FONTOS


 

Váratlan OSC-siker Szolnokon

A férfivízilabda-bajnokság 2. fordulójában Szolnokon nyert az OSC, Kecskeméten a BVSC, hazai vizeken verte a Szentes a Tatabányát, a Vasas a KSI csapatát.

Férfivízilabda-OB I., 2. forduló:
Szolnoki VSC - OSC-British Knights 5-9 (1-3, 0-1, 2-3, 2-2)
Damjanich uszoda, 200 néző
vezette: ifj. Juhász, Székely
SZVSC: Sűrű - Mohi, Lukács 1, Boros, Hidasi, Balogh 1, Krasznai B. 1. Csere: Körmendi 1, Balog, Krasznai G., Süveges 1, Orosz T., Fazekas, Ignácz (kapus). Edző: Urbán Lajos.
OSC: KARDOS - Békési 1, Ürögi, Mányai 1, Berezvai 2, FERKÓ 2, FRIKK 2. Csere: Boncföldi, Keszthelyi, Alibán, dr. HALÁSZ 1., Szollár, Tory. Edző: Horváth János.
emberelőny: 7/2, ill. 8/6
kipontozódott: Balogh a 23. percben

Rosszul indult a szolnokiak számára a hazai idénynyitó, ugyanis kétszer is a kapufát találta el Krasznai Béla. Védekezésben sem remekeltek, mert képtelenek voltak tartani a fővárosiak centerét, Ferkót, akiről rendre kiállítást fújtak a bírók. Éltek tehát az alkalommal a vendégek, sorra kapták és lőtték be emberelőnyös helyzeteiket, és hamar meglógtak három góllal. A folytatásban is elmaradtak a szolnoki találatok, a hazaiak ugyanis naggyá tették Kardos kapust. A rutinos hálóőrnek is köszönhető, hogy negyedórán keresztül mindössze egy gólt értek el a házigazdák.

A fordulást követően előnye birtokában taktikusan, okosan lassította a játékot az OSC, tehette, mert a bírók is segítették felfogásukkal. A hajrában ugyan mindent megpróbált a szolnoki legénység, ám ahogy lenni szokott, a szerencse is elpártolt tőlük, továbbra is kapufát találták el. Meglepően biztosan nyertek a műegyetemisták az olykor indiszponált vendéglátókkal szemben.

Urbán Lajos: - Nem játszottunk jól, de állítom, hogy nem egyforma mércével mérték a két csapatot a bírók.

Horváth János: - Jó kapusteljesítménnyel és kiváló védekezéssel hoztuk ezt a négypontos találkozót.

Varga Csaba, [origo] 2001.10.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001