FONTOS


 

Fradi-vereség Nizzában

Három negyeden keresztül kitűnően helytállt az FTC a vízilabda-BL Vörös csoportjának harmadik fordulójában a franciák legjobbja, az Olympic Nice otthonában, de a hajrában a hazai pálya minden előnyét élvező házigazdák kerekedtek felül.

Az első három negyedben felváltva vezettek a küzdő felek, a Fradi kitűnően játszott, eséllyel a végső sikerre. Az utolsó játékrészben azonban a hazaiak maximális játékvezetői támogatást élveztek: a magyarok támadásait a bírók rendre megállították, s a franciák javára ítéltek. Ezzel gyakorlatilag a parton döntötték el a mérkőzés sorsát.

A középdöntőben az FTC eddigi három találkozójából egyet megnyert, kettőt elvesztett, de még így is bejuthat a legjobb négy közé. Legközelebb március 10-én, a címvédő jugoszláv Becsej otthonában száll vízbe.

Vízilabda Bajnokok Ligája, Vörös csoport, 3. forduló:

Olympic Nice (francia) - FTC-Thomas Jeans 11-9 (2-2, 2-2, 4-4, 3-1)
Nizza, 800 néző
A magyar góldobók: Székely, Matajsz 3-3, Haufe 2, Nyéki 1

A Magyar Kupában a Szeged és a Honvéd-Domino kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

Magyar Kupa, férfiak, nyolcaddöntő, visszavágók:
Tabán Trafik-Szeged - MAFC P and P 9-7 (1-1, 3-1, 4-1, 1-4)
Honvéd-Domino - UPC-Eger 7-6 (2-0, 0-2, 3-1, 2-3)

Négygólos hátrányban a BVSC

A vízilabda KEK elődöntőjének első találkozóján a BVSC-Brendon négygólos vereséget szenvedett Barcelonában, így meglehetősen nehéz helyzetben várja a március 10-én esedékes Szőnyi úti visszavágót.

KEK elődöntő 1. mérkőzés:
CA Barceloneta Adecco (spanyol) - BVSC-Brendon 12-8 (3-1, 2-2, 3-1, 4-4)
Barcelona, 1000 néző
A magyar góldobók: Ibolya 3, Csányi, Varjas 2-2, Madaras

A házigazdák mind a kiállításokat, mind a szabálytalanságok megítélését illetően élvezték a játékvezetők szimpátiáját. Jellemző, hogy az 1996-os olimpiai bajnok spanyol válogatott egyik erőssége, Sans vízfeletti ütéséért sem járt kellő megtorlás.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a másik barcelonai olimpiai bajnokot, Gomest nem tudták tartani a BVSC-sek: négy góllal járult hozzá csapata győzelméhez.

A találkozó elején a vendéglátók állva hagyták a vasutasokat (5-1 a második negyedben), innen még 5-3-ra felkapaszkodott a magyar együttes, de aztán újra nőtt a különbség.

A március 10-i budapesti visszavágón nehéz dolga lesz Gerendás György legénységének, de nem lehetetlen a tetemes hátrány ledolgozása sem.

LEN Kupa: sima zágrábi siker

Nem történt csoda, érvényesült a papírforma a vízilabda LEN Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Komjádi uszodában: a vendég zágrábiak sima, megérdemelt győzelmet arattak a Vasas ellen. A visszavágó puszta formalitás.

A Vasas csak az első negyedben volt egyenlő partnere Európa egyik legjobb klubcsapatának. A 7. percben a házigazdák kulcsjátékosa, Vári begyűjtötte második hibapontját és ez megzavarta Somossy József együttesét. Különösen a védekezés lett egyre rosszabb. A második negyedtől kezdve fokozatosan elhúztak a vendégek, maximálisan kihasználták a Vasas gyengélkedését, ami a létszámfölényes helyzetekre is sorozatban volt jellemző. A játékrész végén volt utoljára szoros (4-6) az állás.

A találkozó második felében egyértelműen az történt, amit a Mladost akart: az olimpiai bajnok Varga Zsolt centerben remekelt, s nem sokkal maradtak el tőle horvát válogatott társai sem. A vártnál lényegesen könnyebb győzelmet arattak a zágrábiak , ötgólos sikerük azt jövendöli, hogy a két hét múlva esedékes zágrábi visszavágó nem lesz több formalitásnál.

LEN Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Vasas-Plaket - HAVK Mladost Zagreb (horvát) 7-12 (2-3, 2-3, 1-3, 2-3)
Komjádi uszoda, 1000 néző, V: Clara (olasz), Margeta (szlovén)
gól: Varga T. 3, Vári 2, Vindisch, Steinmetz Á. 1-1, illetve Varga Zs. 3, Vrbicic, Bukic, Kobescak 2-2, Barac, Benic, Rogin 1-1

[origo], 2001.02.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001