FONTOS


 

Sostar bemutatkozott a Fradiban

Bemutatkozott a Ferencváros férfivízilabda-csapatában Alekszandr Sostar. A világ egyik legjobbjának tartott hálóőr az Újpest elleni 6-6-os döntetlent hozó rangadón debütált új klubjában.

A Ferencváros férfivízilabda-csapata épp azért vette meg az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapust, Alekszandr Sostart, hogy már első védése is komoly bravúr legyen. Vasárnap a Komjádi-uszodában az újpestiek emberelőnyben járatták a labdát, és miután szétzilálták a falat, a kapáson üresen álló ember pontosan célzott a rövid sarokra - csakhogy a 38 éves jugoszláv odaért a túloldalról, és pazar mozdulattal blokkolta a löketet.

Mondom, ezért vették. De nem azért, hogy első védését a második negyed utolsó percében mutassa be - pedig így történt. Igaz, ennek az az oka, hogy az újpestiek addig körüllövöldözték a kapuját, szisztematikusan végigkopogtatták a kapufát, ha viszont eltalálták a kaput, azt védhetetlenül tették. Illetve Dala Tamás rövidsarkos bombáját a lőtávolság miatt illett volna megfogni, de Dala elővett valamit a régiből, és ezzel a különleges mozdulatával az 1994-es BEK-döntőben a spanyolok Sostar-szintű kapusát, Rollant is nyolcszor mattolta.

Sostarnak tegnap csak hatszor kellett maga mögé nyúlnia a labdáért, ez a Fradi számára a 6-6-os döntetlenhez volt elegendő az Újpest ellenében. A lilák a vasárnap látottak alapján továbbra is versenyben maradhatnak a negyedik helyért, hiszen lényegesen erősebbek lesznek, ha két legnevesebb játékosuk, Dala és Bíró Attila behozza edzéslemaradását. Saját bevallásuk szerint ez a helyzet még nem állt elő.

Ami Sostart illeti, első meccse még abszolút nem róla szólt, de ez különösebben nem zavarta. Sőt, mint elmondta, csütörtökön érkezett, azóta folyamatosan edzett, a védelemmel pedig hamarosan megtalálja az összhangot. Még akkor is, ha az Újpest elleni derbi zárása után húsz perccel kocsiba vágta magát, és indult is Belgrádba. Legközelebb a BVSC-meccs előtti csütörtökön jelentkezik, addig visszavedlik szárazföldi lénnyé: klubigazgatóvá.

Népszava, 2001.10.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001