FONTOS


 

Ezentúl FTC VMAX néven a Gyöngyösi-csapat
Kiérdemelt támogató

A hó esik, szakadatlanul zuhog, fehérbe öltöznek a fák, miközben a Ferencváros pólószakosztálya zöldel, él, éledezik, a nyári sokk után újra éremről szól a fáma. A vihar tovatűnt (a hóvihar mit sem zavar), végre a nyugalom az úr. Hogy az áldatlan állapotokra ráment egy-két szponzor (Thomas Jeans, Mirato), egy-két játékos (többek közt a Kósz Zoltán, Székely Bulcsú duó), mindenképpen figyelmeztető jel kell hogy legyen a jövőre nézve.

Úgy tűnik, tanultak a múltból a Népligetben, csendben folyik a munka, az új, feltörekvő edzők egyike, Gyöngyösi András az uszodai hírek szerint meglehetősen jól teszi a dolgát, talán ennek is köszönhető, hogy a kétségkívül meggyengült, de annál fiatalabb csapat a Honvédnak és a Vasasnak is méltó ellenfele volt az alapszakaszban.

Az eredmények aztán magukkal hozzák a szponzorokat -mint történt ezúttal is. Az Adams Kft. által kiadott VMAX nevezetű autó- és motorsportmagazin neve kerül mostantól minimum fél évig a külföldön is jól csengő FTC mellé, azaz már a hétv égi, szentesi vendégjáték alkalmával az FTC VMAX kerül a jegyzőkönyvbe.

"Megtiszteletés a Ferencvárost támogatni. Fiatal, feltörekvő a csapat, a lehetőségeket figyelembe véve szereténk elérni, hogy idővel újra a csúcsra jusson"-mondotta Kérszigeti Ádám ügyvezető igazgató, akinek cége tízmilliós nagyságrendű (!) szponzori szerződést írt alá a Fradival. "Örülünk, hogy pár hónap után végre hitelt érdemlő lett a szakosztály, és rátalált az ambiciózus, megfelelő szponzorra" -örmöködött Wiesner Tamás és Pap Albert, a klub két vezetője. Ráadásul a Hunguest Travellel is megálapodást kötöttek, miszerint az utazási iroda biztosítja a külföldi szereplések anyagi hátterét -azaz kifejezetten örömteli napok köszöntöttek a csapatra.

Ezek után nem meglepő, hogy utóbbi lehetőséget százszázalékosan ki akarja aknázni a gárda, a négyig, de akár a döntőig menetelni a LEN-kupában. Ebben sokat segíthet Alekszandar Sostar is (no meg helyettese, Bíró Ákos, aki bebizonyította: rá is lehet, rá is kell számítani!), aki a legújabb hírek szerint mindenképpen védeni akar a Partizan Beograd elleni negyeddöntőn -saját csapata ellen...

"Tény és való, ilyen különös eset még nem fordult elő a vízilabdázás történetében, de Sostar igazi sportember, aki ha játszani fog, akkor nem fogja kockáztatni a hosszú évek alatt kivívott tekintélyét, és biztos vagyok abban, mindent elkövet a Ferencváros sikeréért"-így Papp Albert szakoszály-igazgató, majd hozzátette: "Természetesen az edzőnk hatáskörébe tartozik, hogy a meccseken kiket szerepeltet, és mikor cserél."

Gyöngyös egyszer már kifejtette: nem tartaná szerencsésnek a jugoszláv kapus beállítását a Partizannal szemben, igaz, akkor még nem beszélt Sostarral. Szentesen erre is lesz lehetősége, ám az erősen kérdéses, hogy ezek után változik is az álláspontja.

AZ, Nemzeti Sport 2001.12.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001