FONTOS


 

A Honvéd, a Vasas, a BVSC és a Fradi is a nyolcba vágyik
Mesternégyesre vágyunk!

Arra, hogy vasárnap elmondhassuk: mind a négy nemzetközi kupacsapatunk állva maradt, a Honvéd, a Vasas, a BVSC és a Ferencváros is izgatottan várja a december elsejei sorsolást, amelyet a LEN vezérkara hazánkban, a margitszigeti Thermál Hotelben ejt majd meg. Szóval pénteken beindul a nagyüzem, kontinensszerte vízbe szállnak a legjobbak, hogy csoportjukban az elso két hely valamelyikén végezzenek, és beverekedjék magukat a legjobb nyolc közé -elvégre mind a három kupában itt tart a küzdelem.

Bajnokok Ligája, selejtezo, H-csoport, Budapest
Péntek: Domino-BHSE-Rapid Bucuresti (román) 17.00
Posillipo Napoli (olasz)-Triglav Kranj (szlovén) 18.30
Szombat: Domino-BHSE-Triglav Kranj 17.00
Posillipo Napoli-Rapid Bucuresti 18.30
Vasárnap: Triglav Kranj-Rapid Bucuresti 9.00
Domino-BHSE-Posillipo Napoli 10.45


A Domino-BHSE házhoz hozza az izgalmakat, saját otthonában, a Koér utcai katlanban igyekszik kiharcolni a Bajnokok Ligájába jutást eredményezo továbbjutást. A legtöbben borítékolják a vasárnapi Honvéd-Posillipo "kisdöntot", ám a BEK-ben az Újpesttel egykoron csúcsra ért, sok csatát megélt edzo, Kovács István óva inti fiait a másik két rivális lebecsülésétol.

"A románok az eloselejtezoben csak a hosszabbításban kaptak ki a spanyol bajnoktól! Ez nem akármilyen fegyvertény. A szlovénok pedig nem is oly rég szintén ráadásra késztették a BVSC-t! Elmondtam a játékosaimnak is, nem csak az olaszok elleni meccsrol szól ez a három nap, nagyon oda kell figyelnünk, végig koncentrálnunk kell" - magyarázta a mesteredzo, aki az összes játékosára számíthat, a legerosebb összeállításában küldheti medencébe csapatát. "Mindenképpen az elso helyen szeretnénk továbblépni, kihasználva a hazai pálya elonyeit. A szakosztály minden egyes tagja kivette a munkából a részét, most már csak rajtunk a sor. Nem tagadom, a szokottnál feszültebb vagyok, ez mégiscsak a legrangosabb kupasorozat. Kezdodhetne már..." -folytatta Kovács István. Nem lebecsülendo román és szlovén bajnok ide vagy oda, a Honvéd háza táján is a Posillipo elleni derbirol esik a legtöbb szó. Nem véletlenül. Az olasz bajnokban is klasszisok egész sora tempózik -egyedül a kisgyermeke elvesztése miatt maga alatt lévo és egyébként is sérült Carlo Silipo hiányzik a taljánoktól. A többi nagyágyúval a soraiban megérkezett csütörtökön a nápolyi armada, így Kásás Tamás és Steinmetz Barna is hazai levegot szívhat vasárnapig.

"Minden jegy elkelt az olaszok elleni meccsre!" -tájékoztatta lapunkat Novák Ferenc szakosztályvezeto, aki önmaga sem számított a szurkolók ilyen mértéku érdeklodésére. A jelek szerint a Komjádi uszodát is simán megtöltötte volna a két sztárcsapat összecsapása, ám szóba sem került a költözés lehetosége. "Itt edzünk nap mint nap, számunkra ez a hazai pálya"-mondták egybehangzóan a honvédosok, kitartva a Koér utca mellett.

KEK, selejtezo, D-csoport, Mouscronois
Péntek: Mladost Zagreb (horvát)-SKP Kosice (szlovák) 19.00
Dauphins Mouscronois (belga)-Vasas-Plaket 20.30
Szombat: Vasas-Plaket-SKP Kosice 19.00
Dauphins Mouscronois-Mladost Zagreb 20.30
Vasárnap: Vasas-Plaket-Mladost Zagreb 10.00
Dauphins Mouscronois-SKP Kosice 11.30

Szintén megtelne vasárnap a Komjádi a Vasas-Mladostra -ehelyett valószínuleg gyér számú nézoközönség elott rendezik majd a KEK csúcsmérkozését. Mouscronois városa nem a vízilabdacsapatáról híres, a belgák is tudják, szemernyi esélyük sincs a továbbjutásra. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az utolsó napra tették a csoportrangadót, igaz, a tízórás kezdési idopont nem éppen leányálom a piros-kékek, de a horvátok számára sem...

"Legalább ennyi elonyük van a tizenegy órás itthoni tévémeccseknek..." -mosolygott még az elutazás elott Somossy József. Az angyalföldi tréner mindenféleképpen az elsoség kivívására törekszik csapatával, mind mondotta: "Ezzel elkerülthetnénk a következo körben a Florentiát. Nem félünk mi tolük sem, de mégiscsak jobb lenne késobb, mondjuk a döntoben találkozni velük."

Ehhez mindenképpen le kell gyozniük Váriéknak Európa legeredményesebb gárdáját (is), ahol voltak és vannak ugyan gondok, mégis felettébb eros játékoskerettel rendelkeznek. A Vasas mindenesetre gyozelemre, visszavágásra tör -tavaly a LEN-kupában a Mladost tangálta el irtózatosan a Somossy-csapatot. Igaz, az egy másik Vasas volt...

LEN-kupa, selejtezo, E-csoport, Barcelona
Péntek: CN Barcelona (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 21.00
CN Barcelona-BVSC-Brendon 22.15
Szombat: BVSC-Brendon-Barchemials Bologna 19.30
Bologna-CSZKA Moszkva 20.45
Vasárnap: CN Barcelona-Bologna 12.30
BVSC-Brendon-CSZKA Moszkva 13.45


A legnehezeb dolga kétségkívül a LEN-kupában induló BVSC-nek van. A zuglóiakat Barcelonába vetette a sors, ahol nagyjából négy azonos képességu együttes vetekszik a nyolcba jutásért. "Egy olasz, egy spanyol, egy orosz és egy magyar csapat, erre mondják, nem semmi" - utalt a várható nehézségekre Gerendás György. A BVSC trénere mindezek ellenére azt is hozzátette: "Tuti, hogy továbbjutunk!" Márpedig ha o ezt mondja...A montreali bajnok nagy taktikus, minden létezo fórumon feltérképezte az ellenfeleket, tudja, hogy a spanyolok kissé meggyengültek tavaly óta, tudja, hogy az olaszoknál a három magyart, Tromlert, Monostorit és Tóth Frankot (elobbi és utóbbi nemrég még az o kezei alatt játszott...) kell kikapcsolni, és tudja, hogy az oroszokkal szemben a gyors lefordulások vezethetnek sikerre.

LEN-kupa, selejtezo, H-csoport, Hamm
Péntek: Rote Erde Hamm (német)-Ethnikosz Pireusz (görög) 17.30
Ferencváros-Primorje Rijeka (horvát) 19.00
Szombat: Ferencváros-Ethnikosz Pireusz 16.00
Rote Erde Hamm-Primorje Rijeka 17.30
Vasárnap: Primorje Rijeka-Ethnikosz Pireusz 14.30
Rote Erde Hamm-Ferencváros 16.00


Kegyesebb volt fortuna istenasszonya a Fradihoz, amely nemhogy a továbbjutásra, az elsoségre vágyik ugyanezen kupa H-csoportjában! "Még szép! Az utóbbi idokben egyre jobban játszott a csapat, a vártnál hamarabb sikerült összeállnunk. A Vasas és a Honvéd elleni produkcióval a legmesszemenokig elégedett vagyok, noha tudom, rengeteg munka vár még ránk, sok mindenben kell elobbrelépnünk. A Rijeka elleni nyitó meccs sorsdönto lesz, ha ezt sikerül hoznunk, jó esélyünk lesz az elsoségre. A másik két ellenfélrol nem sokat tudunk, de majd az egymás elleni meccsüket megnézve okosabbak leszünk" -mondta Gyöngyösi András, aki végre számíthat fiatal centerére, a meggyógyult Szirányi Balázsra is, azaz a fantasztikusan játszó Tóth László spórolhat is egy kicsit az erejével, nem kell négy negyeden át végigszenvednie a középcsatár megpróbáltatásait. Az eloselejtezovel ellentétben ezúttal ott van a zöld-fehérek között a jugoszláv kapus, Alekszandar Sostar is, mintegy jelezve, most már nem babra megy a játék.

CSG, Nemzeti Sport 2001.11.23.

Vizes kupadömping

Igazi pólós hétvégénk lesz. Négy csapatunk is érdekelt a nemzetközi vízilabdaporondon, a Bajnokok Ligája, a KEK és a LEN-kupa csoportmérkőzésein. A BL-ben induló Honvéd-Dominó pénteken hazai pályán fogadja a román bajnok Rapid Bucurestit, szombaton a szlovén Kranj lesz az ellenfél, majd vasárnap, a szuperrangadón a Kásás és Steinmetz nevével fémjelzett Posillipo Napolival küzd.


Steinmetz ellenfélként jön

A nyáron alaposan megerősödött Vasas Belgiumba utazik KEK-mérkőzésre, ahol a hazai Dauphins Mouscronnois-val, a kassaiakkal és a zágrábi Mladosttal csatázik. A LEN-kupában az előselejtezőt sikeresen teljesítő FTC és a kiemeltként most bemutatkozó BVSC játszik. Előbbi, Németországban a horvát Primorje Rijekával, a görög Ethnikosz Pireusszal és a német Rote Erde Hammal méri össze tudását. A zuglóiak Spanyolországban vendégeskednek, a négyes mezőnyben szerepel a házigazda CN Barcelona mellett az olasz Bologna és az orosz CSSZK VMF Moszkva.

A csoportokból az első két helyezett lép tovább a következő fordulóba.

buda, A színes Sport 2001.11.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001