FONTOS


 

A konyhát nagy ívben kerüli

Köszöni szépen, jól van, remekül érzi magát, mint mondja: "Itt tényleg csak a vízilabdára kell koncentrálnom." Szeptember elején kelt útra, hagyta maga mögött a barátokat, családot, neveloklubját, a Szentest, no és azt a Ferencvárost, amellyel két éve bajnoki címet ünnepelhetett. Matajsz Márk soha nem verte nagydobra gondjait, csendben, szerényen, de eredményesen tette a dolgát. Kegyetlen csatát vívott a védokkel, akiknek biz' igencsak meggy?lt a bajuk vele. Nem véletlen, hogy tagja voltKemény Dénes bo válogatott keretének is, igaz, nagy álma, a bemutatkozás még nem teljesedett be.

"Hogy oszinte legyek, ez is közrejátszott abban, hogy elfogadtam a spanyol Mataro ajánlatát. Úgy érzem, jó formában voltam, hittem benne, hogy túlélem a keretsz?kítéseket. Persze tisztában vagyok azzal, hogy hihetetlenül bo a centerkínálat, rengeteg kiváló játékos közül választhat a kapitány, így egy rossz szavam sem lehet. Viszont szükségem volt a környezetváltozásra, cseppett sem bántam meg a döntésemet. De nem adom ám fel az álmaimat, noha kikerültem a látókörbol, itt tovább fejlodhetek, és ki tudja, talán érkezik majd a várva várt meghívó is" -reménykedett a "Márkó" becenévre hallgató, apró termet? középcsatár, aki eddig két fordulón van túl csapatával a spanyol bajnokságban. Elobb a CN Barcelona otthonában szenvedtek 12-9-es papírforma-vereséget, amikor is Matajsz két góljával bizonyította: megéri a pénzét. A CN Martiánez felett aratott 8-7-es sikerbol is kivette a részét: egy gólja mellett a szerzett kiállításokkal nott a mezony fölé. "Itt sokkal, de sokkal nehezebb dolguk van a centereknek, hiszen keskenyebb a pálya, jóval kisebb hely marad számukra. Szokatlan számomra, ám idovel megbirkózom ezzel is. Fiatal, hajtós csapat a miénk, amelyben egy bolgár és egy román légióstársam van. Biztosan sokan megmosolyogják, hogy bolgár meg hogy román, de elhihetik, nem rossz pólósok ok."

A spanyol, pontosabban a katalán nyelvvel (hiszen a Barcelonától mintegy harminc kilométerre fekvo tengerparti városkában így beszélnek) elmondása szerint szintén eredményes harcot vív, csupán az ételek elkészítésére nem vállalkozik. Egyedül lakik egy, a foutcában található másfélszobás apartmanbanban, nincs, ki fozzön rá, ám így sem hal éhen, hiszen a klubban mindenre figyelnek, így étellel is ellátják. "Szuper életem van itt kint, nem is értem, miért nem jönnek otthonról többen Spanyolországba játszani." Bizony, Martajsz Márk mindössze a harmadik magyar pólós, aki hispániában is kipróbálja tudását: anno az exválogatott, manapság az UTE-ban védo Nemes Gábor légióskodott arrafelé, míg tavaly a margitszigeti Eb-n is szerepet kapó Kiss Csaba mondott igent a Sabadell csapatának. "Sokat találkozom Csabival, akinek hála istennek rendbe jött a bokája. O kétségkívül jobb csapatban játszik, két gólt lott a két gyoztes meccsen. Amikor tehetjük, megnézzük a másik mérkozését, együtt járjuk az utcákat, meglátogatjuk egymást."

Matajsz Márk mellesleg abszolúte képben van a hazai bajnokságot illetoen, pont a napokban kapta meg a vasárnap délelotti tévéközvetítéses rangadók kazettáit - így talán érdemes meghallgatni, mi az o véleménye, mire megy a BVSC-Brendon a jövo hét végén a spanyol Catalunya ellen a LEN-kupa selejtezoben. "Verheto csapat, szerintem a BVSC-nek sikerül is majd elkapnia. Nekünk is sikerült, a Katalán Kupában legyoztük oket" -magyarázta a center, aki mindemellett további hasznos információkkal látja el a vasutasokat. Rajta nem fog múlni a Gerendás-fiúk sikere...

AZ, Nemzeti Sport 2001.11.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Vízilabda.2001