FONTOS


 

Veretlen, csoportgyőztes a Fradi pólócsapata

Negyedik mérkőzését is megnyerte a vendéglátó franciák ellen az FTC vízilabda csapata a LEN-kupa előselejtezőjében, s veretlenül, gond nélkül lett csoportgyőztesként továbbjutó.

LEN-kupa, előselejtező, D csoport:
FTC - Dauphins de Sete (francia) 12-8 (3-3, 3-1, 3-1, 3-3)
a magyar góldobók: Tóth L. 5, Katonás, Lehman, Paján 2-2, Nyéki 1

Wiesner Tamás szakosztályigazgató elsősorban Tóth Lászlót dicsérte, aki góljai mellett még két találat előkészítésében vállalt döntő szerepet, Gyöngyösi András, a csapat edzője elégedett volt még a kapus Bíróval, valamint Pajánnal is.

A magyar együttes csoportgyőztes lett, s a mögötte végzett román Cristul Oradeával várja a harmadik számú európai kupaküzdelem vasárnap esti, máltai sorsolását: a november 23-25. közötti következő fordulóban a nyolc kiemelt (köztük a BVSC is), valamint a mostani előselejtezőből továbbjutó nyolc csapat száll majd vízbe, négy négyes csoportban.

Az előselejtezők után kisorsolták a november 23-25. között esedékes LEN Kupa-folytatás csoportbeosztását, miszerint a franciaországi csoportból továbbjutó FTC legközelebb a németországi Hammban száll vízbe a helyi együttes, valamint a szlovén Primorje Rijeka és a görög Etnikosz Pireusz ellen.

A BVSC Barcelonában játszik a házigazda Cataluna, az olasz Bologna és az orosz CVSZK VMF Moszkva csapatával.

[origo] 2001.10.28.

Már továbbjutott a Fradi

Az első negyedben ugyan még döcögött a szekér, de ezt követően nem jelentett különösebb problémát a Ferencvárosnak legyőznie román ellenfelét. "A török és a svájci bíró egészen érdekes dolgokat csinált, volt, hogy hat méteren centerező pólósról labda nélkül szórta ki játékosunkat. Meglepő, hogy egy magyar vízilabda-együttessel szemben ilyen egyoldalúan fújnak" -magyarázta a zöldek edzője, Gyöngyösi András, akinek csapata ezzel a sikerrel a vasárnapi záróforduló (amelyben a házigazda Dauphins lesz Nyékiék ellenfele) eredményétől függetlenül biztosította helyét a kupa legjobb tizenhat gárdája között. "Jól játszottunk, nyolcból hét fórt is belőttünk, kapusunk, Bíró Ákos is nagyszer? napot fogott ki"-utalt a diadal titkára az edző.

LEN-kupa-előselejtező

Ferencváros-Crisul Oradea (román) 12-7 (3-3, 4-1, 4-1, 1-2). Az FTC gólszerzői: Lehmann 4, Katonás 2, Tóth L. 2, Hosnyánkszky, Nyéki, Paján, Tiba. További eredmények: Criusul Oradea-Mladost Skopje (macedón) 14-6, Dauphins de Sete (francia)-Hannover (német) 8-4. Az állás: 1. FTC 6 pont, 2. Oradea, Dauphins 4-4, 4. Hannoer 2, 5. Skopje 0

Nemzeti Sport 2001.10.28.

Meglepő nehézségek

CANET. A vártnál nehezebben, de legyőzte német ellenfelét a Ferencváros. "Rendkívül jól tartották magukat a németek, akik között több ügyes pólóst is megfigyelhettem. Nem vitás, fejlődik a német vízilabda, amit a világversenyeken is bizonyított válogatottjuk. Ettől függetlenül illett volna jobban játszanunk, nagyobb különbséggel nyernünk. Elkerülhető gólokat kaptunk, a fejek nem voltak rendben. Erre figyelnünk kell, mert mi sem vagyunk világverő alakulat" -magyarázta a telefonvégre kapott edző, Gyöngyösi András, aki szombaton, a románok ellen sem számít sokkal könnyebb meccsre.

LEN-kupa-előselejtező

Ferencváros-Hannover (német) 10-7 (3-1, 2-3, 3-1, 2-2). Az FTC gólszerzői: Nyéki 3, Lehmann 3, Katonás 2, Tóth L. 2. További eredmény: Dauphins de Sete (francia)-Crisul Oradea (román) 8-12. Az állás: 1. FTC 4 pont, 2. Hannover, Oradea, Dauphins 2-2, 5. Skopje (macedón) 0

Nemzeti Sport 2001.10.27.

LEN-kupa-előselejtező, Canet
Gólzápros Fradi-nyitány

Ferencváros-Mladost Skopje (macedón) 14-6 (6-2, 3-1, 3-2, 2-1)

Az FTC gólszerzői: Lehmann 4, Katonás 3, Tóth L. 2, Hosnyánkszi 2, Tiba, Nyéki, Paján.

További eredmények: Hannover (német)-Crisul Oradea (román) 6-5, Dauphins de Sete (francia)-Mladost Skopje 12-6

Nem sokat vacakolt a Fradi, azon nyomban nekiugrott ellenfelének a LEN-kupa előselejtezőjében. Gyöngyösi András tanítványai első meccsük első negyedében tudtukra adták a riválisoknak (úgy a vízben lévő, mint a csodálatos caneti uszoda lelátóján leskelődő ellenfeleket beleértve): ők ezen a tornán bizony csak a második helyet vehetik célba. A BVSC ellen is jól játszó Lehmann vezetésével sorban szerezék a gólokat a zöld-fehérek. A macedón együttes a mérkőzés második felében találat csak magára, amikor is kevésbé hajtottak Ferencváros pólósai. Emiatt természetesen nem volt boldog az edzőjük, mint mondta: "Semmi különös nem történt, ám mindig a maximumot kell nyújtanunk. Csak akkor vagyok elégedett." Talán pénteken a Hannover ellen ez is bekövetkezik.

Nemzeti Sport 2001.10.26.

Férfi LEN-kupa, előselejtező, Canet
Könnyed Fradi-túra

Kirándulni ment a Ferencváros. Franciaország, Canet városa látja vendégül vasárnapig a zöldeket, akik természetesen a póló miatt indultak útnak. Természetesen, hiszen köztudomású, nem dúskál az anyagiakban a szakosztály (még névszponzora sincs...), nem engedhetne meg magának holmi csatangolást. A LEN-kupa előselejtezője szólította a csapatot gall földre, ahol csütörtöktől sorrendben a macedón Mladost Skopje, a német Hannover, a román Crisul Oradea és a házigazda Dauphins de Sete gárdája vár Gyöngyösi András tanítványaira.

Az ellenfeleket elnézve persze visszatérhetünk a kirándulás-, kiruccanásféle megfogalmazáshoz...

"Való igaz, nem sok vizet zavarhatnak a riválisok. Hiába jut tovább a csoportból még a második helyezett is, nem jelenthet gondot az elsőség megszerzése"-magyarázta a Fradi trénere. Gyöngyösi is tudja, szakmailag nem sokat profitálhatnak majd a mérkőzésekből (maximum arra lehet tippelni, hogy öttel, tízzel vagy esetleg tizenöttel nyernek...), mégsem bánja az utazást. "Jót tesz a csapatnak a környezetváltozás. Több napig lehetünk együtt, még jobban összecsiszolódhat a társaság. Egyesekben még mindig működnek a régi mechanizmusok, többen félnek, hogyha hibáznak, a régi edzőjükhöz hasonlóan hamar a padra teszem őket. Ezt gyorsan ki kell irtanom belőlük. Bízom bennük, nincs is más választásom, közösen kell elérnünk a sikereket. Az eddigiekkel elégedett vagyok, folyamatosan fejlődtünk, a legjobb teljesítményt, bármilyen meglepő, vasárnap, a BVSC elleni vereség alkalmával láttam a fiúktól."

Nem tartott a zöld-fehérekkel jugoszláv kapusuk, Alekszandar Sostar - mint mondották: majd a komolyabb meccseken. Például a novemberi selejtezőben, talán a Népligetben. Az FTC ugyanis szívesen rendezné meg az egyik csoport küzdelmeit, elvégre ez még mindig olcsóbb megoldás, mint utazgatni a nagyvilágban...

Pontot veszítettek Kásásék

OLASZORSZÁG. A Bologna LEN-kupa-kötelezettsége miatt előrehozta a címvédő elleni bajnoki meccsét. Hát megérte... Majdnem mindkét pontot elcsípte ugyanis a három magyarral (Tóth Frank, Monostori Attila, Tromler Miklós) felálló házigazda a Posillipóval szemben. Természetesen Kásás Tamás hiúsította meg mindezt, aki a végén kiegyenlítette csapata meglepő hátrányát.

Olasz bajnokság, 3. forduló

A-csoport: Bologna (Tóth F. 1, Tromler 1, Monostori 1)-Posillipo (Kásás 2, Steinmetz B. 1) 6-6

AZ, Nemzeti Sport 2001.10.25.

LEN Kupa: könnyű csoportban a Fradi

A zöld-fehér polósokra macedón, francia, német és román ellenfél vár.

Szerdán kezdődnek az európai kupaküzdelmek 28 ország 93 vízilabda-csapatának részvételével. Az előcsatározások során egyetlen magyar együttes érdekelt: a dél-franciaországi kisvárosban, Setében a LEN Kupa egyik selejtező csoportjának öt résztvevője közül a Ferencváros a favorit.

A zöld-fehérek nem túl jól "melegítettek", vasárnap 9-5-ös vereséget szenvedtek a BVSC-től, ennek ellenére nem okozhat gondot Gyöngyösi András legénységének a csoportelsőség (de minimum a még továbbjutást jelentő 2. hely) megszerzése.

A magyar együttes az európai harmadik számú kupaküzdelem nyitányán szabadnapos lesz, majd sorrendben a következő ellenfelekkel száll vízbe:
csütörtök: Mladost Skopje (macedon)
péntek: W.S. Hannover-Linden (német)
szombat: Crisul Oradea (román)
vasárnap: Dauphins de Sete (francia)

Wiesner Tamás, a Fradi szakosztályigazgatója az elutazás előtt olyannyira biztosra vette a továbblépést, hogy azt nyilatkozta: valamelyik későbbi fordulónak szívesen lennének házigazdái, már csak azért is, mert rendezni olcsóbb, mint utazni...

A legközelebbi (november 23-25.) fordulóra 16 csapat marad állva, köztük lesz a 7 másik együtteshez hasonlóan kiemelt BVSC is.

MTI 2001.10.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001