FONTOS


 

Szerencsére Újpest-Fradi lesz a Komjádiban
Kérem, ok készültek

Újpest-Fradi (vasárnap, 10.45, tv2). Anno csúcsrangadónak számított a pólóban is, manapság a "mezei" rangadó jelző illik a párharcra. Nem lebecsülendő ez sem, ennek is örülnünk kell, elvégre nem is oly régen hazánk két legeredményesebb klubjáról aggasztó hírek érkeztek, bizony, a lilákat és a zöldeket is megérintette a leállás, a színtiszta amatörizmus szele.

Bajnokság az UTE és az FTC nélkül?

Ugye, elképzelhetetlen?

Éppen ezért a két óriás, a Vasas és a Domino jelentős izmosodása, a BVSC fiatalítása mellett a két ősi vetélytárs életben maradása szolgáltatta a legfontosabb hírt a főváros uszodáiból. Az injekciózás (új és régi szponzorok, új edzők) ráadásul olyanyira sikeresnek bizonyult, hogy az első óráktól kezdve mind az Újpestnél, mind a Fradinál biztosak benne: hamarosan ismét róluk szól majd az aranytörténet.

Hogy így lesz-e, az még kérdéses, egyelőre itt is, ott is az alapok lerakásával törődnek, jól tudják, az esélyeket személve maximum a dobogó legalsó fokát vehetik célba ebben az idényben. "Hát ez nem lesz jó meccs" -mondta egy hete Csapó Gábor a Kőér utcába kilátogató teniszezőnek, Kapros Anikónak, mintegy jelezve neki, a Domino bizony nagyon elpáholja majd az övéit. Így is lett, egy hete az Újpest csak asszisztált a címvédő gálájához -vagy a lilák szempontjából örömtelibb megfogalmazást használva: Dala Tamásék már akkor is a Fradi ellen készültek... A nyitó fordulóban kényszerűségből a lelátón szenvedő Kovács Róbert, Zentai Tamás duóra is számíthat mindenki "Dudija", akitől a kezdő sípszó előtt ezúttal senki sem várjon holmi "Hát ez nem lesz jó meccs" kijelentést.

Természetesen a másik oldalon is színvonalas csatában gondolkoznak -aprócska ellentét: Tóth Lászlóék Fradi-sikerben hisznek. Gyöngyösi András csapata a Szolnok ellen igencsak idény eleji játékkal rukkolt elő (fentebb használt optimistább hozzáállást alkalmazva: az UTE elleni derbire gondolván pihentek egy kicsit a fiúk...), ám a fradisták ígérik, a Komjádiban rájuk sem lehet majd ismerni. Az FTC kapujában mindenesetre egy, a hazai vizeken ismeretlen arc biztosan feltűnik - már akinek a jugoszlávok olimpiai bajnoka, Alekszandar Sostar ismeretlen lenne...

AZ, Nemzeti Sport 2001.10.07.

Igazságos döntetlen

Nem is olyan régen még igazi rangadónak számított az FTC-Újpest összecsapás a vízben is. Nos, napjainkban megváltoztak a póló-erőviszonyok, sem az Újpest, sem a Ferencváros nem tartozik a legjobbak közé. Nos, ettől függetlenül tegnap a Komjádi uszodában élvezetes csatát vívott a két gárda.


Nagy volt a spriccelés, azért olykor a labdával is törődtek a felek

Papíron a Ferencváros volt az esélyesebb, hiszen például olyan ász védte kapuját, mint a jugoszláv Sostar. Ettől függetlenül nem játszott alárendelt szerepet az Újpest, sőt, két negyed után 3-1-re vezettek a lilák. Végül az igazságosnak mondható 6-6-os döntetlenben ,egyeztek meg" a csapatok.
- Áts remek formában védte a kapunkat, számunkra komoly sikernek számít ez a döntetlen - nyilatkozta a lefújás után Csapó Gábor, az UTE mestere.

Gyöngyösi András, a zöldek vezetőedzője sem volt elkeseredett a döntetlen miatt. Szerinte az edzéseken mutatott jó formát végre a mérkőzésekre is át kellene menteni.

JK, A színes Sport 2001.10.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001