FONTOS


 

A Domino és a Vasas elkezdte menetelését
Gerendás még csak mosolyog

Gerendás György mosolya mindent elárult. A szakember általában rendkívül zilált egy-egy rangadó elveszítése után, ám vasárnap délelőtt őszinte mosollyal fogadta a gratulációkat.

"Ez az, Gyurikám, nagyon jók vagytok. Bízunk bennetek" -állították meg egy szóra ilyen és ehhez hasonló mondatokkal a BVSC trénerét, aki láthatóan elégedetten hallgatta a hozsannákat. Fiatal csapata ahelyett, hogy beleszaladt volna egy méretes zakóba a rajton (szinte mindenki, talán még maga Gerendás is erre számított...), a mérkőzés egyes pillanataiban igencsak megszorongatta a jóval esélyesebb angyalföldi alakulatot (6-8).

"Boldog vagyok! Azt hittem, nagyon kitömnek bennünket, erre tessék. Ha egy kicsit rutinosabbak vagyunk, még meglepetést is okozhattunk is volna" -fújt egyet közvetlenül a lefújás után a vasutasok egyik tinédzsre, az előző idényben már bizonyított Kis Gábor, akire "emlékeztek" az angyalföldiek, és főleg Vári Attila révén nem nagyon hagyták szóhoz jutni.

Örült a BVSC, amelyben Szécsi Zoltán pihent - Fülöp Gergely fülfájdalmai miatt a lelátón ült, míg a rutinos bekk, Németh Zsolt eltiltása miatt hagyta ki a rangadót. Bizonyos, velük együtt nem leírandó ellenfél még a legnagyobbak számára sem az ezüstérmet birtokló armada.

Nem volt persze szomorú a Vasas sem, amely a Szőnyi úton tulajdonképpen az első negyedben megnyerte a találkozót. A bemutatásnál végigpackázta az ember az angyalföldi sort, és nem győzte ismételgetni magában: micsoda csapat... Klasszisok egész sora áll Somossy József rendelkezésére, nem véletlenül fogalmazta meg magában az együttes a "minden fronton győzni kell"feladatot. A piros-kékeknél csak azt sajnálják, hogy egy hónapig "unatkozhatnak" -legközelebb csak november negyedikén játszanak éles derbit.

Igaz, akkor nem más, mint a Domino (mekkora meccs lesz, te jó ég!) vár a Vasasra...

Az a Domino, amely játszi könnyedséggel intézte el az Újpestet (13-4). Kovács István állandóan cserélgette embereit -tehette, hiszen a Kőér utcában sem lasszóval kell fogni a minőségi pólósokat. Egyedül Kiss Gergely bosszankodott, aki még mindig bosszús lépcsős balesete miatt. Állítólag a Vasas elleni szuperrangadón ő is ott lesz a vízben -látják, úton-útfélen ez a csata kerül szóba.

Gerendás pedig egyelőre csak mosolyog. Vajon miben töri a fejét?

Pólócsemege

Csapó Gábor sárga lapot kapott! Sporttörténelmi pillanatnak lehett szemtanúja az, aki egyáltalán befért a Kőér utcai uszodába. A Domino-UTE derbin a vendégek edzője csak egyszer tiltakozott -meg is tapasztalhatta a "büntetés" eme formáját. Nézett is furán a montreali bajnok, elvégre amikor utoljára ült egy csapat kispadján, még nem volt ilyen "fegyverük" a bíróknak. Vajon a piros lappal is megismerkedik-e idővel mindenki "Dudija"?

*

Még mindig a Domino-UTE meccs: két esztendő után láthattunk újra a magyar bajnokságban Molnár-gólt! Minő véletlen, akkor is eme két együttes vetekedett egymással -csak hát a center akkor még a lilákat erősítette... Azóta történt egy s más. "Papesz" ugyebár olimpiai bajnok lett a Sydneyben a válogatottal, lehúzott egy-egy évet a horvát és a jugó bajnokságban. A Kőér utcában három évre írt alá a klasszis, úgyhogy a Molnár-találatok egy időre hazánkban maradnak...

*

Nyéki Balázs csúcsot döntött! A fiatal ferencvárosi még sosem lőtt hat gólt egy OB I-es meccsen - eggyel múlta felül tavalyi teljesítményét, amikor is ötöt vágott a Honvédnak. Lehet, hogy a második fodulóban, az UTE ellen ezt is túl fogja szárnyalni?

*

Ha a BVSC-Vasas rangadót az első fordulóban rendezik, akkor garantált a Varjas-tripla. Két esztendeje ugyanúgy hárommal rajtolt a zuglói pólós, mint tette vasárnap (Igaz, 1999-ben nyert is a csapata). Amennyiben jövőre is hasonló lesz a szereposztás, "csak" őt kell lefogniuk az angyalföldieknek...

*

Tíz esztendő után játszott újra elsőosztályú meccset a Kecskemét - sajnos meg is látszott a teljesítményükön a hosszú "kihagyás". Elvégre mivel magyarázható a 9/0-ás emberelőnyös mutató...?

*

A következő játékosok jubiláltak. 225 mérkőzés: Bereczki Miklós (Domino BHSE). 125: Varga Tamás (Vasas Plaket). 50: Benczúr Márton (UTE), Jászberényi Gábor (Eger)

Áncsán: már 440!

Az egriek üdvöskéje távolodik az élemzőnytől. Áncsán András -szinte hihetetlen- szombaton a KSI ellen a 440. OB I-es mérkőzését játszotta. Az örökrangsorban (amelynek élcsoportját alábbiakban olvashatják) így már-már behozhatatlan előnyre tett szert. A védő mellesleg vasárnap ünnepelte harmainckilencedik születésnapját, és a hírek szerint megfogadta: célba veszi az 500-ás álomhatárt...

Az OB I-es örökranglista

440 mérkőzés: dr. Áncsán András. 434: Tóth Csaba. 423: Schmiedt Gábor. 403: Barsi László. 396: dr. Bene András. 379: Tóth Endre. 376: Kiss Csaba. 367: Nitsovits Tamás. 366: Kásás Zoltán. 360: Ürögi Zsolt. 359: Mohi Zoltán. 350: Lengyel Gábor. 347: Tóth Frank. 345: dr. Görgényi István, dr. Sárosi László. 340: Bürg Tamás. 338: dr. Kemény Dénes, Péter Imre, Varga Gusztáv. 337: dr. Dongó László. 336: dr. Bodnár András. 334: Zantleittner Tamás. 333: dr. Sudár Attila. 332: Mészáros Csaba. 330: Horváth Csaba, Kuncz László, Tóth Imre. 329: Kelemen Attila. 327: dr. Szívós István. 326: Varga József. 325: dr. Csapó Gábor. 323: dr. Konrád Ferenc. 322: Tóth Sándor. 321: dr. Steinmetz János. 320: Molnár Róbert. 319: Mátéfalvi Csaba. 316: Cservenyák Tibor, Németh Zsolt, Dala Tamás. 315: Horváth Viktor, dr. Molnár László. 314: dr. Konrád János. 313: Bíró Attila. 311: dr. Tóth István, Wiesner Tamás. 310: Pengő László, Wolf Péter. 308: Bogdán Béla, Vad Lajos. 307: Székely Zoltán. 305: Komlósi János, dr. Loványi Róbert. 303: Berezvai Feren. 302: dr. Luter István. 300: Molnár Endre

(Megjegyzés: dőlt betűkkel azok neve szerepel, akik a mostani bajnokságban tovább gyarapíthatják a mérkőzésszámukat.)

AZ, Nemzeti Sport 2001.10.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001