FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Csapó előre megmondta Kaprosnak

Domino-BHSE - UTE-Taxi2000 13-4 (3-1, 5-0, 3-2, 2-1)

Kőér utca, 800 néző. V: Császár, Székely
Gól - emberelőnyből: 5/3, ill. 7/1

Honvéd:
Kovács Z., Tóth I. 1, Biros, Jäger 1, MOLNÁR T. 2, SUGÁR 2, Gombos 1
Csere: Bereczki 1, Szívós, Bárány 1, KOVÁCS O. 2, Ofner, TAKÁCS 2, Pelle (kapus)
Edző: Kovács István

UTE
Áts, Dávid, Kéri 2, Benczur, Bene, SUTI 2, Létay
Csere: Szőcs, Ábrahám, Dala, Csajka, Ferenczi, Hocidisz
Edző: Csapó Gábor

Ilyen szép mankója keveseknek van: Kiss Gergely arájára, Valkay Ancsára támaszkodva sántikál be az ajtón. Lábán még a súlyos gipsz, jövő héten kapja meg a könnyített, vízben is használhatót. Bécsből hozatják, merthogy a Dominónál egyértelm? a jelszó: mindenből a legjobbat.

Uszodából is. Milliókat feccölt bele a Westel, de megérte: pazar világítás, színes bírói pulpitus, csak a kapu mögötti lelátó nincs még kész. Holott elkelne, elvégre zsúfolásig megtelnek a jelenlegi tribünök (van is gond Kiss Gergővel: feltett jobbja legalább három helyet foglal el...) Úgy fest, az egy éve megnyert olimpiai aranyat megfejelő nyári budapesti Eb-őrület végképp divatsportággá tette a pólót, avagy a Kőér utcában ilyet még soha nem láttak: félórával a derbi kezdete előtt sor kígyózik a bejárat előtt. Még Kapros Anikó is felt?nik a színen, az ifjú teniszsztár széles mosollyal üdvözli a szabadban dohányzó Csapó Gábort: "Jöttem nézni egy jó meccset." "De ez nem lesz jó" - dördül az UTE újdonsült trénerének sztentorija.

Bizonyos értelemben igaza lett.

A meccs ugyanis annyiban szórakoztatóra sikerül, hogy a hazaiak könnyedén, szép gólokat lőve simán legyalulják a lilákat. Utóbbiaknál ráadásul két, hasznosnak vélt ember - Kovács Róbert és Zentai Tamás - hiányzik ("Nem értjük, hogy a szövetség miért nincs felkészülve az átigazolási vitákra. Mi mindent elkövettünk, mindent felajánlottunk, mégis süket fülekre találtunk, lehet, hogy óvunk" - jelenti ki Őze István klubigazgató). Az eleje még úgy ahogy izgalmas, nyitányként Áts védi gyönyör?en Molnár csavarját, majd a negyed közepe táján Kéri suhintja be villámgyorsan az első emberelőnyt, a vendégvezetés azonban nem hosszú élet?. Molnár második centerezése már "ül", aztán Gombos fordul, s nemsokára Fortuna is "megmutatja magát": Dávid labdája a két kapufát érintve vágódik ki, míg a túloldalon némi szerencsével a bajnoknál marad a labda egy fórmegjátszás során, Tóth Imre pedig él a második alkalommal.

Nem mintha e nélkül nem kerülne simán nyeregbe a Domino. Minthogy a liláknál Zentai híján Bene csere nélkül centerezik, könny? a dolga a hazai védelemnek: az öreg harcost betakarják, a kintiek lövéseit Kovács Zoltán gond nélkül halássza le, s minthogy Bene fárad, rendre megúsznak róla. Ez még védhető volna, csakhogy a visszazárásnál teljesen elvesztik a fonalat az újpestiek, így kapnak ötször is gólt kontrából.

Félidőben már látszik: a tét csupán az, meglesz-e a közte tíz. Ugyan az emberelőnyök nem m?ködnek a liláknál - az egri felkészülési tornán villogó Dávidnak sehogysem megy -, Suti és Kéri jóvoltából néhány mutatós átlövés azért beakad, ez teszi elviselhetővé a különbséget az ő szemszögükből. A Honvéd eközben játszi könnyedséggel kerül helyzetbe, csak összpontosítás kérdése, mikor lő gólt a Kovács-legénység. Különösen Sugár és Takács dördíti el eredményesen ágyúját, a távolikat amúgy sem szerető Áts nem is nagyon tud odaérni. Végül nincs meg a tíz közte, legfeljebb egy sportágtörténeti érdekesség érdemel említést: a nyolc év után kispadra ülő Csapó doktor életében először kap sárga lapot. Nem mintha ez túlzottan izgatná.

Különben is, ő már előtte megmondta Kaprosnak.

Mestermérleg

Kovács István: - Elsősorban a védekezésünket szeretném kiemelni, ami ma remekül m?ködött. Mást nem nagyon lehet hozzátenni a történtekhez: a csapat darált, végig, négy negyeden át. Úgy, ahogy évekkel ezelőtt az Újpest...

Csapó Gábor: - Volt egy tízperces teljes kihagyása a csapatnak, amikor padlóra kerültünk. Meg hát nem is voltunk meg, így aztán a Honvéd ellen érthetően futotta csupán ennyire.

CSG, Nemzeti Sport 2001.09.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Honvéd-UTE 2001.09.29

 
LINKEK

  Vízilabda.2001