FONTOS


 

Női bajnokság a Felina-kupáért
Folytatása következik

Carnex-Szentesi VK-BVSC-TBÉSZ 8-9 (2-2, 2-2, 3-3, 1-2)

Szentes, 100 néző. V: Schlosser, Martinovics

SZENTES: VARGA Z. - Győri 2, Vér, MOLNÁR A. 4, Pengő 1, Szremkó 1, Arató. Cs: Makra, Waszlavszki. Játékos-edző: Szremkó Krisztina

BVSC: Pápai - Dancsa, GÁL 2, RÉDEI 2, GYÖRE A. 2, HŐNIG 2, Polereczky 1. Cs: Kovács R., Szentkereszti. Edző: Györe Lajos

Gól - emberelőnyből: 9/3, ill. 7/3

Csak ritkán fordul az elő, hogy a Nemzeti Sportban egy edző nem él a mérkőzés végén biztosított jogával, azaz nem nyilatkozik. Szremkó Krisztina, a Carnex-Szentesi VK játékos-edzője a BVSC-TBÉSZ elleni vesztes mérkőzésüket követően hárította el lapunk "közeledését".

Vajon miért?

A válasz Tóth Gyulától, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitányától, a Kurca-parti klubcsapattal tízszeres magyar bajnoki címet szerző mesteredzőtől kaptuk: - Három olyan m?hibát is vétettek a játékvezetők, amelyhez Novotta sporttárs ellenőrként asszisztált nekik. Egy: a mérkőzés huszonegyedik percében hét-hatos szentesi vezetésnél Szremkót kipontozták, s a sípmesterek edzőként sem engedték hogy a kispadra ülhessen. Kettő: a semleges labdabedobásnál a mi játékosunkat az ellenfél kapuja elé küldték a bírók, amiből a BVSC megúszott, emberelőnyt harcolt ki, és azt góllá váltotta. Három: húsz másodperccel a meccs vége előtt Györe Lajos a BVSC edzője úgy kért időt, hogy a labdát nem birtokolta a játékosa - foglalta össze a Szentesi Vízisport Klub szakmai igazgatója az észrevételeit.

Tóth Gyula mindezeket összegezve úgy határozott, ez már elegendő ok az óváshoz. Hozzátette: ő csakis baráti gesztusból ült Szremkó kiállítása előtt a hazai gárda kispadján, s előzékenyen átadta volna a helyét a játékos-edzőnek. Ám a nézőtéren nagy felháborodást kiváltó közjáték után maradt. Tóth Gyula hangoztatta, a második, és harmadik pontban megjelölt állításait "csak" száz néző tanusíthatja, ám szerinte már az első pontban jelölt bírói baki is meggyőző lehet a fegyelmi tárgyaláson.

Mert hogy a rangadó a vízben véget ért, de a meccs második része még csak ezután kezdődik...

Mestermérleg

Szremkó Krisztina: - Most inkább nem nyilatkozom, mert nem akarok senkit sem megsérteni...

Györe Lajos: - Küzdelmes mérkőzésen szerencsével nyertünk.

Révész János, Nemzeti Sport 2001.09.30.

Sötétnek bizonyult a szentesi medence
Szremkót a padra kellett volna engedni

Hétfon - amint arra lapunk vasárnapi számában már utaltunk - benyújtotta óvását a Magyar Vízilabda-szövetséghez a Carnex-Szentesi VK noi vízilabdacsapata a 9-8-as hazai vereséggel zárult, BVSC-TBÉSZ elleni találkozójuk miatt. Amint idosebb Kiss Ottó elmondta: az indoklásban arra hivatkoztak, hogy a játékvezetok nem engedték a játékosként kipontozódott Szremkó Krisztinát a kispadra edzoként sem. Ez pedig szerintük döntoen befolyásolta az eredmény alakulását. A szabálykönyv szerint mellesleg tényleg a kispadra kellett volna engedni a játékos-edzot, és a hírek szerint az illetékes bizottság az újrajátszást fogja elrendelni. Hogy így lesz-e, az október 8-án derül ki, ekkor tárgyalják ugyanis a szövetségben az esetet.

A Kurca-parti klub férfigárdájának technikai vezetoje arról is beszámolt, hogy az évek óta a szentesi nézok kérésének megfelelo bajnoki kezdési idoponttól a jövoben kénytelenek lesznek eltérni. A Kontavill-Szentesi VK ez idáig ugyanis minden hazai mérkozését szombaton este hat órától játszotta a Ligeti uszodában, ám a közelmúltban a nemzetközi felkészülési tornájukon a szövetség pályahitelesítoi alkalmatlannak tartották az esti játékhoz a nyitott medence világítását. Így e héten szombaton a Tatabánya, majd október 20-án az UTE ellen is már 16 órakor kezdenek Kádár József tanítványai.

Az pedig, hogy mi lesz a télen, amikor sátrat húznak majd a víz fölé, egyelore még tisztázatlan kérdés Szentesen...

RJ, Nemzeti Sport 2001.10.03.

Újrajátsszák a Szentes-BVSC vízilabdameccset

A Magyar Vízilabda Szövetség versenybizottsága hétfőn úgy határozott, hogy újra kell játszani a nőivízilabda ob I-ben a Carnex Szentesi VK - BVSC-TBÉSZ találkozót.

A két csapat szeptember 29-i, szentesi mérkőzését a fővárosi együttes nyerte meg 9-8-ra, ám a hazaiak óvtak, mert Európa-bajnok játékosedzőjük, Szremkó Krisztina a harmadik negyedben kipontozódott, és a bírók nem engedték, hogy edzőként a kispadon maradjon.

A versenybizottság megállapította, hogy műhiba történt, ezért az eredményt törölte, és a szövetség költségén újrajátszást rendelt el. Az indoklás szerint a kizárt játékosnak el kell hagynia a kispadot, viszont a pólósként elkövetett vétség nem ok arra, hogy edzői munkájában korlátozzák. Szremkó trénerként ott maradhatott volna a medence partján. A találkozó új időpontjáról később döntenek.

[origo] 2001.10.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001