FONTOS


 

Vincze Balázs öt év után a hazai bajnokságban
Szécsi csak drukkolni fog

Szécsi Zoltán vasárnap a délelőtti kezdés miatt korán kel, megreggelizik, felöltözik, beszáll az autójába, és a Szőnyi útra hajt. A társakkal egyetemben meghallgatja Gerendás György utasításait, mit hogyan kell tenni az "ősi"rivális ellen. Eddig szokványos a történet, innentől azonban változik a forgatókönyv.

A vasutasok "Szecskája" ugyanis ezúttal nem húzza a fejére az egyes sapkát...

Igen, Sydney bajnoka, sokak kedvence kihagyja csapata első rangadóját. Ne tessenek megijedni, a kiváló hálóőrnek kutya baja, minden valószín?ség szerint ezúttal is hozná a maga átlagát (minimum az átlagát) -amennyiben mégis beszálna. De nem, ezúttal csak drukkolni fog társainak. Zuglóban ugyanis úgy tartják, a kimerítő nyár, a kevéske pihenés után egyelőre edzzen, alapozzon csak a klasszis, lesz elég meccs a szezonban, különben is, a fiatal együttes számára az alapszakasz, ha fogalmazhatunk úgy, nem is olyan nagy durranás.

Elmarad tehát a kapusok csúcstalálkozója, nem néz egymással farkasszemet válogatottunk két bajnoka, a két drusza, a két Zoltán, Kósz és Szécsi. Ellenben kuriózumszámba megy egy régi "ismerős" visszatérése a magyar bajnokságba. Vincze Balázsról van szó, aki 1996-ban játszotta eddigi utolsó bajnokiját -még az UTE színeiben a BVSC ellen. Azóta megfordult Óbecsén és Isztambulban, mindkét helyen sikerek kísérték pályáját.

"Lauftosabb kezdésre számítottam, annyi szent -mosolygott a BVSC-be szerződött pólós, akinek a huszonéves center, Kis Gábor azonnal átengedte a tízes sapkát. -Hamarjában megmérkőzünk a világ legjobb csapatai közé sorolandó Vasas, Honvéd kettőssel, nem lesz könny? dolgunk. Mindenki kettejük bajnoki vetekedését várja, naná, hogy megpróbálunk mi is beleszólni ebbe, rácáfolni az előzetes várakozásokra. Fiatal csapatunk van, amelynek az alapszakaszban egyelőre az összeszokás a célja. Van időnk, de ígérhetem, most sem feltartott kézzel várjuk az angyalföldieket. A lehetetlent próbáljuk meg, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle" -így az irányító, aki elmondása szerint rendkívül jól érzi magát Zuglóban.

Mint ahogy jól érzi magát az összes nagyágyú a Vasasban. Kósz, Székely, Vári, Varga Tamás és Zsolt, Madaras -válogatott játékosok egész sora, akiknek közös célja a bajnoki cím és a KEK-aranyserleg elhódítása. Rengetegen kíváncsiak Somossy József elitcsapatára, amely az ország nyilvánossága előtt ( a tv2 élőben közvetíti a 10.40-kor kezdődő derbit) bizonyíthatja: méltán nevezik szupercsapatnak. Ne legyen kétségük, bizonyítani is fogja...

AZ, Nemzeti Sport 2001.09.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001