FONTOS


 

Torday Petőváry csapattársa lett
Pellei Szentesen folytatja

"Amikor tizenöt évvel ezelőtt először ültem az OB I-es férfiak kispadjára, ugyanúgy egy tehetséges fiatalokból álló csikócsapatot örököltem, mint most..." - nosztalgiázott Kádár József, a Kontavill-Szentesi VK régi-új trénere, aki akkor a tizenharmadik helyen álló gárdát három év alatt az ötödik helyre hozta fel a bajnokságban.

A Kurca partján az sem merült a feledés homályába, hogy azt a csapatot olyan tizenévesek is alkották, mint Berezvai, Berki, Cseh, Kárász, Tóth László és Pellei.

Utóbbi játékos tűnik egyébként most - Kádár edző harmadik korszakának a kezdetén, - a legnagyobb igazolásnak, ugyanis Pellei Csaba a Tungsramnál töltött két esztendő, majd az öt svájci bajnoki év után (amelyből kettőt bajnokként zárt a Kreuzlingennel) hazatér a szülővárosába. A volt válogatott balkezes azt a Torday Árpádot váltja fel a szentesieknél, aki -az olasz klubnál pólózó Petőváry Zsolt invitálására - a Bogliasco együtteséhez szerződött.

S hogy ki helyettesíti majd centerposzton az UTE felé kacsingató Zentait? A másik biztos svájci hazatérő, Berki András mellett a Kárpátaljai Lemberg csapatából kinézett Vologya Kamenickijnek szánná ezt a feladatkört Kádár József. Az ukrán válogatott pólós esetében a feltételes módot egyelőre a hivatalos engedélyek meg nem érkezése indokolja. Kéri az UTE-hez, Zsarkó pedig a Szegedhez tért vissza, míg a szentesi "érkezési oldalt" az izraeli légióskodása leteltével Kiss István erősíti.

Az OB I B-ből végül csak a pécsi Biltsik jött Szentesre, Tari maradt Békéscsabán.

A napi két edzés mellett eddig a Szentesen edzőtáborozó holland Zian Hágával kétkapuztak, a jövő heti keddi torna előtt pedig a Tabán Trafik Szegeddel szemben gyakorolnak még a Kontavill vízilabdásai. Akik egyébkét már nagyon várják a kettős jubileumot, hiszen szeptember 21. és 23. között a X. Kontavill-kupa nemzetközi felkészülési torna egybeesik majd a névadó cég negyvenedik születésnapjával.

Ami pedig a szeptember 29-én rajtoló bajnokságot illeti, Kádár Józsefnek nincsenek túlzott illúziói: "Ha a tavalyi nyolcadik helyet meg tudnánk őrizni, nagyon elégedett lennék..."

A.Z., Nemzeti Sport 2001.09.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001