FONTOS


 

Még semmit sem kaptak az Eb-aranyért
Primászt hiába hívták az olaszok

Több mint két hónapja, egy csodálatos júniusi délutánon örömünnepet ült a magyar női válogatott a Margitszigeten. Előbb bent, az ötvenes medencében, hatezer szurkoló előtt tombolt a Faragó Tamás vezett hölgykoszorú, majd a Hajós Alfréd uszoda bejárata előtt felállított ideiglenes sörsátorban énekelt, táncolt, mulatott a csapat. Európa bajnokai nem sokat pihenhettek, hiszen várt rájuk a következő, még a kontinensviadalnál is nehezebb feladat. A sok munkának meg is lett a gyömölcse, elvégre a fukuokai világbajnokságon sem vallottak szégyent --a vb-ezüstnek is óriási értéke volt.

Aztán joggal hitték a lányok, a végigdolgozott nyár, a sikerek révén a pénztárcájuk is gyarapodik majd. Hát eddig nem gyarapodott... A szövetség anyagi helyzete ugyan messze van az ideálistól (rengeteg volt az idei kiadás, ráadásul decemberben a női junior vb-t Ausztráliában, Perthben rendezik...), ezt is tudva türelmesek a pólós hölgyek. Ám ez a türelem nem véges, egyre többet bosszankodnak, joggal várják a jussukat, vagy legalább némi kommunikációt, valami olyasmit, hogy: "Legyetek türelemmel, valami nektek is jut." De semmi...

Pedig egy hét múlva keződik a következő bajnokság, bizony ideje lenne lezárni az elmúlt szezont. Az Európa-bajnokok közül mellesleg többeket is itthon láthatunk majd játszani. Például Primász Ágnest. A gólkirálynővel több olasz együttes is szemezett, volt, aki konkrét ajánlattal jelentkezett, ám amint a kitűnő játékos mondta: "Maradok Dunaújvárosban, ahol mindenképpen meg akartak tartani, és ahol nagy tervek vanak." A tervek között természetesen a bajnoki címvédés, valamint a BEK-győzelem kivívása szerepel. Ebben rengeteget segíthet Primász mellett a válogatott csodakapusa, Sós Ildikó, centere, Tiba Zsuzsanna, valamint a szintén Európa-bajnoki csapattag, Tóth Andrea.

Idehaza láthatjuk még az aranycsapatból a Szentesen játékos-edzőként tevékenykedő Szremkó Krisztinát, illetve ha minden igaz, Sipos Editet, a BVSC-TBÉSZ-ben játszó Györe Anettet és Dancsa Katát. Sőt a hírek szerint a Szőnyi útra tart az eddig Athlon Palermóban légióskodó Rédei Kata is, akivel jelentősen stabilabb lenne a zuglói együttes.

Olaszországban csak januárban indul a sorozat, így a két Valkay lány, Ágnes és Erzsébet (Gifa Palermo), Stieber Mercédesz és Drávucz Rita (Orrizonte) még egy ideig nem száll vízbe tétmeccsen, ellentétben az Amerikában tanuló Pelle Anikóval.

A tizenötödik Európa-bajnok, Szép Brigitta társaival ellentétben nem pólózik egy ideig: válogatottunk második számú kapusa ugyanis gyermeket vár. Kell-e mondani: neki sem jönne rosszul a megérdemelt juss...

Nemzeti Sport 2001.09.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001