FONTOS


 

Visszatérők a Fradiban: Papp, Wiesner és Tóth László
Ha eljő a kasszás

Azt nem állítanánk, hogy egy több száz részes brazil szappanopera cselekménye követhetőbb, mint a Ferencváros pólószakosztályánál zajló történések, ugyanakkor tény: a zöldeknél meglehetősen sűrűn cserélődnek a szereplők. Edzők és játékosok szédító keringője már eddig is megszokottnak számított - idén aztán a szakosztályvezetőség tagjai is felt?ntek a táncparketten.

Jó néhány héttel ezelőtt az FTC elnöksége 14-0 arányban úgy döntött, hogy a vízilabdázók vezetésével Ambrus Miklóst bízza meg, akinek egyszersmind a kft. megalakítását is el kellett végeznie. Kellett volna. Merthogy teltek-múltak a napok, a gazdasági társaság azonban Ambrus erőfeszítései ellenére sem jött létre, mígnem a Várszegi-akvíziciót követően összeülő klubfőnökség - három nappal ezelőtt - 9-5-ös szavazati aránnyal úgy határozott, a pólósok kft-jét mégsem kell megalakítani. Ezek után viszont a szakosztály tagjainak határozniuk kellett, hogy a régi struktúra "visszatértével" kit kívánnak a szakosztályelnöki székbe ültetni. Ebben a procedúrában Ambrus nem kívánt részt venni, és visszalépett a jelöltségtől, így akárcsak a múltban, a jövőben is Papp Albert lesz a vizes szekció első számú embere.

Papp a történtek után kijelentette, hogy Farkas József marad a helyettese, a felnőttgárda mellől korábban eltávolított Wiesner Tamást nevezi ki szakosztály igazgatóvá, magyarán a zöldeknél ugyanaz a menedzsment m?ködik majd, mint az elmúlt bajnokság végén. A régi-új szakosztályelnök kérdésünkre kijelentette, hogy az új edző, Gyöngyösi András természetesen élvezi a bizalmukat, és azon vannak, hogy megfelelő erősség? csapatot szervezzenek a keze alá. "Szinte percek kérdése, hogy volt játékosunkkal, Tóth Lászlóval megállapodjunk, már nálunk edz, azaz lesz egy klassziscenterünk - szögezte le Papp. - Sajnos, Jászberényi Gábort aligha tudjuk elhozni Egerből, minthogy élő szerződése van, azaz Bíró Ákos lesz az első számú kapusunk. A Vasassal meg szeretnénk állapodni Katonás Gergő leigazolásáról, s így a megtartott fiatal tehetségeinkkel együtt olyan csapattal vághatunk neki a bajnokságnak, amely harcban lehet minimum a harmadik helyért."

Papp úgy véli, idén aligha keverednek olyan helyzetbe, mint az elmúlt idényben, amikor az időben érkező havi fizetés már-már a csoda kategóriájába soroltatott. Az elnök nem tagadta, a Fotex-pénzből jutott a pólósoknak, s ha a három-négy jelentkező közül meglesz a névszponzor, a játékosok aligha fognak panaszkodni a kasszás emberekre.

CSG, Nemzeti Sport 2001.08.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001