FONTOS


 

Szentesített változások
Fülöp edző Franciaországban folytatja

Fülöp Tibor, a Kontavill Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának (immáron volt) vezetőedzője jelenleg éppen leendő klubjával tárgyal Franciaországban - kezdte a Kurca-parti klubelnök a legfrissebb információval. Juhász Józseftől azt is megtudtuk, hogy napokon belül döntenek az elmúlt bajnokságot a nyolcadik helyen befejező gárdát irányító tréner személyéről. Bár a klubvezetés által már megvan a jelölt "házon belül", annak kilétét csak a jövő héten hozzák nyilvánosságra; annyit sikerült megtudnunk, hogy nem Tóth Gyula az illető. A női válogatott volt szövetségi kapitánya és a tízszeres magyar bajnok, szentesi női együttes mesteredzője ugyanis a jövőben mint szakmai igazgató felügyeli a klub teljes tréneri állományát, illetve az utánpótlás területén dolgozik edzőként továbbra is. A szentesi férfi pólósok közül Kéri Péter maradása körül a legtöbb a kérdőjel, hiszen esetében az UTE egyéves kölcsönadási szerződése lejárt. Torday Árpádot pedig bár a Szeged csábítja, a klubelnök szerint van esélyük a megtartására. A férficsapatnál számos játékos szerződése lejárt, de konkrét ajánlatot más klubtól ez idáig egyikük sem kapott.

A Csányi László dirigálta ezüstös hölgyeknél az már bizonyos, hogy az Eb-győztes csapatból Drávucz Rita, Sipos Edit és Szremkó Krisztina a Carnex-Szentesi VK színeiben szerepel majd az ősszel.

Révész János, Nemzeti Sport 2001.07.07.

Szremkó Krisztina lett a Szentes edzője
Fülöp után Csányi is elköszönt

Fülöp Tibor, a Kontavill-Szentesi VK volt vezetőedzője - amint arról már beszámoltunk - a június 30-án lejárt szerződését követően Franciaországba tart egy másodosztályú klubhoz.

- Szentesre nagyon macerás kívülről hozni trénert, hiszen itt mindenki "szakértő", s elég nehezen fogadják be az idegent - indokolta Juhász József klubelnök azon kijelentését, miszerint "házon belül" igyekszenek megoldani a váltást. A szentesi születés? Horváth Csabára gondoltak elsőként Fülöp utódjaként, ám a Tungsram, a Ferencváros és a MAFC volt pólósa azzal utasította vissza a megkeresést, hogy őt és a családját már minden a fővároshoz köti. A két helyi utánpótlásedző, Kádár József és Pengő László egyaránt azért mondott nemet a felnőtt csapatnál, mert a Ligeti uszoda alkalmazottaiként a Széchenyi-terv alapján várhatóan nagy jelentőség? fejlesztésben kell majd részt venniük.

- Csányi László, a Carnex-Szentesi VK fiatal edzője viszont kitörő örömmel fogadta, hogy rá is gondoltunk a férfiak trénereként - folytatta Juhász József. Majd beszámolt arról, hogy a női bajnokság ezüstérmes csapatának újdonsült edzőjével július 8-án papírra is vetették a szerződést: a Margitszigeten Eb-aranyérmet nyert női válogatott centere, Szremkó Krisztina öt olasz klub ajánlata ellenére tért vissza Szentesre, és az elkövetkezendő egy évben játékos-edzőként szerepel volt csapatában. Vele együtt Drávucz Rita és Sipos Edit is a Kurca partjára tart az Európa-bajnok magyar válogatottból. Előbbinek letelt az olasz Lericihez szóló kölcsönszerződése, és a játékjogának megvásárlását fontolgatja, míg utóbbi játékos tavaly szerződésben vállalta, hogy az itáliai bajnokság kezdetéig idén is segíti majd szülővárosa csapatát.

Akkor hát happy end?

No nem! - komorult el az elnök, akinek telefonon keresztül Csányi annyit mondott: a német Würtzburg csapatához szerződött kapusnak. Az a pólós, aki tavaly decemberben orvosi igazolás alapján azért bontott szerződést játékosként klubjával, mert a gerince nem bírja a terhelést... Juhász József szerint a szentesi edzői fizetés ötszöröse úgy látszik, minden betegséget feledtet...

Így a kérdés ma is aktuális: ki lesz a Kontavill edzője?

Révész János, Nemzeti Sport 2001.07.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001