FONTOS


 

A régi barát, Kiss Csaba ajánlotta ki Mataróba
Matajsz sem marad

Ugyan a Népligetben arról beszéltek, hogy az FTC-Mirato egyik kulcsemberét, Matajsz Márkot sikerült megtartani, valójában ismét bővült eggyel a külföldre vándorló vízilabdázók tábora. Már egy évvel ezelőtt is szó volt a macskaügyességgel megáldott center spanyolországi kiruccanásáról, ám akkor maradt. Most -- megy.

A szél természetesen Sabadell felől fúj, Matajsz sem tagadja, matarói szerződésében ügydöntő szerepet vállalt az ott játszó Kiss Csaba, akivel együtt nőtt fel a korosztályos válogatottakban, s csongrádi gyökereik okán -- Matajsz szentesi, Kiss szegedi -- rendkívül szoros barátság szövődött közöttük (Sabadell és Mataró néhány kilométernyire fekszik egymástól, Barcelonától északra).

"Csaba ajánlott a klub román edzőjének, aki itt járt az Európa-bajnokságon, és sikerült vele sok mindenben megállapodnunk. Nemsokára kimegyek körülnézni, s akkor véglegesíthetünk mindent" -- jelentette ki az egyre inkább volt ferencvárosinak t?nő pólós. Azt sem tagadja, a hispán bajnokcsapattól is kapott ajánlatot, de "a Barceloneta húzta az időt, nyilván mással is tárgyal, a matatóriak viszont teljesen korrektek voltak, az edző kijelentette, bízik Csaba szavában, ezért döntöttem mellettük."

Arra a kérdésre, hogy muszáj-e a magyar élvonalból egy nem túl acélos spanyol gárdához költözni, Matajsz azt válaszolta, a Mataró egyfelől "hajtós kis csapat", másfelől mindenképpen elérkezettnek látta az időt, hogy beleszagoljon a légióséletbe. "Most már pénzt is kell keresni, mert bár a Fradiban lenyomtam öt idényt, s végig korrektek voltak velem, azért jobban járok kint, s nem akarom megvárni, míg huszonhat-huszonhét éves leszek. Meg aztán ennyi idő után úgy gondoltam, jót tesz, ha váltok."

Az is igaz, persze, hogy saját fejlődése szempontjából egy hispán kiscsapat aligha t?nik biztató választásnak, elvégre egy efféle egylet külföldi centerének "agyonütése" a pólóetikett szerint legfeljebb a bocsánatos b?nök kategóriájába tartozik. "Hívott a BVSC is, Gerendás Gyuri rendkívül korrekt volt, én azonban mindenképpen külföldre akartam menni. Kétségtelen, nem lett volna rossz, ha egy elitklub hívna, de ilyen szint? együttestől nem jött ajánlat, a végtelenségig pedig nem akarok várni. Arról nem is beszélve, hogy Mataróban mindenki rád figyel, hoznod kell a maximumot, egy jobb gárdában jobban lehet alibizni, elvégre a többi klasszis olykor helyetted is húz. Itt, ha az ember végigjátssza a meccset, az maga a fejlődés, ha pedig bizonyít, akkor tán felfigyel rád egy nagyobb csapat. Hiszen az sem véletlen, hogy eddig nem jött tőlük tuti ajánlat, a felső szinten a válogatott játékosaink kellenek, csak utána következünk mi, a sallang. Mataróban -- amúgy Csaba elmondása szerint nem olyan gyenge társaság -- meg kell mutatnom, hogy velem sem járnának rosszul a klassziscsapatok. Mellesleg nem csinálok élet-halál ügyet ebből az egy évből: ha nem úgy jönnek be a dolgaim, ahogy szeretném, egy pillanatig sem fogok habozni és hazajövök."

amler, Nemzeti Sport 2001.06.30.

Matajszék Szegedre tartanak

A Kurca-partról a Tisza mellé szegődne a Fradi három exszentesi pólósa, Matajsz Márk, Szebeni Zoltán és Komlósi Péter. Mivel szülővárosuk csapatának, a Contavill-Szentesi VTK együttesének nincs miből erősíteni, a hazai pálya szóba sem jöhet. Igaz, híre kelt, Matajszra a Honvéd-Westel is gondolt a centerposzton, de olimpiai bajnokunk, Molnár Tamás szerződtetése után inkább a Szeged ajánlatát veszi fontolóra. Lazányi Béla, a Szeged elnöke lapunknak elmondta:

- Egy hete azzal váltunk el, a fiúk jónak tartják ajánlatunkat, de megvárják a Fradiét is, hogy rendezzék a velük szembeni féléves bértartozást. A kért két hét gondolkodási időből még egy hátra van. Nemleges válasz esetén más irányban keresgélünk.

Szegedi Ircsi, A színes sport 2001.06.02

Szentesen nem tudnák megfizetni őket
Matajszék Szegedre költözhetnek

Szó sincs arról, hogy a Fradi három ex-szentesi pólósa hosszú távon a dunántúli vízilabda felemelésére vállalkozott volna. Mindössze annyi történt a minap Szegeden, hogy a népligeti "triumvirátus" legifjabb tagjának az édesapja (a szentesi játékosként 305 OB I-es mérkőzést maga mögött tudó), Komlósi János immár nagykanizsai edzőként osztott sapkát Péter fián kívül Matajsz Márknak és Szebeni Zoltánnak...

Ám a Kurca partján született vízilabdások mégsem véletlenül kerültek arra a Tisza-parti nemzetközi tornára, ahol végül negyedik helyre segítették a zalai legénységet. A népligeti "népvándorlásnak", úgy tűnik, e három játékos is részese lesz. Bár a zuhanyhíradókban Matajsz nevét már a bajnok Honvéd-Domino új centereként is emlegették, az érintett érdeklődésünkre a Tabán Trafik Szeged gárdáját jelölte meg, mint az egyik lehetséges szóba jöhető célállomás. Talán azért, mert a bajnok a napokban nem mást, mint az olimpiai bajnok centert, Molnár Tamást szerződtette.

Ugyancsak a napfény városa felé kacsingat Komlósi és Szebeni is, akik, mint mondták, szintén előrehaladott tárgyalásban állnak Csapó Istvánékkal.

Arra a kérdésünkre, hogy nem a szülővárosuk csapatát, a Kontavill-Szentesi VK együttesét kívánják erősíteni, egyhangú választ kaptunk:

-- Onnan meg sem kerestek bennünket...

Juhász József, a Szentesi VK elnöke pedig mindezt úgy kommentálta:

-- Sajnos, nincs miből.

amler, Nemzeti Sport 2001.05.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001