FONTOS


 

A Fradi-meccs eredménye: Wiesner, Gyöngyösi
Mivel is főzhet Tojás?

Véget ért az FTC-Miratónál zajló mérkőzés - Furulyás János klubelnök Wiesner Tamást nevezte ki szakosztályvezetőnek (egy ideig az egyesület elnökségébe beválasztott Ambrus Miklós is vágyott erre a pozícióra), míg a kispadra Gyöngyösi András ülhet le.

A régi-új szakosztályvezető egyébként bepillantást engedett a jövő évi játékoskeretet felvázoló listájába, amelyen több tavalyi kulcsember neve mellett egy pipa volt látható. "Velük már megállapodtunk, azaz Matajsz, Nyéki, Tiba és Paján továbbra is a mi játékosunk" - újságolta Wiesner, míg több, jelenleg nyaraló pólósukkal később próbál dűlőre jutni. Természetesen az összes kiszemelt felsorolására nincs jogosítványunk, azonban egyet talán érdemes megemlíteni: a jövő fiatal csapatát rutinjával és rendkívüli tudásával bízvást segíthetné Tóth László - feltéve, ha a Becsejjel tavaly Bajnokok Ligáját nyert, az elmúlt egy évet Pescarában végigszenvedő center igent mond a megkeresésre.

Tóth amúgy visszatérne a ferencvárosiakhoz, hiszen 1996-ig őket erősítette, mint ahogy szintén régi sikerei színhelyén tűnt fel Gyöngyösi András. Az elmúlt idényben csupán meccseket látogató, s most lehetőséget kapó edző kijelentette, ennél optimálisabb körülményeket nehezen tudna elképzelni itthoni debütálásához. "Fiatal, jó csapat, a bajnoki cím csak lehetőség, ha elérjük, csodás, ha nem, akkor sem akarják az ember fejét venni, ennél tényleg nem kívánhattam volna jobbat" - közölte a "Tojás" becenévre hallgató egykori válogatott (amikor 16 év után először nyert a magyar csapat nagy versenyt az 1995-ös atlantai Világkupán, ő lőtte az olaszokkal vívott döntőt eldöntő gólt). Az elsőségről tett megjegyzésére rákérdezve Gyöngyösi határozottan válaszolt: "Ha az elképzelt keret összeáll, felvehetjük a versenyt a legjobbakkal. Az elmúlt év tapasztalatai is mutatják, ha egy csapatnál szisztematikus munka folyik, és összeáll az idény végére, bármi megtörténhet. Példa erre az Olympiakosz Pireusz, amelyik a BL elején kikapott a Fraditól, aztán a döntőben a négy negyed alatt döntetlenre végzett a Jug Dubrovnikkal. Amivel egy pillanatig sem akarom magam a görögök edzőjéhez, Matutinovichoz hasonlítani, csupán azt állítom: nem kizárólag jó játékosok csinálnak egy jó csapatot, az építkezés rengeteget számít. A következő szezonban Magyarországon csupa új gárda vesz részt a bajnokságban, mindegyiknek össze kell állnia, bízom benne, hogy felvesszük majd a versenyt."

Az újdonsült szakvezető szerint az olaszországi ifi- és juniorcsapatok mellett eltöltött első év remek hangolódás volt erre a munkára - megismerkedett azzal, milyen is edzést tartani vagy éppenséggel a kispadról irányítani, és nem számít, hogy hosszú hónapokon át csak ült, méla lesben, ajánlatot remélve. "Nincs bennem semmiféle szorongás a kihívás miatt, sokkal inkább várakozás: már nagyon szeretnék dolgozni, kár, hogy pont most ilyen hosszú a szünet a világversenyek miatt. Egy biztos, az álmom már teljesült, hiszen a Fradinál dolgozhatok, egy fiatal csapattal. Úgy gondolom, megérte várni erre a lehetőségre."

amler, Nemzeti Sport 2001.06.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001