FONTOS


 

A Honvéd védőjátékosának óriási szerencsére nem szakadt le a retinája
Győzelemmel akarnak bosszút állni Jägerért

Honvéd-FTC 17.30

Jäger Gábor szomorú. Szomorú, mert nem érti az egészet. Hétfőn a Népligetben előbb a jobb szeme alá kapott egyet, majd az ápolása után visszatért, gólhelyzetbe került, gólt lőtt, és közben a bal szemére kapta a következőt. Az eredmény: szaruhártya-repedés, azonnali műtét.

A Honvéd pólósa azóta nagyon rosszul érzi magát, mint mondta, egyfolyton az az érzése, hogy ki akar esni a szeme...

"Fáj. Elaludni sem merek, mert folyton könnyezek, és attól félek, ha felébredek, annyira összeragad a szemem, hogy nem tudom kinyitni... Annyi szerencsém volt, hogy nem szakadt le a retina. Akkor valószínűleg örökre vége a pályafutásomnak, így «csak» pár meccset kell kihagynom. Abban biztos vagyok, a csapat bejut a döntőbe, azt csak remélem, hogy én is ott leszek majd a vízben" -mondta Jäger Gábor.

A védőre mellesleg rájár a rúd, ez már a harmadik szemsérülése. Először ifikorában, majd úgy másfél éve járt pórul. És a Fradi ellen volt a harmadik. A legsúlyosabb. Jellemző, hogy a játékos nem is tudta, hogy az eset közben gólt lőtt, teljesen meglepődött, amint este, a műtét után közölték vele. "A meccs végén óriási volt az adok-kapok, amely szerintem a bíróknak köszönhető. Azt tudom, hogy a sérülés benne van a játékban, ám a víz feletti ütéseket kötelességük a bíróknak megtorolniuk, elejét venniük a folytatásnak. Hétfőn ezt nem tették meg."

A Domino tehát elveszítette az egyik védőjátékosát, akiért a Kőér utcában bosszút akarnak állni a társak. A bosszú azonban -és ezt Kovács István edző is hangúlyozta -csak a győzelemre korlátozódik. Mert a Honvéd harmadjára mindenképpen döntésre akarja vinni a dolgot. Ehhez egyetlen győzelem szükséges a számára.

A Ferencvárosiak persze még tovább akarják halasztani a továbbjutó kilétét. A tervük szerint szerdán újra véghezviszik azt a bravúrt, hogy győznek a Kőér utcai katlanban (ebben az évben csak nekik sikerült!), 7-7-re egyenlítenek, aztán odahaza ki-ki meccsre kényszerítik a riválist. Az kétségkívül igaz, hogy a bajnok felállt a padlóról, de hogy sikerül-e megismételnie a tavalyi produkcióját (akkor 2-6-ról ejtette ki a Honvédot), egyelőre még kérdéses.

Az OB I elődöntőiben a következő játékosok jubiláltak

175 mérkőzés: Bárány Attila (Honvéd), Ibolya Tamás (BVSC), Matajsz Márk (FTC). 100: Nyéki Balázs (FTC), Vindisch Ferenc (Vasas). 50: Szívós Márton (Honvéd)

Az OB I B-csoportjának 5. fordulójában a következő játékosok jubiláltak

75 mérkőzés: Bíró Balázs (OSC), Pszota László (MAFC), Zentai Tamás (Szentes)

A férfibajnokság góllövőlistájának élmezőnye

42 gólos: Varga T. (Vasas). 41: Bárány (Honvéd). 39: Vindisch (Vasas). 38: Weszelowszky (Szeged). 36: Varga P. (Szeged). 35: Bánhidy (KSI). 34: Cseh (Eger), Székely (FTC). 33: Vári (Vasas). 32: Nyéki (FTC), Varga II Zs. (Honvéd). 31: Katonás (Vasas). 29: Matajsz (FTC). 28: Nitsovits (Szeged), Sugár (Honvéd). 27: Steinmetz Á. (Vasas). 25: Seres (Eger). 24: Ágner (Eger), Madaras (BVSC), Tóth I. (Honvéd). 23: Békési (OSC). 22: Balogh Z. (Szolnok), Dongó (OSC), Hesz (FTC). 21: Csányi (BVSC), Csörgő, Zentai (mindkettő Szentes). 20: Haufe (FTC), Kis G., Petik (mindketten BVSC). 19: Boros (Szolnok). 18: Kéri (Szentes), Kovács R. (Vasas), Németh Zs., Varjas (mindketten BVSC), Varga D. (UTE). 17: Ibolya (BVSC), Lukács (Szolnok). 16: Ürögi (OSC)

amler, Nemzeti Sport 2001.04.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001