FONTOS


 

Női bajnokság a Felina-kupáért, A-csoport
A Dunaújváros átvette a hatalmat

Vasas SC-Dunaújvárosi DVSE GS 8-14 (3-6, 2-2, 2-4, 1-2)
Komjádi uszoda, 100 néző. V: Báthori, Oravecz

VASAS: Horváth T. - Hamza, Cservenák, Hári 3, Császári 1., Ipacs 3, Szabó Sz. 1 Cs: Korcsmár, Kuhár. Edző: Pálinkás Tamás

DUNAÚJVÁROS: Jankovics -Tiba 3, Benkő N. 1, Benkő T. 1, Primász 6, Kovács A. 1, Zantleitner 1. Cs: Csavajda, Brávik, Erdős 1, Varga Z., Poszkoli, Baráth. Edző: Mihók Attila

Gól- emberelőnyből: 5/2, ill. 2/0

Átvették a hatalmat.

A zsinórban hét bajnoki címet nyert Szentes, a BVSC és a Vasas sem tudta megállítani őket. Idén ugyanis a szimpatikus dunaújvárosi csapat nyerte a női bajnokságot, a vele járó aranyérmet. Mihók Attila együttesének ugyan még három meccse is hátravan a sorozatból, de vasárnap a Vasas elleni győzelemmel (a klasszisjátékos, Primász Ágnes vezetésével) idejekorán megkoronáztattak a pólósok.

Pedig nem sokon múlott az egész. Mihók négy éve nagy buzgalommal látott neki a könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető munkának. Kiadták neki a jelszót: "Vagy a négy között végeztek vagy nincs tovább."

A negyedikek lettek...

Megmenekültek. És elkezdtek szép csendben dolgozni. A női pólóban -amelyet az istenért sem akarnak sokan elismerni, noha az olimpián is bebizonyosodott, létjogosultságot nyert a női szakág! - tenni-venni nem túl hálás feladat.

"Hittünk magunkban. Szorgalmasan edzettek a lányok, egyre jobb erőbe kerültek, előbb fizikálisan érték el a kívánt szintet. Aztán jött a taktika. Ezen a téren is gyorsan fejlődtek, aminek köszönhetően évről évre sikerült előbbre lépnünk. Ez olyan pozitív töltést adott, ami kihatott erre az idényre is" - kezdte Mihók Attila, aki csapatával kétségkívül az idén ért a csúcsra. Egy hónapja a Magyar Kupát nyerte meg a hölgykoszorú, most pedig a bajnokságot. A teljesítményre persze a városban is felfigyeltek, így került a támogatók közé a dunaújvárosi főiskola is.

"Az évek folyamán összeállt egy szépreményű együttes. A város segítségével aztán posztokra is tudtunk igazolni, így került hozzánk például Tiba Zsuzsa és Zantleitner Kriszta is. Külön öröm, hogy a rengeteg munkát látva sokan megállítanak bennünket az utcán, a vállunkat veregetik, ami ebben a városban, a sportvárosban óriási elismerés. Mi megpróbáljuk nem szavakkal, hanem tettekkel népszerűsíteni a női vízilabdát.

És hogy mekkora volt az ünneplés a Vasas legyőzését követőenű

"Szolid. Tudja, nagyon készülünk a KEK-re"- tudtuk meg Mihóktól. A Dunaújváros bravúros szerepléssel bekerült a KEK négyes döntőjébe, ám nem elégszik meg ennyivel. A spanyol Barcelona, az orosz SZKIF Moszkva, valamint a görög Olympiakosz ellen is győzelemre tör. A mezőny erős, tipikusan a "lehetsz első, de lehetsz negyedik is" formula illik rá. "Mindent megteszünk, csütörtökön indulunk Barcelonába. A nagy célunk persze a jó BEK szereplés."

Nos, a klub első bajnoki címével a lehetőség megvan, jövőre a BEK-ben próbálkozhat az együttes. A Vasastól igazolt három játékossal, Bódi Anettal, Sós Ildikóval és Tóth Andreával kiegészülve remélhetőleg sikerülnek majd a tervek.

Az aranylányok

A klub fennálásának első bajnoki aranyérmét az alábbi játékosok harolták ki:

Kardos Krisztina, Jankovics Eszter, Tiba Zsuzsanna, Zsámbok Lilli, Brávik Fruzsina, Benkő Nóra, Erdős Zsuzanna, Varga Zita, Primász Ágnes, Erdősi Vera, Kovács Annamária, Baráth Bernadett, Zantleitner Krisztina, Benkő Tímea, Poszkoli Rita, Csavajda Edit, Bársony Réka

Az állás
1. Dunaújváros 19 18 - 1 310- 92 36
2. Szentes 20 15 - 5 218-139 30
3. BVSC 19 13 - 6 230-125 26
4. Vasas 20 12 - 8 216-127 24

amler, Nemzeti Sport 2001.04.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001