FONTOS


 

Fodor Rajmund és Varga Zsolt is a dobogótetején
Két férfi, egy eset

A Ferencváros még minden bizonnyal sokáig emlegetett Bajnokok Ligája-búcsúja mellett örömök is érték a magyar pólósokat. Elvégre szintén a BL-ben, a Fradihoz hasonlóan ugyancsak a Piros csoportban szereplő Becsej, valamint a Kék csoportban küzdő Posillipo egyaránt az első helyen kvalifikálta magát a májusi négyes döntőbe, azaz Molnár Tamás, Biros Péter, illetőleg Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás is részsikert ért el csapatával.

Fodor Rajmund és Varga Zsolt viszont már kupát is tarthatott a kezében!

Előbbi a KEK-, utóbbi pedig LEN-kupa-győzelemre vezette együttesét. Nem túlzás a kijelentés, elvégre mindketten nagyon sokat tettek hozzá a diadalhoz - elég, ha csak Varga Komjádiban lőtt tripláját említjük az elődöntőben (szegény Vasas...) vagy Fodor döntőben mutatott extraklasszis, négy góllal párosuló teljesítményét említjük.

A Florentia a KEK-finálé első találkozóján eldöntötte a kupa sorsát, ám Fodorék a Barcelonetta otthonában sem akartak semmit a véletlenre bízni. Az első negyedet 3-0-ra nyerték, végérvényesítve ezzel, ki is az úr a háznál. "Érdekes meccs volt. Gyorsan elhúztunk, erre az ellenfél teljesen leállt. Semmit sem csináltak a spanyolok, csak álltak a kapujuk előtt, várták, hogy vége legyen az egésznek. Persz, aztán mi is partnerek voltunk a semmittevésben, nem árt az erővel spórolni" - mondta Tempestini együttesének kulcsembere, Fodor Rajmund, aki ezúttal nem talált Andreo kapujába. "Az első találkozón volt szükség a góljaimra. Ezúttal csak élveztem, hogy a vízben vagyok" - magyarázta olimpiai bajnokunk. És az élvezet nem véletlen! Nem, mert Fodor -ha hiszik, ha nem - az első igazán nagy klubsikerét érte el. Egy, a Fradival elhódított Magyar Kupa mellett megannyi elveszített bajnoki és nemzetközi kupadöntő emléke kíséri, bármit csinált, mindig közbejött valami.

Csoda ezután, hogy a firenzei finálét követően azt mondta, csak akkor hiszi el, hogy megvan, miután a dobogó tetején fotózzák a kupával? "Fotóztak, úgyhogy már elhiszem. Remek volt minden, eltekintve az európai szövetség smucigságától. Mert azt nem gondoltam volna, hogy még egy árva emlékplakettet sem adnak az ünneplő játékosoknak. Na mindegy..." - mesélte válogatottunk alapembere. Mellesleg joggal kesereg a pólós, tényleg ideje lenne a "csak kupa, elég az nekik"elven változtatnia a LEN-vezetőknek...

Varga Zsolt és a Mladost Zagreb is "csak"a kupát vághatta zsebre - a horvátoknál azonban annak az egy serlegnek is óriási jelentősége volt: a klub vitrinje ugyanis ezzel lett teljes. A hétszeres BEK-győztes alakulat a jugoszláv Partizan és az olasz Pescara mellett 2001 áprilisától a kontinens harmadik olyan csapata, amely az összes európai serleget a magáénak tudhatja."Ezért is volt fontos ez a siker. Ha pedig azt vesszük, hogy tavaly semmit sem nyertünk, akkor az a kijelentés sem túlzó, hogy kötelező volt a LEN-kupát elhódítanunk" - jelentette ki centerünk. A Mladost 9-6-os hazai győzelem után látogatott a Brescia otthonába, ahol a 8-7-es vereség után sem kellett szomorkodnia. "De nem volt könny?! Nagyon jó ez a Brescia, Benedek Tibiék, a Roma játékosai is megszenvedtek ellene az olasz bajnokság negyeddöntőjében. Bizony, végig ők vezettek, nagyon figyelnünk kellett. Hat-ötnél harcoltam ki egy négyméterest, ami a többiek szerint is igen fontos volt. Egybusznyi szurkolótábor kísért el bennünket, de az igazi ünneplés otthon várt ránk."

Pihenésre sem Fodornak, sem Vargának nincs ideje, elvégre a Florentia a héten a Romával, míg a Mladost a Jug Dubrovnikkal vív várhatóan ádáz csatát az otthoni bajnokságban. Két kit?nőségünkre tehát újabb erőpróbák várnak, miközben idehaza több helyütt említik az ő nevüket is, mint jövendőbeli csapattagok. A felvetésre, mely szerint ha úgy adódna, hazajönnének-e játszani, egymástól függetlenül ugyanazt a választ adták: "Nem zárkózom el a tárgyalásoktól, minden meglehet."

Milyen jó lenne, ha jövőre magyar csapatokkal állhatnának a dobogó tetejére...!

amler, Nemzeti Sport 2001.04.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001