FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért,A-csoport
Szécsivel nem bírt a Szeged

Tabán Trafik Szeged-BVSC Brendon 5-11 (0-0, 0-5, 3-4, 2-2)
Szeged, 200 néző. V: Kosztolánczy, Marjai

SZEGED: Baráth - Krnács, Varga P., Mód, WESZELOVSZKY 3, SZABÓ Z. 2, Éles. Cs: Török, Balla, Németh Z., Kresák, Szőcs, Tóth I. (kapus). Edző: Horváth Viktor

BVSC: SZÉCSI - Csányi, MADARAS 3, Szűcs 1, Kis G., Varjas, NÉMETH ZS. 1. Cs: Mészáros, PETIK 3, IBOLYA 1, Fülöp 1, Tromler 1, Zoufal. Edző: Gerendás György

Gól - emberelőnyből: 12/4, ill. 8/5

A Szentes ellen sikeresen megvívott Magyar Kupa-elődöntőt követően a szegediek elvesztették a kupadöntőt, majd a bajnokságban a Honvéddal és a Vasassal szemben is alulmaradtak. Érthető hát, ha a Horváth-legénység fokozott becsvággyal készült a BVSC ellen. Az ellen a BVSC ellen, amely huszonnégy órával korábban biztosan fektette kétvállra az FTC-t. Ilyen előzmények után a vasutasok voltak a mérkőzés esélyesei, ám ez az első negyedben nem derült ki. Sőt, ha Szécsi nem véd bravúrosan, gólokkal vezethetett volna a Tabán Trafik. A második felvonás elején Madaras törte meg a gólcsendet: a Szőnyi útiak balkezes bombázója előnyből talált a kapuba. Ugyanez a trükk nem sikerült a másik kapunál Varga Péternek, az ellentámadásból pedig Ibolya növelte a vendégek előnyét, mi több, kevéssel utána Németh Zsolt is mattolta Baráthot. S mivel Szécsi továbbra is parádézott, reménytelen helyzetbe kerültek a hazaiak. Különösen azok után, hogy Petik távoli ejtését követően a labda a keresztlécről Baráth fejére, onnan pedig a hálóba vágódott.

S ha egy bolt beindul! Másodpercekkel később Petik nyolc méterről a kapufa segítsége nélkül is betalált. Térfélcsere után Szabó csökkentette csapata hátrányát. Túl sok okuk azonban nem volt az örömködésre Módéknak. Azért nem, mert egy újabb BVSC mesterhármas következett, majd Weszelovszky két találatára Fülöp is válaszolt. A záró negyedben mindkét együttes kétszer volt eredményes, a játékrész egyetlen akciógólja Tromler nevéhez fűződik. Gerendás György tanítványai remek teljesítménnyel rukkoltak ki, ugyanez nem mondható el a fáradt csapat benyomását keltő Szegedről.

Mestermérleg

Horváth Viktor: - Az utóbbi hetek erőltetett menetelése miatt fizikailag és szellemileg is fáradtak játékosaim. Ráadásul csapatom egyetlen balkezes pólósa, Nitsovits a Magyar Kupa-döntő után külföldre igazolt.

Gerendás György: - Fegyelmezett védekezésünk és hatékony támadójátékunk jutalma a fölényes győzelem.

Thékes István, Nemzeti Sport 2001.04.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001