FONTOS


 

Csapataink ezúttal az esélytelenség nyugalmával játszhatnak
Veszítenivaló nélkül

Az esélytelenség nyugalma.

Mindhárom kupacsapatunk a szeme előtt tarja a fenti mondatot. Nem véletlenül. Nem, mert ezúttal egy olyan hét vége, egy olyan szombat elé nézünk, amelytől túl sokat nem várhatunk - már ami az eredményességet illeti. Mert kezdjük mondjuk a legrangosabb kupával, a Bajnokok Ligájával. Az FTC-Thomas Jeans együttese nem másová, mint a címvédő, a világ legjobb csapatának tartott jugoszláv Nis Naftagasz-Becsej otthonába látogat a negyedik fordulóban. A Komjádi uszodában 10-4 lett a végeredmény -oda...

- Az esélyeket hagyjuk. Lehetőségeink behatároltak, nincs variációs lehetőségünk -mondta Vad Lajos, a zöld-fehérek edzője, aki elárulta, hogy továbbra sem hadra fogható az egyetlen balkezes pólósa, Haufe Tamás, valamint a Nizzában kiállított, és egy meccsre eltiltott Tiba Péterre sem számíthat. - Tizenkét játékosom van, be kell vetnem például a Becsej ellen a tizenhét esztendős Hosnyánszki Norbertet is. Hosszú távon számolok vele, csak hát mindenki gondolhatja, nem egy ilyen meccsen akarom a mély vízbe dobni. A szükség azonban nagy úr.

A magyar bajnok egyébiránt a pénteket Szegeden töltötte, és csak a meccs előtt, szomabt délután buszozik át Óbecsére, ahol a Kásás Zoltán vezette szuperklasszis rivális vár rá. A Becsej három győzelemmel vezeti a Piros csoportot - az állás: 1. Becsej 6 pont, 2. Nice 2 (28-29), 3. Olympiakosz 2 (22-23), 4. FTC 2 (21-27) -, és pont a Fradi ellen biztosíthatja be továbbjutását. A jugoszlávoknál a két olimpiai bajnokunk közül Molnár Tamás biztosan ott lesz a vízben, ellenben a lábát gyógyítgató Biros Péter szereplése kérdéses. - Mondanom sem kell, kiváló csapat a Becsej, ettől függetlenül természetesen nem feltartott kézzel állunk ki ellenük. Elvégre ez is egy meccs, nulla nulláról indul. Persze, majd az ezt követő két riválisunkat, az Olympiakoszt és a Nizzát kell legyőznünk mindenképpen a továbbjutáshoz. De el ne felejtsem, azt mindenképpen írja le, hogy köszönettel tartoznuk a szegedieknek, akik mindent biztosítanak a számunkra, mindenben a kedvünket keresik - magyarázta a szakember, aki nem átallotta megemlíteni, hogy fiatal, rutintalan csapatára igen büszke, hogy a Magyar Kupában hosszabbításra kényszerítette az otthon játszó BVSC-Brendont.

Apropó, BVSC. A Vasutasra papíron ugyan könnyebb ellenfél vár, elvégre a spanyol Barcelonetta ereje azért nem mérhető össze a Becsejjel, csak hát Gerendás György tanítványai nem nulla nulláról kezdenek... A KEK-elődöntő első összecsapásán ugyanis 12-8-ra veszítettek idegenben, azaz négygólos hátrányt kellene ledolgozniuk a fináléba jutáshoz.

- Nagyon jó, spanyol válogatott játékosok egész sorával felálló ellenfél vár ránk, amelynek jó lenne visszavágni. Tervezgetünk, tervezgetünk, minden negyedet elég lenne csak egy góllal megnyerni, de iszonyatosan nehéz ez. Feladni nem adjuk fel, mindent megteszünk majd, meglátjuk, mi sül ki belőle -árulta el véleményét a zuglói edző, Gerendás György, aki reményeink szerint ezúttal is kitalál valamit, valami okosat, valami meglepőt, valami spanyol viaszhoz hasonlót.

Harmadik résztvevőnk a LEN-kupa eldöntőjében hadakozik. A Vasas-Plaket helyzetére illik talán a legjobban az esélytelenség fogalma. Az angyalföldi alakulat Zágrábban, a kontinens legeredményesebb csapata, a hétszeres BEK-győztes, a magyar olimpiai bajnok Varga Zsolttal felálló Mladost ellen próbál szerencsét. Azok után tegyük hozzá, hogy idehaza, az első találkozón 12-7-re nyertek a horvátok. Természetesen a tisztes helytállás a piros-kékek célja.

Helyreigazítás

Lapunk csütörtöki számában tévesen jelent meg a Vasas edzőjére, Somossy Józsefre vonatkozó mondat, amely helyesen így hangzik: "Nos, Somossy tízezer forintos bünetetést kapott (így például ott lehet a visszavágón a padon), akinek egyébként tévesen jelent meg a keddi, Szentgyörgyi játékvezetővel kapcsolatos nyilatkozata."

A.Z., Nemzeti Sport 2001.03.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001