FONTOS


 

Visszavágók a Magyar Kupa negyeddöntőjében - a nagyoknál még minden megtörténhet
Két sima, két fordított

BVSC-FTC Szőnyi út, 18.00

Vasas-Honvéd Komjádi uszoda, 19.30

A Magyar Kupa már csak ilyen. Miközben a Szolnokon különösebb gond nélkül győző Szeged, valamint az OSC-t tizenöt góllal kiütő Szentes a hétfői visszavágóktól függetlenül is a legjobb négy között érezheti magát, addig a fővárosi élcsapatok még csak reménykedhetnek ebben. A sorsolás ugyanis már a legjobb nyolc között összehozta őket, ketten közülük már az elődöntőt sem élhetik meg.

Jelen állás szerint, az odavágókat figyelembe véve a Ferencváros és a Vasas kényszerül búcsúra, de biztosak lehetünk abban, hogy egyikük sem nyugszik ebbe bele. A Fradi meglévő esélyeit a rivális edzőinek szavai is érzékeltetik. "Nagyon nehéz visszavágó vár ránk" - magyarázta Gerendás György azok után, hogy csapata 8-7-re győzte le a Népligetben a Bajnokok Ligájában vitézkedő zöld-fehéreket. Azaz a kupa címvédője hiába fordul előnnyel a Szőnyi úti csatára, a zuglóiak is tisztában vannak azzal, hogy nem lefutott a párharc. Már csak azért sem, mert a kiválóan védő Kósz Zoltán vezérletével sokáig a kezében tartotta az első meccset az FTC, fegyelmezetten játszva irányított, vezetett, nem véletlen, hogy a lefújás után a mester, Vad Lajos, vereség ide vagy oda, elégedett volt tanítványaival. Mert azzal ő is tisztában van, hogy a túloldalon sem akárki áll a kapuban. Márpedig ha Szécsi Zoltán elkapja a fonalat... Nos, az olimpiai bajnok elkapta (így a Ligetbe kilátogatók két extraklaszsis kapus remeklését csodálhatták), ami szárnyakat adott a többieknek is. Madaras jobbnál jobb labdákkal szolgálta ki társait, Varjas doktor pedig triplázni tudott. Lényeg, hogy a BVSC minimális előnnyel fogadja riválisát, és amennyiben döntetlennél nem ér el rosszabb eredményt, közelebb kerül egy lépéssel a címvédés felé.

A Vasas helyzete összehasonlíthatatlanul nehezebb, ugyanis a piros-kékek nem egy-, hanem háromgólos hátrányból várják az újabb összecsapást, ráadásul az ellenfél a bajnoki listavezető Honvéd, amely a Kőér utcában 12-9-re tudott diadalmaskodni. A meccs felettébb érdekes volt: hamar megugrottak a hazaiak, ám 5-1 után 5-4-re felzárkózott a kissé álmosan kezdő angyalföldi alakulat. Ekkor sokan úgy gondolták, a padlóról felállt Somossy-tanítványokat sehogyan sem lehet majd megállítani, de a nézők által buzdított házigazda (az angyalföldi drukkerek szombaton inkább a focimeccset választották) újra magához ragadta a kezdeményezést. Kovács István taktikája tökéletesen bevált: Varga Tamás végig szoros őrizetet kapott, az ő semlegesítésével kihúzta a Honvéd ellenfele egyik méregfogát. A másik kulcsember, Vári Attila ugyan minden megpróbált, lőtt is három gyönyör? gólt, de ez is kevés volt csapata üdvösségéhez. Kevés, mert a Bárány, Varga Zsolt duót nem lehetett megállítani, Sugáron látszott a magabiztosság, Tóth Imrén pedig a rafinéria (hogy milyen csuklója van még mindig!). Így - ha nem is akkorát, mint a Szeged vagy a Szentes - a Domino pólósai nagyot léptek a továbbjutás felé, noha a Vasas játékosai is fogadkoznak. Elvégre itt még lehet javítani.

amler, Nemzeti Sport 2001.03.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001