FONTOS


 

Négygólos vereség Barcelonában
Tetemes hátrányban a BVSC

Barceloneta-Adecco (spanyol)--BVSC-Brendon

12--8 (3--1, 2--2, 3--1, 4--4)

Barcelona, 1000 néző. V: Haszekioglu (görög), Schwartz (izraeli)

BARCELONETA: Andreo -- Letica 3, Savics 2, Trbojevics 1, Marcos, Sans 1, Gomez 5. Cs: D. Martin, J. Martin, Canovas, Rodrígez. Edző: Julíán García

BVSC: Szécsi -- Csányi 2, Madaras 1, Dabrowski, Szűcs, Varjas 2, Kis G. Cs: Petik, Ibolya 3,Tromler, Németh Zs., Fülöp, Dávid. Edző: Gerendás György

Gól -- emberelőnyből: 10/6, ill. 4/2

Négyméteresből: --, ill. 1/1

RN Florentia (olasz, Fodor 1)--Lukoil Volgográd (orosz) 7--5 (1--1, 1--2, 1--1, 4--1)

A BVSC vasárnapi meccse után egyértelműen kijelenthetjük: nagyon rossz pólóhétvégénk volt. A Bajnokok Ligájában a Ferencváros Nizzában szenvedett vereséget a LEN-kupa elődöntőjében, a Vasas a Komjádi uszodában kapott leckét a horvát Mladosttól, most pedig a BVSC zárhatta keserűen a KEK-elődöntő első összecsapását.

Gerendás György tanítványai a szlovák válogatott ellen próbáltak felkészülni a spanyol rivális játékára, ám taktika ide vagy oda, a fiatal együttes a bírói nyomást már nem tudta elviselni. A vasutasok trénere amondó, hogy egyébként is jobb együttes a Barceloneta a jelenlegi BVSC-nél, amely ha még a part menti támogatást is megkapja, könnyedén játszadozhat el a mieinkkel. "Azt nem mondom, hogy csaltak a bírók, de a kellő támogatást megadták a spanyoloknak. Ezt már nem bírtuk el, elvégre mindent összevetve is jobb erőkből áll a hét válogatott játékossal felálló ellenfél"-- szomorkodott Gerendás, akit kiállítottak a játékvezetők, majd visszavonták az ítéletet. Történt, hogy a hazaiak olimpiai bajnoka, Jordi Sans víz felett ütötte meg Fülöpöt (ekkor csak két góllal vezetett a Barceloneta), amiért előbb végleges, majd újragondolva az esetet, csak szimpla kiállítással súlytották a bírók. A nagy zűrzavar közepette Fülöp is kiment a parta, mert ápolni kellett, amit a hispánok edzője úgy értelmezett, hogy a magyar játékost küldték ki a játékvezetők. A vasutas emberelőnyben időt kért a spanyolok edzője --ami után a szabályok szerint négyméteres járt volna a BVSC javára. Volna... Közben Gerendás hevesen mutatta, hogy az ápolás miatt kevesebben vannak a vízben, így várni kellene egy kicsit, de a fehér ruhások ebből mit sem értve a sárga, majd a piros lapott mutatták fel a montreali bajnoknak. Ezt követően aztán leesett a tantusz nekik -- gyorsan visszavonták az addigi ítéleteiket... Ennyit a görög Haszekioglu és az izraeli Schwartz határozottságáról.

A meccsen egyébként a spanyolok végig szorosan védekeztek, így a három akciógólig jutó Ibolya Tamás teljesítménye igencsak jónak mondható. Mellette nem akadt kiemelkedő zuglói teljesítmény, miközben az öt gólig jutó olimpiai bajnok, Salvador Gomez a vállára vette a csapatát. A tíz barcelonai emberelőnyből hat gól született (a BVSC csak négy fórt kapott), így biztosan nyert a spanyol bajnokság listavezetője.

"Amennyiben két hét múlva odahaza mi is megkapnánk ezt a támogatást, akkor véghezvihetnénk azt a bravúrt, hogy legyőzzük őket" -- mondta a teljesen maga alatt lévő Gerendás György, aki azért hagyott egy kicsi, nagyon kicsi kiskaput is: "Bár ha jobban belegondolok, idióta csapatom akár egy idióta eredményre is képes lehet..."

Nemzeti Sport, 2001.02.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001