FONTOS


 

KEK-negyeddöntő, visszavágó: egy újabb 10-4, de ezúttal ide
Ezt már szeretjük

BVSC-Brendon-POSK Split (horvát) 10-4 (0-1, 3-1, 3-0, 4-2)

Szőnyi út, 1200 néző. V: Galkin (orosz), Borell )spanyol)

BVSC: SZÉCSI - Csányi, Madaras 1, DABROWSKI, Szűcs, KIS G. 2, Varjas. Cs: NÉMETH ZS. 1, Petik 2, Fülöp 1, Ibolya, TROMLER 3, Dávid. Edző: Gerendás György

SPLIT: Katura - Nrdoljak, Jaic, Burburan, Saric, Kunac 1, Oreb 1. Cs: Traunikar 1, Krekovic, Muzic 1, Kuzmanic, Brabaric. Edző: Dusko Antunovic

Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 10/3

Négyméteresből: -, ill. 1/1

Továbbjutott: BVSC (18-10-es összesítéssel)

Marseille (francia)-Lukoil Volgográd (orosz) 10-11 (tj: Volgográd 22-13-as összesítéssel), Ethnikosz Pireusz (görög)-Barcelonetta (spanyol) 9-9 (Barcelonetta, 18-15-ös összesítéssel), Jadran Hercegnovi (jugoszláv)-Florentia (olasz) 8-4 (Florentia, 15-14-es összesítéssel)

Az elődöntők párosítása (az első meccseket február 24-25. között, a visszavágókat március 10-11. között rendezik): Barcelonetta-BVSC, Florentia-Volgográd

Bizony, egy ideig úgy tűnt, még baj is lehet.

Álmosan kezdett ugyanis a BVSC, ami különösen a támadásoknál mutatkozott meg. Madaras, Németh Zsolt és Varjas is a blokkba zúdította a labdát, majd egy kettős emberelőnyt is parlagon hagytak a hazaiak. Hála istennek a védekezése már ekkor összeállt Gerendás György csapatának, így a két évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-győztes ellenfél (amely azóta azért egy kissé átalakult, mivel a banki főszponzor távozásával jó néhány klasszis állt odébb) sem jutott sokkal többre. Dabrowski például sallangmentesen kacsolta ki a játékból a POSK centerét, de három emberhátrány kivédekezése is jelezte, hátul jól zár a retesz. Mindazonáltal tizenegy másodperccel az első dudaszó előtt Traunikar a védők és a kimozduló Szécsi kapus gyűrűjében betalált a vasutasok kapujába, egy gólt ledolgozott a csapat otthon összeszedett 8-6-os hátrányából.

Ibolya kapufájával kezdődött a folytatás, azaz csak nem akart megszületni végre az idegnyugtató hazai találat. A meccs kilencedik percében jártunk, amikor megtört a jég (Petik büntetőből volt eredményes), de csakhamar újra a horvátok vezettek. Mert ugyan Ibolya jó ütemben blokkolta Muzic lövését, valamint Szécsi is remekül hatástalanította Krekovic próbálkozását, de Kunaccal senki sem számolt. A BVSC támadójátéka továbbra is akadozott, Varjas sajnos nagyon fölé ejtett.

Általános volt a vélekedés, nem szabad egy pillanatra sem azt érzékeltetni a splitiekkel, hogy van keresnivalójuk, mert ha vérszemet kapnak... Már-már közel voltak ehhez, amikor Kis nagy percei következtek: a rendkívül tehetséges, még juniorkorú hazai center előbb a Csányitól érkezett passzra mozdult elsőrangúan, és fejezte be percízen a támadást, majd Dabrowski bejátszása után intette hintába a rajta csüngő horvát védőket, lőtte be csakhamar második gólját.

"Bravó, Kicsi" - szólt a társak dicsérete, amire Kis Gábor maradéktalanul rá is szolgált. Egygólos előnnyel cserélhettek tehát térfelet a pólósok, azaz összesítésben hárommal állt jobban a BVSC a szünetben. Eldőlt?

El. El, mert inenntől kezdve begyújtotta a rakétákat a zuglói alakulat, esélyt sem adott a továbbiakban riválisának. Madaras előbb Burburant blokkolta, majd Szécsi reflexszerű védése után elindult ellentámadást zárta góllal. Egyébként is a jó védekezés után szinte mindig állva hagyta a horvátokat a hazai gárda, a megúszásokat pedig rendre jól fejezte be (Tromler, Petik, Németh). Szenvedtek, egyre többet veszekedtek egymással a splitiek, egész egyszerűen nem találták a Szécsi által elsőrangúan irányított BVSC-védelem ellenszerét. Tetszés szerint érték el góljaikat a vasutasok, Tromler két előnyt értékesített, Fülöp átlövésből durrantott Katura kapujába, Németh Zsolt okosan pattintással járt túl a kapus eszén. A végén, 10-2 után engedett ki kissé a magyar kupagyőztes, de így sem tudta megúszni a kiütést a Split.

A duda 10-4-nél szólalt meg. Na ezt a 10-4-et - ellenben a szombati, Fradi 10-4-ét -már szeretjük!

Gerendás György: - Nem tudom, mikor ülhettem ilyen nyugodtan és boldogan az utolsó negyedben a kispadon. Az elején még nem ment a csapatnak, de ezt követően nem volt kérdéses a győzelem. Bár nem nagyon szoktam kiemelni senkit sem a csapatból, ezúttal kivételt tennék. A betegségéből felépülő Szécsi Zoltán, valamint az egyre inkább beérő Kis Gábor teljesítménye szerintem hibátlan volt.

Dusko Antunovic: - Otthon veszítettük el a továbbjutási esélyünket. Itt az elején még felcsillant a remény, de a BVSC jobb csapat nálunk. Sok sikert kívánok ellenfelünknek az elődöntőben.

amler

A MECCS...

...DUPLÁJÁT a hazaiak centere, Kis Gábor szerezte. Egyre feltűnőbb a fiatal pólós erőtől duzzadó játéka, manapság a BVSC-meccseken a lelátón ülő szakemberek körében szinte állandó téma az ő remek teljesítménye. "Most adtam életem első rádióinterjúját" - mosolygott öt perccel a lefújás után. "Örülök, hogy jól ment a játék, a góljaimat a társaknak is köszönhettem" - tette hozzá. Na, ha így folytatja, nem kizárt, hogy rutinmunkává válik majd számára nemcsak a rádió-, hanem a televíziónyilatkozat is.

...VÉDÉSEIT ki más, mint az olimpiai bajnok klasszis, Szécsi Zoltán mutatta be. Hihetetlen stabilitást adott a csapatának, hangos szavakkal vezényelt, kezeivel mindig a legjobb helyen hadonászott. Remekül védett, pedig csak nemrég épült fel a magas lázzal járó betegségéből.

...BVSC-ELLENFELE egy ideig a Split, aztán az óra volt. A zsűriasztalnál ülők előbb egy góllal, majd kettővel írtak ki több gólt az időmérőre, mint amennyit valójában lőttek a horvátok. Sőt, később egyet el is vettek a BVSC-től, így egy ideig 6-2 helyett 5-4-et mutatot az óra. Nem mindegy.

Jöhet a Barcelonetta

A BVSC-Split meccs előtt elkészítették a KEK elődöntőjének a sorsolását. Miután a magyar kupagyőztes kivívta a továbbjutást, természetesen megkérdeztük a sorsolással kapcsolatos véleményt, mit szól ahhoz, hogy a legjobb spanyol együttes, a Barcelonetta ellen kell majd játszaniuk. "Nehéz lesz! Két jugoszláv és sok spanyol válogatott játszik náluk, nagyon jó csapat. Mi a négybe kerüléssel már elértük a célunkat, innentől kezdve a többi csak hab a tortán. Persze, nem adjuk ám fel, megpróbálunk mindent" - mondta Gerendás György.

További eredmények:
Vörös-csoport:
Olimpiakosz Pireusz (görög)-Olympic Nice (francia) 8-6 (2-1, 3-3, 1-2, 2-0)

Az állás:
1. Becej 4 pont,
2. Pireusz 2 (14-14),
3. FTC 2 (12-16),
4. Nice 0

Kék-csoport:
Spandau 04 (német)-Posillipo Napoli (olasz) 8-6 (1-2, 2-3, 1-1, 2-2)
Dinamo Moszkva (orosz)-Jug Dubrovnik (horvát) 6-6 (2-0, 0-2, 2-2, 2-2)

Az állás:
1. Dubrovnik 3,
2. Napoli 2 (15-15),
3. Spandau 2 (11-12),
4. Moszkva 1

(a.z.), Nemzeti Sport 2001.02.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001