FONTOS


 

A világ egyik legjobb kapusa Dunaújvárosba igazolt
Szűcs az edző miatt távozik a Vasastól

Akár össze is omolhat az ország egyik legrégibb női vízilabdacsapata, a Vasas. Az együttes három meghatározó játékosa, a világ egyik legjobb kapusának számító, nyolcvanszoros válogatott Sós Ildikó, Bódi Anett és Tóth I Andrea döntött úgy, hogy távozik. Pénteken már alá is írták mindhárman az átigazolási lapot, s ezzel eldőlt, Dunaújvárosban folytatják pályafutásukat. De nemcsak a három kiváló pólós hölgy mondott búcsút a Vasasnak, hanem a szakosztálymenedzser, Szűcs Péter is. Természetesen ok-okozati összefüggés van a távozások között.

Szűcs éveken át edzősködött a Vasasnál, mígnem aztán fölhagyott a vízilabdával. Egyéves szünet után tért vissza az együtteshez, s elvállalta a szakosztály-menedzseri teendőket, valamint azt, hogy besegít Pálinkás András edzőnek. Nos, a két szakember csupán öt hónapig bírta egymás mellett. Szűcs kifogásolta Pálinkás edzésmódszereit, ezért több beleszólást kívánt a felkészítésbe. A klub vezetői azonban Pálinkás mellett álltak ki, Szűcs szerint azért, mert időközben Csintalan Sándor országgyűlési képviselő tehetős támogatókat ígért a Vasas női vízilabdacsapata számára, ám a segítséget Pálinkás személyéhez kötötte.

- Semmi sem lett a beígért pénzből - mondta Szűcs Péter, a távozó szakosztálymenedzser. - Január elején leültem tárgyalni Gyalog András elnökkel, és közöltem, ha továbbra is kitartanak Pálinkás mellett, akkor elhagyom a Vasast. Természetesen azt is tudtára adtam az elnöknek, hogy ha én megyek, Sós, Bódi és Tóth is követ engem, hiszen mindhárom játékos miattam igazolt a Vasasba. Nagy örömmel tértem vissza augusztusban, ám rá kellett jönnöm, ez a klub már nem az, amelyből annak idején távoztam.

A angyalföldiek meghatározó játékosai tehát már Dunaújvárosban készülnek, ám a szabályok értelmében csak nemzetközi és Magyar Kupa-mérkőzéseken vehetnek részt. Szűcs Péternek pedig egy időre újra elege lett a vízilabdából.

(vajda), Nemzeti Sport 2001.01.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001