FONTOS


 

Női BEK: Plzenben "száll be" a Szentes

Az MTI értesülése szerint a magyar bajnok Szentes női vízilabdacsapata - miután a selejtező fordulóban kiemelt volt - a BEK középdöntői során a csehországi Plzenben játssza csoportmérkőzéseit március 23-25. között.

A szentesiek a házigazdák, valamint az orosz Uralocska Zlatuszt, s a spanyol C.N. Sabadell ellen szállnak vízbe. A másik ágon a házigazda görög, valamint az olasz, a német és a francia bajnok küzd majd a négyes döntőbe jutást jelentő első két helyért.

A női KEK-ben a Dunaújváros és a SKIF Moszkva mellett a spanyol és a görög kupagyőztes jutott az április 20-22-i négyes döntőbe, amelynek helyszíne még ismeretlen.

Sporthírek, 2001.02.19.

Reális esély a négy közé jutásra
Szentesi bizalom

Kisorsolták a női vízilabda BEK-negyeddöntő színhelyeit és csoportbeosztását. A március 23. és 25. közötti viadalon a tízszeres magyar bajnok Carnex-Szentesi VK együttese a D-csoportba került, ahová kiemeltként sorsolták az orosz Uralocskával együtt, a spanyol CN Sabadell és a házigazda, a cseh Plzen csapata mellé. Az első két helyen végzett csapat jut majd a négyes döntőbe.

-- Információim szerint az orosz csapat lényegesen meggyengült, hiszen több játékosuk Amerikába, illetve Olaszországba szerződött -- kezdte az esélylatolgatást Csányi lászló, a Kurca-partiak trénere, aki 1300 kilométerrel a háta mögött, éppen az olaszországi edzőtáborból hazatérve értesült a sorsolásról. -- Ugyanakkor a dunaújvárosiak KEK-szereplését figyelemmel kísérve -- amelyhez ezúton is gratulálunk -- láthattuk, hogy a Szkif Moszkvához is igazoltak az Uralocska korábbi ászai. De tudomásom szerint, még az orosz bajnokság feltörekvő csapata, a Kinef Szentpétervár csapata is tőlük erősített. A cseh vízilabdát ismerve úgy gondolom, hogy a Plzen nem jelenthet majd akadályt. Egyedül a spanyolokról nem tudunk semmit, de az, hogy a francia bajnok Nancyt odahaza ütötték el a csoportgyőzelemtől, nem rossz ajánlólevél. Az Európa-bajnok Kiss Csabát mindenképpen keresni fogom, hogy informálódjak nála a jelenlegi együttese női csapatáról. Érzésem szerint reális esélyünk van a négy közé jutni -- mondta a Carnex-Szentes VK vezetőedzője.

Női BEK-előselejtező. A-csoport (Netanya). A végeredmény: 1. Bochum (német) 8 pont, 2. Plzen (cseh) 6, 3. Basel (svájci) 4, 4. Alges (portugál), 5. Tivon (izraeli). B-csoport (Nancy). A végeredmény: 1. CN Sabadell (spanyol) 8, 2. Nancy (francia) 6, 3. Gomel (fehérorosz) 3 (24--28), 4. Liverpool (angol) 3 (23--34), 5. Vrutky (szlovák) 0. (Az első és a második helyen végzett csapatok jutottak tovább)

A selejtező csoportbeosztása. C-csoport (Athén): ANC Glyfada (görög), Catania (olasz), Bochum, Nancy. D-csoport (Plzen): Plzen, Uralocska (orosz), Carnex-Szentesi VK, CN Sabadell. (A mérkőzéseket március 23--25. között rendezik)

Női KEK-selejtező. B-csoport (Zágráb). A végeredmény: 1. Barcelona (spanyol) 8, 2. Olympiakosz (görög) 6, 3. Donk (holland) 4, 4. Coventry (angol) 2, 5. Zagreb (horvát) 0. (Az első két helyezett jutott tovább)

A női KEK négyes döntőjének mezőnye: Dunaújváros,Moszkva (orosz), Barcelona, Olympiakosz . (A négyes döntőt április 20--22. között, később kijelelölt helyszínen rendezik meg)

Nemzeti Sport, 2001.02.21.

A BEK-ben BVSC- és OSC-pólósok segítenek
Kölcsönkért a Szentes

A házigazda cseh Slavia Plzen, a spanyol Sabadell, az orosz Uralocska, illetve a Carnex-Szentesi VK női csapatai között dől el a hét végén, hogy melyik kettő folytathatja április 20. és 22. között a négyes döntőben a BEK-sorozatot. Csányi László, a Kurca-partiak trénere reménykedik, hogy az egyik gárda a Szentes lesz.

-- Bízom benne, a lányok átérzik annak a felelősségét, hogy mi Csehországban, Plzenben a magyar vízilabdát képviseljük, és nem csupán a szentesit -- mondta a pénteki nyitány előtt Csányi László.

-- Korábban szó volt arról, hogy néhány kölcsönjátékos is a csapattal tart.

-- A kapus Varga Zita, a mezőnyjátékos Győri Eszter, Vér Adrienn, Tari Györgyi, Makra Melinda, Molnár Anett, Pengő Ágnes, Rozgonyi Eszter, Arató Judit és Waszlavszki Krisztina, valamint Tóth Gyula csapatvezető, Sóti Lajos technikai vezető és jómagam alkotjuk a szentesi utazókat. Rajtunk kívül Pápai Márta, az OSC kapusa, Ádám Zsuzsanna, Dancsa Katalin, Györe Anett és Kisteleki Dóra, azaz a BVSC mezőnyjátékosai utaznak. Őket az Európai Úszószövetség által limitált, tizenöt év alatti saját játékosaink helyett nevezhettük.

-- A sorsolás ismeretében milyenek az esélyeik?

-- A párosítás és az időbeosztás a lehető legkedvezőbben alakult számunkra. Pénteken este háromnegyed kilenckor úgy szállhatunk majd vízbe a nem túl erős hazai csapat ellen, hogy előtte láthatjuk a spanyol Sabadell és az orosz Uralocska összecsapását. Ha a nyitónapon mindkét meccsen a papírforma érvényesül, akkor a szombat este negyed hétkor kezdődő találkozónkon akár el is dönthető a továbbjutás sorsa. Az Uralocska minden valószínűség szerint nyer a spanyolok ellen, és ha mi is legyőznénk a négy-öt válogatottal szereplő hispánokat, akkor vasárnap délelőtt fél tíztől -- a négyes döntő résztvevőiként -- már tétnélküli meccset vívhatnánk az oroszokkal. De szép is lenne...

FB, Nemzeti Sport 2001.03.23.

Győzelemmel kezdett a Szentes

Győzelemmel kezdte szereplését a Carnex-Szentesi VK a női vízilabda BEK középdöntőjében, Plzenben.

Női BEK, középdöntő, 1. forduló:
Carnex-Szentesi VK - Slavia Plzen (cseh) 8-5 (2-2, 2-0, 4-1, 0-2) Uralocska Zlatuszt (orosz)-C.N. Sabadell (spanyol) 12-7 (5-2, 3-2, 2-1, 2-2)

Sporthírek, 2001.03.24.

Női BEK negyeddöntő, D-csoport - tétnélküli vereség
Így sem kisebb a szentesi öröm

Uralocska Zlatoust (orosz)-Carnex Szentesi VK 18-6 (5-2, 4-2, 5-1, 4-1)

Plzen, 200 néző. V: Hausche (német), Prván (horvát)

SZENTES: Pápai - Győri 1, Makra, Molnár 1, Ádám, Kisteleki 1, DANCSA 1, Cs: Rozgonyi, TARI 2, Arató, Pengő, Györe, Waszlavszki. Edző: Csányi László

Gól emberelőnyből: 2/2, ill. 8/3
Négyméteresből: 2/2, ill. 0

CN Sabadell (spanyol)-Slavia Plzen (cseh) 8-4

A csoport végeredménye:
1. Uralocska 6 pont (43-18)
2. Szentes 4 (20-28)
3. Sabadell 2 (20-22)
4. Plzen 0 (14-29)

A BEK négyes döntőjébe jutott: az Uralocska és a Carnex Szentesi VK

Győri góljával a Kurca-partiak szerezték meg a két továbbjutó csapat gyakorlatilag már tét nélküli mérkőzésén a vezetést, amit az orosz válogatott Sepelina kiegyenlített. Dancsa centergóljával újból a magyar lányok vezettek, de mint később kiderült, utoljára. A fáradt magyar lányok - az előző napon teljesítették a célt - már az első negyedben sem tudták tartani a gólerős Sisovát (5-2). A második negyedben Tari távoli bombája és Molnár hálószaggató lövése után még feleződött az orosz előny, de Mihail Nakorjakov tanítványainak bizony ezzel nem múlt el a lövőkedvük. (9-4). Fordulás után újabb három góllal növelték az előnyüket Pinkináék, amire a tizenhat éves Tari válaszolt (12-5) Az utolsó hét percben már minden játékosának lehetőséget adott Csányi László, akinek csapatából Kisteleki állította be a végeredményt (18-6).

Mestermérleg

Csányi László: - Mi szombaton teljesítettük a tervünket a spanyolok legyőzésével. Ilyen előzményekkel még túl nagy falatnak bizonyult az Uralocska.

(amler), Nemzeti Sport 2001.03.26.

A Szentes el tud menni a BEK-döntőre
Ibolya édesanyja is segített

Még a jó ideje a BVSC-ben pólózó, exszentesi Ibolya Tamásnak az édesanyja is felkínált a nyugdíjából egy ezrest, hogy a BEK négyes döntőbe került lányoknak legyen elegendő pénzük, ne vonaton kelljen megtenniük a több, mint 2000 kilométert Catániáig. A Kurca-parti klub költségvetésébe ugyanis nem várt sikerként és nem tervezett kiadásként jelentkezett, hogy Győriék csoportmásodikként túljutottak a BEK -selejtezőből -- tudtuk meg Juhász Józseftől. A Szentesi Vízisport Klub elnöke azonban örömmel számolt be: az út egy részét sikerült másfél nappal "lerövidíteniük".

A férfi pólósok névadó szponzora, a Kontavill Rt, valamint a város önkormányzata ugyanis a zsebbe nyúlt. Így a szerdán autóbusszal útrakelő szentesi pólós lányok (Varga, Győri, Vér, Tari, Makra, Molnár, Pengő és Waszlavszki) mellé Ferihegyen csatlakozik majd a BVSC-ből Ádám, Dancsa, Györe A., Kisteleki, valamint az OSC-től Pápai. A Milánóig repülőn, s onnan belföldi járaton, vonattal továbbutazók vezetője ismét Tóth Gyula lesz, s a csapattal tart Sóti Lajos technikai vezető is. A klubelnök szerint ettől a fiatal, más klubokból megerősített gárdától már az is siker, hogy eddig eljutottak...

-- Mi már Csehországban csodát műveltünk -- vette át a szót az edző, Csányi László. A Carnex-Szentesi VK vezetőedzője úgy véli, a nyitómérkőzésen, a Glyfada ellen nem lesz könnyű dolguk. A BEK címvédő két (gól)erős centerrel rendelkező görög csapat ugyanis még a végső győzelemre esélyes Orizonte Cataniát is megverte a középdöntőben. Az Uralocska ellen sem sok jóban bízik a szentesiek edzője, hiszen az olaszok brutalitásából már kaptak ízelítőt Pilsenben. Ami pedig a harmadik ellenfelüket illeti: az olaszok eleve azért kérték a BEK-döntő rendezését, mert nyerni szeretnének. Ehhez olyan játékost is igazoltak, mint az olimpiai bajnok, ausztrál Higgins.

(amler), Nemzeti Sport 2001.04.15.

Kikapott a Szentes

Vereséggel kezdte szereplését a női vízilabda BEK négyes döntőjében a Szentes együttese.

Női BEK négyes döntő, első forduló:
Glyfada (görög) - Carnex-Szentesi VK 13-5 (2-0, 3-2, 6-2, 2-1)

Az olaszországi Cataniában zajló torna nyitómeccsén semmi esélye sem volt a magyaroknak, a szentesiek szombaton az orosz bajnok Uralocska ellen játszanak.

Sporthírek, 2001.04.20.

Súlyos szentesi pólóvereség a BEK-döntőben

A Szentes csapata súlyos vereséget szenvedett a nőivízilabda-BEK négyes döntőjének második fordulójában, Cataniában.

női BEK, négyes döntő, Catania:
Uralocska Szverdlovszk (orosz) - Szentes 23-5

[origo], 2001.04.21.

Női BEK: szentesi vereség a zárónapon is

A Szentes csapata a zárónapon is vereséget szenvedett a női vízilabda BEK négyes döntőjében: a magyarokat a házigazda olasz Catania győzte le.

női BEK, négyes döntő: Catania (olasz)-Szentes 16-7

A BEK-et az olaszok nyerték meg.

Sporthírek, 2001.04.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001