FONTOS


 

Vezetők is távoztak a Fradi vízilabdacsapatától

Nagy változásokon ment át a nagy múltú Ferencváros vízilabda-szakosztálya. Először Vad Lajos edzőt helyezték más munkakörbe, ám most az elhelyezőknek, Papp Albertnek és Wiesner Tamásnak is menniük kell. Ráadásul olimpiai bajnok kulcsjátékosok is távoztak.

A jelek szerint nem kis feszültséggel jár, hogy július 1-jén kft.-vé alakult a Ferencváros vízilabda-szakosztálya. Nem csupán világklasszis pólósok mentek el, hanem a csapat korábbi irányítói is távoztak. Állítólag nem önszántukból. Először a bajnokcsapatot "csináló" Vad Lajos edzőt "helyezték más fontos beosztásba", most viszont az őt "átszervező" duónak, a szakosztályelnök Papp Albertnek és a technikai vezető Wiesner Tamásnak is mennie kell.

Az új kft.-igazgató, a 68 éves Ambrus Miklós, a klub egykori olimpiai bajnoka lapunk megkeresésére nem volt hajlandó Pappék menesztéséről nyilatkozni. Mint mondta, neki nem stílusa kígyót-békát kiabálni az emberekre. Őt azért választották meg egyhangúlag a kft. igazgatójává, hogy megpróbálja a vízilabda-szakosztály hírnevét visszaszerezni. Ő ígéri, ha a mostani bajnokságban nem is, de a következőben ismét kulcsszerepet fog játszani a Fradi.

Papp Albert úgy nyilatkozott távozásáról, hogy Ambrus Miklós megválasztása után felajánlotta neki a segítségét, ő azonban visszautasította. Ezek után döntött úgy, hogyha most fölkérnék, akkor sem vállalná már a szakosztályvezetést. Azt is hozzáfűzte, hogy szívesen segít szponzorokat felkutatni, s ha igénylik, akkor játékosokkal is tárgyal. Úgy érzi, az eltelt több mint tíz év alatt vezetőtársaival maradandót alkotott.

Wiesner Tamás döbbenten fogadta menesztését. Mint mondta, 33 éve tagja a klubnak, talán csak Albert Flórián, Kárpáti György és Kruj Iván öregebb fradista nála, ezért is érzi úgy, hogy más bánásmódot érdemelne. Úgy tudja, utánpótlásvezetőnek szeretnék kinevezni, de ez a feladat független a kft.-től. Tisztában volt azzal, hogy rossz idők várnak azokra, akik a Papp Albert vezette szakosztályban dolgoztak, mégsem gondolta, hogy vele is így elbánnak. Bár hivatalosan még senki nem értesítette, nincs kétsége kidobása felől, és fogalma sincs arról, hogy mihez kezd, marad-e a medence környékén.

Burkovits Ferenc, Magyar Hírlap 2001.07.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  FTC
  Vízilabda.2001