FONTOS


 

Vad Lajoshoz ragaszkodik a Fradi

Az FTC vízilabdacsapatának vezetése a múlt héten felmentette Vad Lajos edzőt, és helyére Gyöngyösi Andrást szerződtette. A leváltott, egyébként az Ferencvárossal jövő nyárig szerződésben álló edző - mint beszélgetésünk során kiderült - maga sem tudja, mi történik körülötte.

- Felmentették, áthelyezték, vagy valami más történt?
- Magam sem tudom. Talán a szakosztály-vezetőség tudna a kérdésre válaszolni. Legújabb információim szerint nem vagyok kirúgva, hanem fizetésem meghagyása mellett más munkakörbe helyeznek át.
- És ez a más munkakör megfelel önnek?
- Erre a kérdésre sem tudok felelni, legfeljebb akkor, ha majd írásban megkapom, hogy miért váltottak le.
- Talán a csapat eredménytelensége volt az ok?
- Úgy érzem, az eredmények engem igazolnak. Hosszú idő után tavaly az én irányításommal bajnokságot nyertünk, az idén pedig egy meggyengült csapattal a négy közé kerültünk a bajnokságban, és ha a horvát játékvezető nem csalja el a görögök elleni budapesti mérkőzést, akkor a Bajnokok Ligájában is előkelő címet szerezhettünk volna. Megjegyzem, hogy a bennünket búcsúztató Olimpiakosz csak az utolsó percben vesztette el a BL-döntőt.
- Visszatérve a felmentéséhez, mi történik, ha megkapja írásban is az indoklást?
- Nézze, a vízilabda-szakosztály múlt heti évzáró ebédjén ott volt a klub elnöke, Furulyás János is. Tehát ő is hallotta, hogy engem felmentenek, és más edzővel képzelik el a jövőt. Négyszemközt húsz percet beszélgettem az elnökkel, akkor ott megnyugtatott.
- Valamit ígért?
- Erről Furulyás Jánost kérdezze.


Helye van a klubnál

Furulyás János az üggyel kapcsolatban elmondta: valóban ott volt az ebéden, ahol felmentették Vad Lajost, de ez nem azt jelenti, hogy az egyesülettől is elküldték. Az elnök sietett megjegyezni, hogy Vadnak az FTC-ben helyet kell találni, és kategorikusan kijelentette: az edző változatlanul munkaviszonyban áll a klubbal.

Burkovits Ferenc, Magyar Hírlap 2001.05.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  FTC
  Vízilabda.2001