FONTOS


 

Kilenc milliós segítség az FTC pólósainak?

A Magyar Hírlap információja szerint az olasz kozmetikai cég, a Mirato adja nevét és pénzét az FTC vízipólósainak. Wiesner Tamás szakosztályvezető nem cáfolta a hírt, ám azt elárulta, szerdán 13 órakor sajtótájékoztatón várják az újságírókat. A téma az FTC jelölőbizottságának ülése és a vízilabda-csapat szponzorálása. Akár biztosra is mehetnénk, de tavaly volt már egy olyan sajtótájékoztató, amelyen bejelentették, az FTC pólósai milliomosok lehetnek. Aztán mégsem lettek azok.

Tavaly szeptember 28-án sajtótájékoztatót tartott az FTC vízilabda-szakosztálya, amelyen bejelentették, Kónya Árpád 12 millió forintot ad a pólosoknak, további 30 millió dollárt pedig a klubnak. Papp Albert szakosztályelnök azonban mégsem tudta nyélbe ütni a szerződést Kónya Árpádal, aki nem tagadta, hogy nagy tisztelője a klub akkori elnökének Torgyán Józsefnek...

A szakosztály vezetése vélhetően még egyszer nem lép ugyanabba folyóba, tehát a Mirato valóban szponzorként támogatja a pólosokat. Annál is inkább sürgős a szerződés aláírása, mert a Thomas március elsejétől nem támogatja tovább az FTC pólósait. Nem hivatalos indoklás szerint azért távoztak, mert a játékosok korábbi ultimátuma nem csak a vezetőkre, de a szponzorra is rossz fényt vet. A sporhirek.hu értesülése szerint az olasz cég 9 millió forinttal támogtná  vízilabdázókat. Ez az összeg nagyjából elég lehet az idény befejezéséhez, mert szeptemberben Papp Albert a Bajnokok Ligája szereplést is figyelembe véve 12 milliót mondott Kónya erre vonatkozó kérdésére.

Ami a játékosokat illeti, 3 hónapja nem kaptak fizetést, tehát az olasz injekció jól jönne. A Mirato - amelynek az export teszi ki üzleti tevékenységének 90 százalékát -  egyébként Olaszország egyik piacvezető kozmetikai cége . Legismertebb Magyarországon is forgalmazott terméke a Malizia és a Splend’or. A Mirato Hungaria Kft.-ben a Mirato 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. Az olasz partner célja a magyar piac meghódítása, a közeljövőben 1 milliárd forintot szeretne forgalmazni. Az olaszok a kozmetikai és szépségápolási cikkek terén magyar piacot gyorsan fejlődőnek ítélik. Fogalmazzunk úgy, mi pedig reméljük a cég és a Fradi kapcsolata gyümölcsöző lesz.

Thury Gábor, Sporthírek 2001.03.13.

Egymilliárdos téma a Fradinál

Azt hallani, hogy Szabadi Bélának, a zöld-fehérek volt elnökhelyettesének a múltban sikerült egymilliárd forintot összeszednie a Fradi támogatására. Megkérdeztük a fővárosi klub három ,alkalmazottját", menő sportembereket, hogy hallottak-e erről valamit, éreznek-e némi változást a korábbi ínséges időkhöz képest?

A futballista Zöld Sasok egyik legkiválóbbja, Lipcsei Péter őszintén meglepődött, amikor az óriási summáról hallott.
- Fogalmam sincs az egészről - közölte -, most hallok először erről. Meglepő lenne, ha korábban ekkora dohány folyt volna be. Tudja, nekünk egyébként is az a feladatunk, hogy az edzésekre és a mérkőzésekre összpontosítsunk, nem azzal foglalkozunk, hogy mi történik - vagy mi történt - a felső vezetés háza táján.


Kószhoz (képünkön) és társaihoz utoljára jutnak el a hírek

A tavalyi sydneyi olimpiai aranyérmes vízilabdacsapatunk hálóőre, Kósz Zoltán sem tud semmit az egymilliárdról, hivatalosan nem hallott erről a múltban.
- Már csak azért sem jutott el hozzánk ez a hír - nyilatkozta -, mert az uszodában mi egy külön világ vagyunk, mi hallunk itt mindenről utoljára. Örülnék neki, ha Szabadi úr tényleg ügyes lett volna ezen a téren. Az biztos, hogy néhány napja közölték velünk, hogy rövid időn belül talán ki tudnak fizetni nekünk egy-két elmaradt havi bért.

A Fradi utánpótlás birkózóinak edzője, a szöuli olimpia (1988) 57 kilogrammos súlycsoportjának bajnoka, Sike András meglepődött.
- Gyönyörű lenne, ha így lenne - mondta -, igazából nem tudok ehhez mit hozzátenni, hiszen önöktől hallok róla először. Azt hiszem, az FTC-ben jelenleg csak kósza hírek jár(hat)nak egymilliárdról, aztán az vagy igaz, vagy nem igaz...

Azt meg csak mi fűzzük hozzá, hogy ha lenne egymilliárd, föltehetően Sike Bandi sem havi bruttó öt-venezerért okítaná a jövő karfiolfülűit.

jármi, A színes Sport 2001.03.14.

Új főszponzor
Kozmetikus Fradi

Az FTC-Mirato előtt két olyan Bajnokok Ligája-meccs áll, amelyen jó esélye van a győzelemre, egyszersmind a négyes döntőbe jutásra.

Nem, nem tévedés, a roppantul fontos összecsapásokra már nem FTC-Thomas Jeans néven áll ki a magyar bajnok. Nem, mert az 1998-tól főszponzorként m?ködő cég háttérbe vonult. Hogy miért pont most, akkor, amikor ténylegesen óriási reklámlehetőség a csapat mellett állni? Nem tudni. Feletébb furcsa ez a lépés... Persze Papp Albert, a pólószakosztály elnöke szerint nincs a döntés mögött semmi furcsaság, elvégre a Thomas Jeans már régen kikötötte: ha találnak egy új főszponzort, aki náluk többet tud adni, akkor szívesen visszavonulót fújnak. Találtak.

"Az FTC vízilabdacsapatának a következő három hónapban a Mirato nevű, kozmetikai termékeket forgalmazó cég lesz a névadó szponzora" -- jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Papp Albert, aki elismerte: vannak fizetéselmaradások, de biztos abban, hogy az idény végéig mindent rendezni fognak. "Remélem, új támogatónkkal sikerül hosszú távon is megegyeznünk, mert csak így van lehetőségünk arra, hogy a legjobbjainkat megtartsuk" -- tette hozzá. Az FTC-Mirato március 24-én a francia Olimpique Nice, míg április 7-én a görög Olympiakosz Pireusz ellen csatázik a Bajnokok Ligája Piros csoportjában, és amennyiben mindkét találkozóját sikerrel zárja, óriási bravúrt elérve első nekifutásra bekerül a négyes döntőbe. Bárcsak már ott tartanánk...

Nemzeti Sport 2001.03.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001