FONTOS


 

Felszínen maradtunk

Nem volt más választása az FTC-nek a vízilabda Bajnokok Ligája Piros csoportjának tegnapi meccsén, mint legyőzni a francia Nice-t. A zöld-fehérek nem okoztak csalódást - 6-4-re nyertek -, így az áprilisi, a görög Pireusz elleni utolsó derbin dől el, hogy a Becsej mellett ki jut be a négyes fináléba.

Félhomály ereszkedett a Komira, mivel a rendelkezésre álló lámpák közül csak pár pislákolt. A környezethez illett a játék is, eléggé álmosan kezdtek a csapatok. Hesz kétszer is nagyot hibázott, előbb a blokkba lőtte a lasztit, majd odaajándékozta azt az ellennek. Mindkét oldalon jól védekeztek a csapatok, s ha már a védők és a kapus is verve volt, akkor a kapufa hárított. Nyéki ,csak" négyméteresből tudta megzörgetni a hálót, fájdalom, hogy erre nem sokkal később Cousin előnyből válaszolt. A második negyedben is keményen ,szórták" a bírók a magyarokat, de jól védekezett a Fradi. Matajsz bombájánál a kapufáról levágódó labda az egyik francia védő kobakjáról pendlizett a hálóba. Ekkor az addig rossz lámpák is kigyulladtak...


A Fradi visszavágott a franciaországi zakóért

Később Idzinski és Tiba volt eredményes, a félidőben egy góllal vezetett az FTC. A harmadik felvonásban mindkét kapus sziporkázott. Újra Matajsz, majd Székely is betalált a gallok kapujába. A háromgólos előny megnyugtatta a Fradit, olyannyira, hogy az utolsó játékrészt két góllal kezdték a vendégek. Uri büntetőből, majd Silvis egy csodaszép, kapufáról bevágódó csavarral jelezte, nem lefutott a meccs. A végén erősített az FTC, s Paján góljával bebiztosította a győzelmét. A Fradi a felszínen maradt, azaz van még esélye a legjobb négy közé jutásra.

Pálszabó Zoltán, A színes Sport 2001.03.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001