FONTOS


 

Kutya keménynek ígérkezik az európai kupavíkend
Csata éllovas hadak ellen

Amióta T. doktorék lemond tak az FTC-ben betöltött posztjukról, nagyot változott a világ: pénz ugyan elvben továbbra sincs, különleges esetekben mégis van. Ez így, nemde, talányos. Kissé világosabban fogalmazva: az előző elnök regnálása alatt bizonyos, az egyes szakosztályok mögött álló vállalkozók pénze nem folyhatott be a kasszába, mondván: az ő politikai színezetükre nincs szükség az összképhez. Egy szó, mint száz, a Fradi helyzete ugyan nem rózsás, ám akad több szponzor is, aki - most már - segít a megszorult szakosztályokon.

A pólósok egyik, magát megnevezni nem kívánó támogatója 1.3 millió forintot vitt be a szakosztály vezetőinek szerda délelőtt, így a zöldek csütörtökön elrepülhettek a következő Bajnokok Ligája-meccsük színhelyére, Nizzába.

Az utóbbi hetekben nem uralkodott karneváli hangulat a Ferencvárosiak táborában, elvégre a vízilabdázók sem kapják a fizetésüket. Székely Bulcsú szerint ugyan a teljesítményük minősége nem ezen múlik, de: "Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy szóba sem kerül: amivel az a legnagyobb baj, hogy elég sok hasznos energiát von el a játéktól."

Vad Lajos voltaképpen "visszhangozta" a csapatkapitány véleményét: "...n attól tartok, hogy a kritikus pillanatokban akár ez is befolyásolhatja a sárcokat - vélekedett a szakvezető.
- A Nizza egyáltalán nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, először játszik otthon, világos, hogy két vereség után nyerni akar. Ezt-azt le tudtunk mérni az óbecseiektől kapott felvételről, bár az első fordulóban a Becsej elég gyengén játszott, azaz nem biztos, hogy a franciákról alkotott kép reális. Mindegy, megpróbáljuk - én csak arra szeretnék kérni mindenkit: ne várja el ettől a csapattól, hogy simán bejusson a négyes döntőbe. Ez a célunk, ennek elérése azonban egyáltalán nem egyszerű. Való igaz, Athénban remekül pólóztunk, de akkor belőttük a helyzeteink kilencven százalékát - ami egy ilyen rutintalan társaságtól fantasztikus produkció, ám nem hetente megismételhető."

A másik két kupában érdekelt két együttesüknek, ha lehet, még nehezebb dolga lesz, elvégre szintén listavezetővel találkozik - csakhogy ellenfele nem a francia, hanem a spanyol, illetve a horvát bajnokság élén áll, vagyis el lehet képzelni az előtte álló feladat nagyságát.

A BVSC-Brendon a KEK-ben a Barceloneta Adecco együttesével mérkőzik - kissé kalandos kirándulás keretében. Minthogy a Malév megszüntette közvetlen járatát, a vasutasok Budapestről csak úgy tudnának átszállással eljutni Katalóniába, hogy szombat éjjel érkeznének, ami a vasárnap déli kezdés fényében nem tűnik tökéletes megoldásnak. Így viszont Bécsig buszozniuk kell, ráadásul fejenként negyvenezerrel többe kerül az út - no de a döntőt nem adják ingyen (különösen nem Gerendás Györgynek, az edző még pénteken is vírusos gyomorfertőzéssel küszködött, edzést sem tudott tartani a csapatának).

Végül, de nem utolsósorban a Vasas-Plaket LEN-kupa elődöntőjéről, amelyben szokás szerint látunk majd egy magyar-magyar párhacot: Vári Attila alighanem olimpiai bajnoktársát, a Mladost Zagrebben légióskodó Varga Zsoltot fogja "nevelgetni" a mérkőzés folyamán. Minthogy Somossy József, az angyalföldiek mestere közölte: "Azt tervezem, hogy nekiugrunk a horvátoknak, remélem, játékosaim nem ijednek meg a világsztároktól" - gyanítható, már a Vári-Varga párharc sem lesz mindennapi. A Mladost centere természetesen kijelentette, győzni jönnek Budapestre is, de azt azért megjegyezte: "Remélem, az első negyedben kiküldik rólam legalább egyszer, úgyhogy nem kell túl sokáig osztanunk egymást Attilával."

(cs.g.), A színes Sport 2001.02.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001