FONTOS


 

Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Az utolsó negyedben megúszott a Ferencváros

UTE-Humet : FTC-Thomas Jeans: 4 - 6 (1-0, 1-1, 2-1, 0-4)

Hajós Alfréd uszoda, 150 néző. V: Szentgyörgyi, Császár. UTE: ÁTS - MÁTYÁS 2, Ambrus 1, Molnár, Létay, Varga Z., VARGA D. 1. Cs: Benczúr, Suti, Povázai, Berezvai, Maklári, Kollár. Edző: Godova Gábor. FTC: K"SZ - SZ...KELY 2, Komlósi, Nyéki 2, MATAJSZ 1, Haufe, Hesz 1. Cs: Takács, Paján, Szebeni, Tiba, Vogel, Boyd. Edző: Vad Lajos

Gól - emberelőnyből: 4/1 (1/0, 0/0, 2/1, 1/0), ill. 10/3 (2/0, 3/1, 2/0, 3/2)

UTE-Fradi a Magyar Kupában. A legendás páros Fortunának köszönhetően már a nyolcaddöntőben találkozott egymással, pedig ha belegondolunk, akár még a fináléban is összekerülhetett volna tudása alapján a két csapat. Az első játékrész nagyrészt "úszóversennyel" telt - remek védelem mindkét oldalon, ennek köszönhetően általános gólcsend. A hatodik percig, mikor Varga Zoltán lepattanóját Ambrus könyörtelenül bebombázta a felső sarokba. A folytatásban a két kapus, Kósz Zoltán és az ujjsérüléséből felgyógyult fiatal Áts Bertalan bravúrjaiban gyönyörködhetett a közönség. Az előző játékrészhez hasonlóan csak a negyed vége felé kezdődött a gólgyártás, előbb a védekezésben is kiválót nyújtó újpesti Mátyás Zoltán járt túl Kósz eszén, majd a túloldalon Székely Bulcsú értékesített egy előnyt.


A Hajós uszodában csak az utolsó negyedben forrott a víz, de akkor igazán

Az igazi izgalmak a fordulás után következtek. A hazaiak védelme áttörhetetlennek tűnt, jó néhány blokk, remek kapusteljesítmény, összeszedettség jellemezte őket emberhátrányban is. A Fradi hajója elsüllyedni látszott, hiszen támadásban is eredményesebb volt az Újpest. Godova Gábor a harmadik negyed ötödik percében Hesz kiállítását követően időt kért, aminek meglett az eredménye, hiszen tanítványai egy gyönyörűen kijátszott támadás után már két góllal vezettek a bajnok ellen. Ám az utolsó játékrész álomból rémálommá vált a lilák számára. A Fradi feltámadt poraiból: előbb Nyéki értékesített egy kettős fórt, majd Székely szerzett zseniális mozdulattal labdát, elszáguldott vele a kapuig, és a következő pillanatban a játékszer már Áts mögött himbálózott a vízen. Közben az Újpest is próbálkozott, ám az ellenfél kapusa remekelt, és pont egy ilyen Kósz-bravúr után a megúszó Székelyhez került a labda, aki viszont elemi erővel a kapufát találta el. Ám a lepattanó Matajsznál kötött ki, aki a másodperc töredékrészéig sem habozott, háttal a kapunak káprázatos csavarral juttatta először vezetéshez csapatát a mérkőzésen - a befejező negyed hatodik percében. Az utolsó percben az óra (vagy inkább az órát kezelő személy?) okozott felfordulást. Egygólos előny a zöld-fehéreknél, és ők támadtak, Vad Lajos 0:44-nél időt kért, ám az óra csak 13 másodperc múlva állt meg. De aztán előnyhöz jutott a Ferencváros, amit ismét Nyéki értékesített két másodperccel a vége előtt, így aztán az UTE-nek hiányzott nagyon az a 13 másodperc. Ám az illetékeseket nem hatotta meg a reklamálás, két góllal nyert a Fradi. Még nem dőlt el minden, hiszen a szerdai visszavágón ledolgozhatja hátrányát az Újpest.

Godova Gábor: - Küzdelmes, de értékelhetetlen mérkőzés volt - a mi hibánkból is.

Vad Lajos: - Mostani helyzetünkben csak a sportemberi mivoltunkat tudtuk kiemelni.

(csaba), A színes Sport 2001.02.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001