FONTOS


 

Vízilabdakupa-dömping Európában, öt magyar csapattal

Péntek délutántól vasárnap estig - kis túlzással - nem lesz olyan óra, amikor nem száll vízbe az öt érdekelt közül valamelyik magyar pólós kupacsapat, valahol Európában. Három kupaküzdelemben összesen 30 mérkőzésre kerül sor, a tét a 8 közé jutás.

Bajnokok Ligája:
A magyar bajnok FTC-Thomas Jeans Nápolyban száll vízbe a holland AZC Spreyhout Alphen (péntek, 19), az olimpiai bajnok Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás csapata, a Posillipo Napoli (szombat, 18.30) és a szlovák NCHZ Novaky (vasárnap, 17) ellen. A nyitótalálkozót Wiesner Tamás szakosztályvezető sorsdöntőnek nevezte a továbbjutás szempontjából:

- A papírforma szerint Kásásék jobbak nálunk, ha péntek este nyerünk a holland bajnok ellen, akkor a miénk lesz a legjobb 8 közé jutást jelentő második hely Nápolyban, mert a szlovákokat biztos, hogy megverjük.

KEK:
A kupagyőztesek csatározása most kezdődik, a négy közül az egyik csoportnak a BVSC Szőnyi úti uszodája ad otthont. A vasutasok biztos továbbjutásra számítanak, ellenfeleik sorrendben: péntek, 15.30: Adalar Istanbul (török), szombat, 15.30: CN Marseille (francia), vasárnap, 15: Dinamo Bucuresti (román).

LEN Kupa:
Három magyar együttes játszik 13 európai riválisa ellen, hogy megszerezze csoportjában a 8 közé jutást érő első két hely valamelyikét.

Rijeka: a Honvéd-Dominó a Yuzme Istanbul (török, péntek, 21), a Primorje Rijeka (szlovén, szombat, 19.30) és a Mediterrani Barcelona (spanyol, vasárnap, 10) ellen igyekszik realizálni megalapozott továbbjutási esélyeit.

Athén: a Kontavill-Szentes a horvát Mladost Zagrebbel kezd (péntek, 16), majd a házigazda Vouliagmeni ellen folytatja (szombat, 17.05), végül a Conad Pescara következik (olasz, vasárnap, 10).

Genova: a Vasas helyzete nem könnyű, mert az egyaránt bajnokságra törő jugoszláv Primorac Jugopetrol Kotor (péntek, 19.30), s az olasz Pro Recco (szombat, 21), valamint a görög NC Hania (vasárnap, 15) közül az utóbbi kivételével mindenki esélyes a továbbjutásra.

[origo], 2000.11.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK