FONTOS


 

bajnok a Ferencváros

Az FTC javára dőlt el szerdán délután a népligeti uszodában a hazai vízilabda-elsőség sorsa. A házigazdák 10 év után szereztek újra bajnoki aranyat, miután több mint másfél órás vízi ütközetben egy góllal legyőzték a címvédő BVSC-t.

férfi bajnoki döntő, 4. mérkőzés:
FTC-Thomas Jeans - BVSC-Brendon 11-10 (2-2, 2-2, 1-2, 2-1, 2-1, 1-2, 1-0)

Népliget, 1200 néző, vezette: Székely, Marjai
góldobók: Székely 3, Matajsz 2, Nyéki, Kiss, Balogh, Hesz, Tiba, Steinmetz 1-1, illetve Tóth, Madaras, Fülöp, Dala, Varjas 2-2
A három győzelemig tartó párharcot 3-1-re nyerte az FTC.

Hatalmas lendülettel kezdett a Ferencváros, és gyorsan 2-0-ás előnyre tett szert. Ettől kezdve azonban egészen a 4. játékrész elejéig a BVSC higgadtan irányított, s az egyenlítés után általában mindig 1-1 gól előnye volt a vasutasoknak.

Óriási izgalmakat hozott a hajrá, amelyben a vendéglátóknak sikerült az egyenlítés, így következhetett a 2x3 perces hosszabbítás. Ebben eleinte az FTC (amely 10-8-ra is vezetett), majd a BVSC remekelt, így nem született döntés (10-10).

A 7. játékrésznek mindenképpen döntést kellett hoznia, hiszen az első gólig tartott a hihetetlen küzdelem. Ezt Székely 8 m-es akciógólja révén sikerült az FTC-nek megszereznie, s ez eldöntötte a bajnoki arany sorsát is.

Hatalmas volt az ünneplés a népligeti uszodában, a közönség a medencében gratulált az újdonsült bajnokoknak.

Torgyán József, az FTC elnöke így nyilatkozott: - Fantasztikus csatában sikerült megszerezni a bajnoki címet, de például a negyedek elején a ráúszásoknál azt vettem észre, hogy hiányzik egy igazán gyors játékos a csapatunkból. Mindenképpen erősíteni fogunk, hogy a Bajnokok Ligájában is helytálljunk.

Az 1999/2000-es vízilabda OB I. végeredménye:
1. FTC-Thomas Jeans
2. BVSC-Brendon
3. Honvéd-Domino és Vasas-Plaket

[origo], 2000. június 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK