FONTOS


 

A Mladost kifogott a vasutasokon

Nem sikerült a döntőbe jutás a BVSC-Brendon férfivízilabda-csapatának, miután a Bajnokok Ligája pénteki, óbecsei elődöntőjében 6-4-re kikapott a horvát Mladost Zagreb együttesétől. A másik ágon a házigazda Becej jutott a döntőbe a címvédő Splitska Banka legyőzésével.

Az első negyed során eldőlt a mérkőzés, a zágrábiak Rogin mesterhármasával nagyon elhúztak. A horvátok hatalmas termetű játékosa kétszer is emberelőnyből volt eredményes, miközben a vasutasok sehogy sem boldogultak a horvátok védekezésével.

A második negyedre a BVSC is rendezte hátsó sorait, elöl azonban Madaras lefordulásán kívül nem sok pozitívumot jegyezhettünk fel. Bár a kétgólos hátrányt két negyed alatt be lehetett volna hozni, csakhogy a BVSC továbbra sem találta a fonalat elöl, míg a zágrábiak magyar légiósa, Varga Zsolt a harmadik játékrész végén mutatós centergóllal növelte az ellenfél előnyét.

Varjas hatalmas átlövése után 4 perccel a végső dudaszó előtt még felcsillant remény (3-5), de a következő két támadást nem sikerült góllal befejezni, ezt követően pedig Herceg kihasználta a zágrábiak 9. emberelőnyét.

Bár a Mladost sem játszott túl jól, a BVSC-nek - elsősorban támadásban - még a horvátokat is sikerült alulmúlnia, ezért veszített az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, elődöntő:
Mladost Zagreb (horvát) - BVSC-Brendon 6-4 (3-0, 0-1, 1-2, 2-1)
Óbecse, 4000 néző, vezette: Aglialoro (olasz), Iliadisz (görög)
Mladost: Vican - Bukic 1, Herceg 1, Stritof, Varga 1, Rogin 3, V. Kobescak, csere: Padova, D. Kobescak, Glavan, Benic, Primorac
BVSC: Szécsi - Tóth F., Dávid, Petik, Ibolya, Märcz, Dala, csere: Madaras 2, Dabrovszki, Fülöp, Varjas 1, Németh 1

A második elődöntőben: NIS-Naftagas Becej (jugoszláv) - Splitska Banka Split (horvát) 6-4.

A szombati elődöntőben a házigazda Becej játszik a Mladosttal (tehát Vincze Balázs és Tóth László csapata Vargáék ellen), előtte a BVSC a harmadik helyért a Splitska Banka ellen száll vízbe.

[origo], 2000. május 27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK