FONTOS


 

Megmérettetések előtt a magyar vízilabda

Rendkívül körültekintő, aprólékos előkészületek zajlanak a vajdasági Óbecsén, ahol május 26-27-én kerül sor a vízilabda Bajnokok Ligájának döntőjére. A Final Four résztvevői: BVSC-Brendon, Mladost Zagreb, Splistka Banka Split (horvátok) és NIS-Naftagas Becej (jugoszláv). Kemény Dénes, a válogatott trénere szerdától Hannoverben az olimpiai ellenfeleket térképezi fel.

Véglegesen eldőlt, hogy a 2500 néző befogadására alkalmas nyitott uszodában szokatlanul későn játsszák a meccseket: az első nap 20.15 órakor kezdődik a BVSC-Mladost, 21.45-kor a Becej-Splitska Banka elődöntő, másnap is ezekben az időpontokban rendezik előbb a bronzmérkőzést, majd a döntőt.

Az Európai Úszó Liga (LEN) kijelölte a finálé semleges játékvezetőit: az olasz Aglialoro, a román Timoc, a holland Bookelman és a görög Iliadisz fújja majd a sípot a kontinens négy legjobb klubcsapatának tornáján.

A házigazdák már most biztosra veszik, hogy uszodájuk kicsinek bizonyul majd, mert valamennyi résztvevőnek naponta 150-150 jegyet "félretettek", tehát a "bennfentesek" és a rendkívüli érdeklődést mutató sajtó képviselői megtöltik a lelátóknak majdnem a felét. A belépőket 15 márkás (kb. 2000 forintos) áron hozták forgalomba, a kétnapos bérlet 25 márkába kerül.

A Final Four a névadó főszponzor, az Arena sportszermárka jóvoltából pénzdíjas: a kupagyőztes 25 ezer svájci frank-t (4,15 millió forintot) kap, a helyezettek 15, 10 és 5 ezer frankkal gazdagodnak. Megválasztják a torna legjobb játékosát, aki 1000 frankos elismerésben részesül.

Újkori története során először BL-döntős BVSC, miután megnyerte a bajnokság alapszakaszát, a rájátszásban a Vasas elleni elődöntőivel készül az óbecsei tornára. Azoknak a szurkolóknak, akik személyesen szeretnének jelen lenni a május végi pólós eseményen, jegyigényüket Tóth Zoltánnak, a Szőnyi úti BVSC-uszoda igazgatójának kell jelezniük.

Nemzetközi megmérettetésre készül a magyar válogatott is: Kemény Dénes szövetségi kapitány a leendő olimpiai ellenfeleket térképezi fel szerdától péntekig Hannoverben.

- A hannoveri olimpiai selejtezőről öt csapat biztosítja helyét Sydneyben, tehát jócskán lesz lehetőségem ismerkedni a riválisokkal - mondta Kemény. - Elsősorban a jugoszláv válogatottra vagyok kíváncsi, mert sok új játékossal játszanak Németországban. Egyébként azt hiszem ők és az oroszok kiemelkednek majd az olimpiai részvételre aspirálók közül, mögöttük nagy lesz a tülekedés a fennmaradó három helyért.

Kemény Dénes bevallotta, hogy babonás és ezért nem várja meg az olimpiai vízilabdatorna vasárnapi sorsolását: - Még soha egyetlen világverseny sorsolásán sem vettem részt, s mindig érmesek lettünk.

[origo], 2000. május 9.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK