FONTOS


 

Nincs meg a női pólósok olimpiai kvótája

A magyar női vízilabda-válogatott nem tudta kiharcolni az olimpiai részvételt, miután a palermói selejtező elődöntőjében 6-5-re kikapott az Egyesült Államoktól. A vasárnapi bronzmérkőzésen az olasz-orosz elődöntő vesztese lesz a válogatott ellenfele.

Egyesült Államok-Magyarország 6-5 (3-1, 2-2, 0-2, 1-0)
a magyar góldobók: Stieber 4, Rédei 1

A döntőbejutás - azaz a szombati győzelem - jelentette volna az ötkarikás kvótát. (A harmadik csapat, amely kvalifikálja magát a selejtezőből, a szombati kazah-japán összecsapás győztese.)

Bár Rédei lőtte az első gólt, az amerikaiak - elsősorban a magyar együttes támadójátékában tapasztalható tanácstalanság miatt és a sorozatban kapott emberelőnyöknek köszönhetően - fordítottak, és már 4-1-re is vezettek. Ezután Stieber szépített, sőt, a csapatból ezután már csak ő volt eredményes.

A harmadik hét percre feljavult a magyar védekezés is, így sikerült az egyenlítés. Az utolsó két negyedben csupán egyetlen gólt kaptak Tóth Gyula tanítványai, de az az egy a döntő találat volt. A záró játékrészben ugyanis ismét akadoztak a támadások, Drávucz ejtését pedig fél perccel a vége előtt kivédte az amerikai kapus.

Az olimpiai remények meghiúsulását jelentő vereséget rendkívül elkeseredetten fogadták a magyar játékosok, a szövetségi kapitány a következőképpen értékelte az előzőleg százszázalékos válogatott kudarcát: - A lányok nem tudtak megbirkózni az óriási nyomással, amit a mérkőzés tétje és a bírók jelentettek.

[origo], 2000. április 29.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK