FONTOS


 

BVSC: nagy esély a BL-csoportelsőségre

Nagy lehetőség előtt áll a BVSC-Brendon vízilabdacsapata: vasárnap 17 órakor a pont nélküli francia Olympic Nice-t fogadja a Bajnokok Ligája Kék-csoportjának utolsó körében, és már döntetlen - de szerencsés esetben akár vereség - esetén is bejut a négyes döntőbe.

A csoportban pillanatnyilag még a címvédő Splitska Banka Split vezet, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a szintén 7 pontos vasutasokat. Az egymás elleni eredmény azonban a magyaroknak kedvez, akik a spliti döntetlen után a Szőnyi úton bravúros győzelmet arattak (6-5). Ráadásul a horvátoknak nehezebb dolguk lesz a zárófordulóban, hiszen vasárnap a továbbjutásban még ugyancsak reménykedő görög Olimpiakoszt (6 pont) fogadják.

A vasutasok tavaly sorozatban negyedszer nyerték meg a magyar bajnokságot (idén is vezetnek az alapszakaszban), de a legutóbbi három évben mindannyiszor elbuktak a BL final fourjának kapujában.

A BVSC a papírforma szerint már leendő ellenfeleit figyelheti. Csoportelsősége esetén a Varga Zsolttal felálló horvát Mladost Zagreb következik az elődöntőben, míg a Vörös-csoport éléről a - négyes döntőt május 26-27-én valószínűleg megrendező - jugoszláv Naftagas Becej (Kásás Zoltán edző, valamint Vincze Balázs és Tóth László csapata) kerül tovább.

[origo], 2000. április 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK