FONTOS


 

Nagy lehetőség előtt a BVSC

Az egyetlen állva maradt magyar férfivízilabda kupacsapat, a Bajnokok Ligája Kék-csoportjában szereplő BVSC-Brendon vasárnap 16.35 órakor a Szőnyi úton fogadja legnagyobb riválisát, a horvát Splitska Banka Splitet.

A címvédő vetélytárs jelenleg 7 ponttal vezet, az 5 pontos vasutasok azonban kedvező helyzetben várják a hajrát: a hátralévő két találkozót hazai medencében játsszák, az utolsót ráadásul a pont nélküli francia Olympic Nice ellen.

Ha a splitieket most sikerülne legyőzni, a BVSC nemcsak egyedüliként maradna veretlen, de az egymás elleni eredményeket illetően is pozitívvá válna a mérlege (aminek pontazonosság esetén lehet jelentősége), hiszen a spliti összecsapás döntetlennel zárult (6-6).

A továbbjutás kérdésébe még az Olimpiakosz (4 pont) is beleszólhat. A görögök azonban döntetlenre állnak a magyarokkal (6-6 és 9-9), az utolsó körben pedig a horvátokhoz utaznak, akiktől már az elején, otthon is kikaptak 7-6-ra.

A négyes döntőbe (final four) jutás küszöbén az elmúlt három évben megbotló BVSC a nyugodtabb felkészülés érdekében az Újpest elleni szerdai bajnoki mérkőzését is elhalasztotta egy héttel.

[origo], 2000. március 24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK