FONTOS


 

Hesz hatmeccses eltiltást kapott

Hesz Mátét hat mérkőzésre tiltotta el a Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága. Az FTC játékosa a Magyar Kupa elődöntőjében, a BVSC elleni március 5-i visszavágón több ellenfelét is megütötte, majd a parton is folytatta ámokfutását.

A Dala Tamást ért ütés miatt kiállított vízipólós a parton rátámadt az őt szidó Gerendás Györgyre is. Az ellenfél vezetőedzőjének "sportemberhez méltatlan" viselkedésével kapcsolatban a fegyelmi bizottság rosszallását fejezte ki.

Bérczes Róbert, a fegyelmi bizottság elnöke elmondta: enyhítő körülménynek számított, hogy Hesz Máté beismerte és megbánta tettét. Súlyosbító tényezőt ugyanakkor többet is talált a szankcionáló testület: a játékos előzőleg megütötte Petik Attilát és Märcz Tamást is; kiállítása ellenére lökdösődésbe kezdett a parton; visszaesőnek számít; olyanokkal szemben szabálytalankodott, akik nemzetközi kupatalálkozóra készültek; sok durvaságot követ el az utóbbi időben, ráadásul az olimpia évében, amikor a válogatott vízilabdázók fokozottan védendők.

Hesz megfellebbezte a döntést, amely így az MVLSZ elnöksége elé kerül. Ha a marad a büntetés, a sportoló legközelebb május 6-án, a 17. fordulóban - éppen a BVSC elleni rangadón - játszhat legközelebb bajnoki találkozón.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége keddi ülésén elfogadta a 2001-es budapesti Európa-bajnokság leendő szervezőbizottságának struktúráját. Egyetértettek abban, hogy a testület élére Martin György kerüljön. Az MVLSZ elnöke elmondta: a szervezési feladatok irányítására kilenc funkciót állapítottak meg, de személyi kérdésekről még nem született döntés. Fábián László, a sikeres pályázatot elkészítő Médiasprint Kft. vezetője minden bizonnyal fontos feladatot kap majd. A többi szóba kerülő jelölttel Martin György és munkatársai a közeljövőben tárgyalnak.

[origo], 2000. március 21.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK