FONTOS


 

Kupagyőztes a BVSC

Izgalmas, változatos küzdelmet és a vártnál nehezebb BVSC-sikert hozott a vízilabda Magyar Kupa 74. döntője. A vasutasok negyedszer hódították el a trófeát, amelyet utoljára 1995-ben nyertek el. A BVSC találkozója miatt elnapolták a döntést Hesz Máté fegyelmi ügyében.

MK-döntő:
BVSC-Brendon - Vasas-Plaket 8-6 (1-2, 4-1, 1-1, 2-2)
Komjádi uszoda, 800 néző, V: Marjay, Székely
góldobók: Tóth F., Németh 2-2, Petik, Dala, Märcz, Varjas 1-1, illetve Lehmann, Katonás, Tóth L., Ágner, Vári, Nitsovits 1-1

Az első negyed feléig kétgólos előnyt szerzett az esélytelenebbnek tartott Vasas, majd mindkét oldalon sorra maradtak ki a létszámfölényes helyzetek. A második játékrész elején egyenlített a BVSC, a végén a vezetést is megszerezte, és azt ettől kezdve - ha nem is minden gond nélkül, de - megőrizte.

Döntő volt, hogy a harmadik hét percben a Vasas az ellenfél 5-4-es vezetésénél négyméterest, 6-4-nél pedig sorozatban három emberelőnyt hibázott. Ennek ellenére az utolsó percig nyílt volt a rengeteg kiállítással tarkított harc (összesen 25-ször játszott emberelőnyben a két csapat). Az egységesebb és helyzeteit jobban kihasználó BVSC megérdemelten szerezte meg a kupagyőzelmet.

A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága március 21-re halasztotta Hesz Máté (FTC-Thomas Jeans) ügyének további tárgyalását, mivel a BVSC-Brendon részéről érintett Gerendás György vezetőedző, illetve Dala Tamás és Tóth Frank a keddre előrehozott Magyar Kupa-döntő miatt nem tudott megjelenni.

Hesz az MK elődöntőjében, az FTC-BVSC párharc március 5-i visszavágóján mérkőzés közben arcon ütötte Dalát, majd a parton rátámadt az őt szidó Gerendásra is. A fegyelmi bizottság kedden Heszt és Königh György ellenőrt hallgatta meg, egy hét múlva pedig a három BVSC-s lesz soron. Ezután - ha szükséges - a szembesítések következnek, és akár az ítélet is megszülethet.

[origo], 2000. március 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK