FONTOS


 

egymillió forint lesz a kupagyőztes jutalma

Kedden a BVSC és a Vasas találkozik a Magyar Kupa döntőjében, és a győztes pénzdíjnak is örülhet. A Magyar Vízilabda Szövetség hétfőn tartott sajtótájékoztatót a kupáról és a 2001-es Európa-bajnokság rendezési jogának elnyeréséről.

Elöljáróban felolvasták azt a frissen érkezett faxot, melyben Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter azt írta: örömmel értesült az Eb-rendezéssel kapcsolatos magyar sikerről, és biztosította a szövetséget, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium minden segítséget megad a lebonyolításhoz. A Hajós Alfréd uszoda felújítása is ennek jegyében történik meg - tartalmazta még a levél.

A férfi találkozókra a nyitott 50 méteres medencében kerül sor, a nőkére pedig vagy a fedett vagy a nyitott 33-asban. Ha az utóbbira esik a választás, akkor egy ideiglenes lelátó építésére is szükség lesz. A Komjádi uszoda valószínűleg csak tartalék helyszínként egészíti majd ki a margitszigeti létesítményt.

A Magyar Kupa-finálé (16.30 óra, Komjádi uszoda) egyik résztvevője az ÚTE-t és a Ferencvárost is búcsúztató BVSC-Brendon, a másik az idáig csupa egyetemi kiscsapaton keresztül eljutó Vasas-Plaket.

- Az előjelek félig jók, félig rosszak: könnyű ágon bekerültünk a döntőbe, viszont szerettünk volna minden sorozatban finálét játszani, és ez a LEN Kupában nem sikerült - fogalmazott Méhes Jenő, a Vasas szakosztályvezetője. - Győzni akarunk, de az új időpont ezt nem könnyíti meg. Meggyőződésem, hogy március 15-én sokkal többen kijöttek volna szurkolni nekünk, kedden délután viszont a futballistáink és női kézilabdásaink is majdnem ugyanakkor játszanak, mint mi.

- Számunkra a nézők száma kevésbé okoz problémát, bár közösen rendezzük a találkozót, így az előrehozott időpont bevételkiesést jelent - magyarázta Ambrus Tamás, a BVSC másodedzője. - Úgy érzem, hogy a csapat felszálló ágban van. Szeretnénk öt év után ismét megnyerni a Magyar Kupát.

A győztes egymillió, a vesztes 500 ezer forinttal gazdagodik. A két játékvezető - a sorsolás alapján - Székely és Marjay lesz.

Az MK-döntő előtt, 3 órakor megkoszorúzzák Komjádi Béla emléktábláját a róla elnevezett uszoda bejáratánál, szerdán 11 órakor a Kozma utcai temetőben lesz megemlékezés a magyar vízilabdázás 108 esztendeje született legendás alakjáról.

[origo], 2000. március 13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK