FONTOS


 

Európai kupák előtt

Szombaton négy magyar vízilabdacsapat is szerepel az európai kupákban a legjobb 8 között. A Vasas-Eger párharc vesztesén kívül a többieknek reális esélyük van a sikerre.

Bajnokok Ligája

A két hete győzelemmel bemutatkozó BVSC-Brendon a görög Olimpiakoszt fogadja a Kék csoport 2. fordulójában (Szőnyi út, 17.15 óra). A vendégek tavaly a KEK-döntőig jutottak, a BL idei nyitókörében azonban kikaptak a horvát Mladost Zagrebtől. E három csapat számíthat leginkább a továbbjutásra, így az első fordulóban a francia Olympic Nice vendégeként értékes sikert (5-4) arató vasutasok egy újabb diadallal nemcsak veretlenségüket őriznék meg, de egyben "leszakítanák" a görög riválist is. Gerendás György, a bajnok BVSC mestere szerint kedvezőtlen a sorsolásuk, mert az első négy csoporttalálkozóból háromra idegenben kerül sor. Éppen ezért vár mindenképpen győzelmet csapatától a szombati hazai összecsapáson.

KEK

A Honvéd-Domino négygólos előnnyel utazik Horvátországba a WPC Dubrovnik elleni visszavágóra (19 óra). Tizenkét nappal ezelőtt nehezen indult a budapesti első mérkőzés, de az utolsó negyed parádés játékának köszönhetően a Honvéd éppen kétszer annyi gólt lőtt, mint ellenfele (8-4). A horvátok nem tartoznak otthon az élmezőnyhöz, a magyar továbbjutás pedig sportdiplomáciai szempontból sem jönne rosszul: Budapest és Dubrovnik küzd a 2001-es Európa-bajnokság rendezési jogáért is.

LEN Kupa

Biztos, hogy lesz magyar elődöntős: a visszavágón a Vasas-Plaket indul kedvezőbb helyzetből (7-6) az UVMK-Bau System Egerrel szemben (Komjádi uszoda, 19 óra). Csak az menthetné meg az Egert, ha az idény során eddig elért egy-egy döntetlen és vereség után ezúttal nyerni tudna a Vasas ellen. Faragó Tamás vezetőedző gárdája ősszel hazai medencében nagy meglepetésre pontot vesztett bajnoki találkozón az UVMK ellenében, ráadásul a LEN Kupában már két körön is túljutó egriek a negyeddöntő első találkozóján is csak nagy harc árán adták meg magukat. A máris minden dicséretet megérdemlő vidéki együttes fő célja a tisztes helytállás, mint mondták: vesztenivalója csak a vetélytársnak van.

[origo], 2000. február 11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK