FONTOS


 

Junior és ifjúsági edző kerestetik
Az év játékosa: Vári Attila

A KSI neveltje, a Vasas játékosa, 1976-os születésű, több mint 200-szor szerepelt a magyar bajnokságban, 106-szor a válogatottban, olimpiai és Európa-bajnok.

És íme az újabb cím: a 2000-es év játékosa.

Vári Attila. Minőség a pólóban. Erről az oroszok kapusa, Makszimov is tudna beszélni. De leginkább a mezőnyjátékosok tudják, a 201 centis védő nem a magassága miatt emelkedik ki a többiek közül. A honi szakemberek, edzők értékelték a kit?nő pólós idei, különösen a sydneyi teljesítményét, teljes egyetértésben szavazták meg a szerda délutáni elnökségi ülésen az év játékosává. Mint ahogy azon sem volt vita, hogy a nőknél a válogatott kapusa (mellesleg szintén a Vasas pólósa), Sós Ildikó részesült ebben a kitüntető címben. Szívós Márton, illetve Valkay Ágnes lett az év utánpótlás-játékosa, a másodízben kiadott Molnár-Cservenyák-díjat újra Jászberényi Gábornak ítélték oda, míg Merész Andrást az év utánpótlásedzőjének válaszották.

A Kárpátia étteremben megtartott ülésen újra téma volt a sportdiplomáciai kérdés -- remélhetőleg utoljára, már ami a múlt történéseit illeti. Mert abban mindenki egyetért, nem is lehet vitás, hogy mihamarabb találni kell egy olyan személyt, aki a magyar szövetség támogatásával akár holnaptól, de legkésőbb a következő választáskor bekerülhet a FINA kötelékébe.

A tagok felhatalmazták az elnököt, hogy az olimpiai bajnok válogatott kapitányának újbóli szerződéséről egyeztessen Kemény Dénessel. Szó esett arról is, hogy január elsejétől a férfi junior- és ifjúsági válogatott mellé külön rendelnek edzőt, és megsz?nik az eddig utánpótlás-kapitányi funkció. Kemény Ferenc munkájára Martin György elnök mindenképpen számít a továbbiakban is, ám hogy milyen területen, az csak kettejük beszélgetése után derül ki. Azt viszont már most tudni lehet, hogy december 8-ig jelentkezhetnek a edzők a két posztra, és a következő elnökségin, december 14-én szavaznak az illetékesek, kik legyenek a csapatok mesterei. Egy biztos: jó szakemberekben nincs hiány.

Nemzeti Sport, 2000.11.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK