FONTOS


 

Csendes rangadón diadalmaskodott a Honvéd
Csendes rangadón diadalmaskodott a Honvéd

Honvéd-Domino-BVSC-Brendon

7-5 (3-0, 2-2, 1-1, 1-2)

Kőér utca, 700 néző. V: Kosztolánczy, Császár

HONVÉD: PELLE - Gombos 1, Jäger, Varga II Zs. 1, BÁRÁNY 1, SUGÁR 2, Tóth I. Cs: Bereczki 1, Ofner, Szívós 1, Péter, Kovács O., Takács. Edző: Kovács István

BVSC: Szécsi - Madaras, Dabrowski, Szűcs, Tromler, Varjas, KIS G. 1. Cs: Ibolya, Petik, Zoufal, CSÁNYI 3, Fülöp 1, Németh Zs. Edző: Gerendás György

Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 5/2

Korán ébredt a Honvéd, az első támadását gólra váltotta - Sugár célozta meg nyolc méterről, jobbról a jobb felső sarkot, méghozzá sikerrel. Megirigyelte őt csapattársa, Varga Zsolt, aki ugyancsak ekkora távolságról, de már középről vette be laposan az ellenfél kapuját. Labdája alattomosan csúszott be a képzeletbeli gólvonal mögé.

Nem állt le a gólgyártással a Honvéd, Bárány egy megúszást követően közelről növelte 3-0-ra együttese előnyét, a legfeltűnőbb az egészben az, hogy a hazaiak mindhárom találata akcióból esett. Ez mindent elárul a BVSC kezdősebességéről.

A vasutasoknál Petik kilenc méterről próbált átemelni Pellén, ám labdája a kapufa érintésével elhagyta a játékteret. Többet ígért viszont a 17 éves Zoufal ziccere, ám az ifjú titán telibe találta a házigazda hálóőrét.

Furcsán hatott, hogy kiállítás nélkül fejeződött be az első játékrész. Szokatlan statisztika ez egy rangadó esetében. Első alkalommal Sugárt, a Honvéd játékosát küldték pihenni, minderre a második negyed harmadik percéig kellett várni.

Addig azért történt egy és más. Például a tavaly egri színekben gólkirályi címet szerzett Csányi előnyből avatta fel Pellét, egy másik alkalommal pedig Bereczki kacsázó labdája kötött ki meglehetősen lelassulva a BVSC kapujában.

Érdekes, hogy Kosztolánczy játékvezető nem is tudott állást foglalni a gólszerzőt illetően, kollégája, Császár György jelölte meg Bereczkit. Aki részértékelésre vállalkozott, megállapíthatta: akár szívbetegeknek is lehetett volna ajánlani a találkozót, hiszen különösebb dac nélkül terelgették a labdát, és csobogtatták a vizet a csapatok. A játékrész ötödik percében Sugár azért bevágta a második gólját előnyből, hogy aztán megint békésen csordogáljanak az események a térfélcseréig.

Még Gerendás Györgynek sem volt egyetlen hangos szava sem játékosaihoz, akik közül Csányi György minden dicséretet megérdemelt volna: a harmadik negyed második percében már a harmadik gólját íratta be a jegyzőkönyvbe. Az első felvonásban megszerzett háromgólos előnyét különösebb fáradozás nélkül tartotta a Honvéd.

Gombos vízre pattintott labdája is utat talált Szécsi ketrecébe, ezzel módosult 6-3-ra az állás. A hazaiak hatodik találata drasztikus változtatásra késztette Gerendás Györgyöt, aki egyszerre négy játékost cserélt le, illetve be. A negyedik negyed elején így is csak kapufára tellett Tromlertől, Szívós Márton viszont a kapukereten belülre célzott. Mintegy igazolva, hogy megérdemelten vette át a mérkőzés előtt a legjobb ifjúsági játékosnak járó serleget, a víztükör közreműködésével juttatta a játékszert a hálóba.

Zoufal újra ordító helyzetben hibázott a másik oldalon, aztán valamelyest javított: bejátszása után Kis hátradőlve lőtte be a negyedik, valamivel több, mint két perccel a vége előtt Fülöp az ötödik vendéggólt.

A maradék játékidőben a kapusok kaptak ajándékba néhány csemegét, a nézők pedig összességében egy alaposan "becsomagolt" rangadót.

(pietsch, szabó g.)

Kovács István: - Taktikus játék volt, egyik csapat sem rohant. Mi jól jöttünk ki ebből, ráadásul szép gólokat lőttünk, így elégedett lehetek együttesem minden tagjával.

Gerendás György: - A bajnokság ezen szakaszába még belefér a rosszabb játék. Sajnos, ezúttal csak ennyire voltunk képesek.

A meccs...

...ÜNNEPELTJE. Nagy megtiszteltetés, ha valaki egy olimpiai bajnok gratulációját fogadhatja. Nos, hétfő este a Kőér utcában Montreal aranyérmese, Faragó Tamás tolmácsolhatta jókívánságait Szívós Mártonnak, mégpedig abból az alkalomból, hogy a Honvéd kilencesét választották az idei esztendő legjobb ifjúsági játékosának. Az 1983-ban alapított díjat olyan klasszisok vehették át korábban, mint Varga Zsolt, Benedek Tibor, Märcz Tamás, Kiss Gergely és Fodor Rajmund. Ugye mondani sem kell, azóta ők is felállhattak az ötkarikás győzelmi dobogó legfelső fokára.

...VÉDÉSE. Már 3-0-ra elhúzott a Domino, talán egy perc lehetett hátra az első negyedből, amikor Zoufal kapott remek labdát három méterre a vendéglátók kapujától. Egyesegyedül Pelle állt vele szemben. Ahogy azt kell, Zoufal lóbált egyet-kettőt, próbálta elsüllyeszteni a Honvéd hálóőrét, ám hiába trükközött, lövését Pelle hatástalanította. Egyébként másfél perccel a vége előtt kétgólos hazai előnnyel a vasutasok játékosa újfent megúszott - kitalálják, ugye? Ismét Pelle került ki győztesen kettejük párharcából.

...KIÁLLÍTÁSA. Mintha nem is egy vérbeli rangadó szemtanúi lettünk volna. Az első negyedben a két csapat pólósai olyan finoman bántak egymással, hogy a bíróknak ekkortájt egyetlen kiállítást sem kellett megítélniük. A békés idillnek a házigazdák játékosa, Sugár Sándor vetett véget a kilencedik percben, amikor visszahúzta Kis Gábort, és így néhány pillanattal később máris száműzték a medencéből. Újabb büntetés: a zuglói társulat rögvest kihasználta az emberelőnyt.

...HIÁNYZÓJA. Dávid Zoltánnak megint csak a lelátón jutott hely. "Másfél hónapja nem edzek, csupán lubickolok" - jegyezte meg szomorkásan a BVSC vízilabdázója. Pedig a gerincproblémákkal küszködő pólós a maga 23 évével az alaposan megfiatalodott Gerendás-csapatban a rutinos játékosok közé tartozna. Csak az a feltételes mód ne lenne ott a végén!

Nemzeti Sport, 2000.11.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK