FONTOS


 

Molnár és Biros együttese triplázni szeretne
Berlinbe utazott a Becsej

A BL-győztes Becsej Kásás Zoltán vezetésével készül az új idényre, amelyben a hazai bajnokság és kupa mellett a BL-elsőség megvédése a legfőbb cél. A becsejiek nem kis bravúrt hajtottak végre az elmúlt évben, hiszen 38 mérkőzésen 37-szer győztek, és csak egyszer (a német Spandau 04 ellen) játszottak döntetlent. Érdekesség, hogy a november végi selejtezőben a vajdaságiak ellenfelei között lesz a Spandau is (a másik két rivális a spanyol Real Madrid és a belga Mouscronnois), ami óvatosságra inti a két magyar olimpiai bajnok légióssal, Molnár Tamással és Biros Péterrel felálló becsejieket. Alekszandar Sapics, az olimpiai játékok gólkirálya elmondta: "Sok válogatott játékos visszatért Jugoszláviába, ám szerintem így sem lehet komoly ellenfelünk idehaza. Úgy gondolom, a kupát és bajnokságot biztosan megszerezzük, ám a Bajnokok Ligájában sokkal nehezebb dolgunk lesz. Sok múlik azon, ki kapja meg a négyes döntő megrendezésének jogát. Az idén erősebbek vagyunk, mint tavaly, hiszen Vincze Balázs és Tóth László helyére két magyar válogatott játékos, Molnár és Biros érkezett, és a hazai bajnoskágból is szerződött hozzánk néhány kiválóság. Optimista vagyok."

A becsejiek elutaztak Berlinbe, ahol a Spandauval egyhetes közös edzést tartanak. Ezt követően a berlini csapattal, valamint az orosz Dinamo Moszkvával és a csütörtökön útra kelő magyar bajnokkal, a Ferencvárossal mérkőznek meg egy négyes torna keretében.

(heka)

MANOLJOVICS MARAD? A Jugoszláv Vízilabda-szövetség szakmai bizottsága 2005-ig javasolta Nenad Manojlovicsot a jugoszláv válogatott élére. Manojlovicsnak az olimpiai játékokig szólt a megbízatása, és a szövetségnek a napokban kell eldöntenie, hogy továbbra is a szakember irányítsa-e a Sydneyben bronzérmet nyert együttest. Arra, hogy a szövetség elfogadja a szakmai bizottság jelölését, és Manojlovics marad a kispadon, abból lehet következtetni, hogy az edzőt már megbízták, dolgozza ki a válogatott közeli programját.

Nemzeti Sport, 2000.11.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK