FONTOS


 

A vezetők szerint az edző a felbujtó, a kapus a vezér
Kósz és Vad felháborodott

Néhány nappal ezelőtt még csak ennyit mondott Papp Albert, a FTC vízilabda-szakosztályának elnöke: "Valaki feltüzelte a játékosokat. Ezért támadtak ránk."

A kérdésre, hogy ki volt az, már nem érkezett határozott válasz - péntekig. A pólósok által leváltani kívánt Papp, valamint a szakosztály vezetője, Wiesner Tamás ugyanis a televízió nyilvánossága előtt neveket említett. Elmondták, az ügy mögött szerintük nem más áll, mint a csapat edzője, Vad Lajos, aki szítja a tüzet ellenük. És az együttes olimpiai bajnok kapusának neve is elhangzott, mint aki a játékosok vezére. Pedig szerintük Kósz Zoltánnak nem így kellene viszonoznia azt, hogy két éve a Mladost Zagreb cserepadjáról igazolták a roppant tehetséges Pelle Balázs elé, hogy lehetőséget adjanak neki a bizonyításra.

"Megdöbbentett a nyilatkozat. Megpróbálják ellenem hangolni a többieket, noha mindenki elhiheti, nekem volt a legkevesebb okom a kedélyek szítására, hiszen vannak tartalékaim, olimpiát nyertem és tudok várni. Szóval, nem értem az elhangzottakat, de nem akarok belemenni a sárdobálásba, a rágalmakra nem kívánok ennél bővebben válaszolni" - mondta a kiváló kapus, aki legalább egy jó hírről is be tudott számolni. A térdoperációját követően elkezdte végre az úszóedzéseket, ezért remény van arra, hogy a november végi BL-selejtezőn visszatérhet a csapatba.

Persze, ha lesz egyáltalán a szakosztálynak annyi pénze, hogy elutazzon Nápolyba.

Ezzel vissza is tértünk a zűrzavaros helyzethez. Papp és Wiesner továbbra sem hajlandó lemondani, a játékosok azonban ragaszkodnak ehhez. A csapat kiáll a kapitánya, Kósz és az edző mellett. Több pólós is hangsúlyozta: nincs vezér, ugyanazt akarja mindenki: rendet, a jogos fizetést, az őket csak hitegető vezetők távozását.

"Felháborít a két vezető nyilatkozata. Engem csak szakmai kérdésekben kérdezzenek, ilyen ügyekben szóljanak hozzám, ez a dolgom, a többi nem érdekel. Az uszodában emelt fővel járok, és persze kiállok a csapat mellett. Az oszd meg és uralkodj elvből mindannyiunknak elege van" - magyarázta Vad Lajos a Szolnok elleni meccs utolsó edzése előtt. És a helyzetet érzékeltetően játékosát, Komlósit említette, aki nem tudja, mitévő legyen. Hétfőtől ugyanis nem játszhat tovább a csapatban, hiszen a Fradi nem fizetett volt egyesületének, a Szentesnek, amely megunván a várakozást, a budapesti vezetők hitegetését, letiltatja a pólós játékjogát.

(amler)

Ambrus és Loványi?

A bajnokcsapatban kialakult zűrzavaros helyzettel a klub felső vezetői nem kívánnak törődni. A hírek szerint annyira elfoglaltak az elnök és emberei, hogy a vízilabda-szakosztályra már nem tudnak figyelni, pedig a játékosok is megpróbálták velük felvenni a kapcsolatot. Hiába.

Ezek után a Fradit Féltők Társaságához fordult a gárda.

- Valóban megkerestek minket a csapattól, és mi megpróbálunk segíteni -kezdte a csoportosulás egyik tagja, Takács Tibor, aki egyébként a tekeszakosztály elnöke. - Közvetíteni próbálunk a játékosok és a vezetők között mindaddig, amíg van arra esély, hogy békés mederbe tereljük az ügyet.

A hírek szerint azonban a Fradit Féltők Társasága is érzi, már-már lehetetlen a békülés. Ráadásul már Papp és Wiesner utódjairól is hallani. Ezek szerint a szakosztály elnöke az olimpiai bajnok Ambrus Miklós, míg vezetője a nem is oly rég még a Népligetben tempózó Loványi Róbert lehet. Ám ezt a hírt nem kívánta megerősíteni Takács Tibor, csupán ennyit fűzött hozzá: - Hallottam róla.

A. Z.

OB I., férfiak

A 3. forduló műsora

November 4., szombat

UPC-Eger-Vasas-Plaket 12.00

MAFC PP-Kontavill-Szentesi VK 13.00

UTE-Santál-BVSC-Brendon 17.00

FTC-Thomas Jeans-Szolnoki VSC 18.00

Csanádi Árpád KSI-Tabán Trafik Szeged 18.30

Honvéd Domino-OSC-British Knights 19.00

Az állás
1. Honvéd 2 2 - - 27-13 4
2. Vasas 3 2 - 1 34-22 4
3. Eger 2 2 - - 23-13 4
4. UTE 2 2 - - 15-11 4
5. BVSC 2 1 1 - 18-14 3
6. Szeged 2 1 - 1 11-11 2
7. OSC 2 1 - 1 15-16 2
8. FTC 2 - 1 1 15-18 1
9. Szentes 1 - - 1 5- 7 0
10. MAFC 2 - - 2 11-16 0
11. KSI 2 - - 2 10-24 0
12. Szolnok 2 - - 2 11-30 0

Benedek-Gorskov: 6-5

Märcz sikeresen debütált

Elkezdődött az olasz bajnokság. A rajton tizennégy magyar játékos tűnt fel a csapatokban, s nyugodt szívvel kijelenthetjük, mindannyian húzóembernek számítanak. Különösebb meglepetés nem törént az első fordulóban, mindegyik párharcban az esélyesebb gárda győzedelmeskedett. A legnagyobb csata az ezüstérmes Florentia otthonában bontakozott ki, ahol némi meglepetésre nagyszerűen tartotta magát az egy gólt szerző Kiss Gergely, illetve a két gólig jutó Tóth Frank vezérelte vendégegyüttes. A hazaiknál Fodor Rajmund főleg a védekezésben jeleskedett, miközben társa, az olimpiai elődöntőben a spanyolok ellen aranygólt elérő orosz Gorskov ötször talált be Vio kapujába. Főleg ennek köszönhette a firenzei alakulat a 11-9-es győzelmét.

Egyaránt kilenc-kilenc góllal diadalmaskodott a két legnagyobb favorit, a bajnok Posillipo (Kásás Tamás kettő, Steimmetz Barna egy gól szerzett), illetve a Roma, amelyben Benedek Tibor villogott, nem kevesebb mint hatszor (!) járt túl Colosi kapus eszén. A hihetetlenül megerősödött Brescia is bekezdett: Pomillióék ellen nem volt ellenszere a Bindert és Regőst is soraiban tudó kisebb nápolyi gárdának. A Recco (a Vasas ellenfele lesz a LEN-kupában Monostori csapata) könnyen verte az Ortigát, míg a végére hagytuk az olimpiai bajnokunk, Märcz Tamás sikeres bemutatkozását: a BVSC-től igazolt játékos vezéregyénisége volt a Savonának, lőtt két gólt, nagyszerűen játszott, 12-6-os győzelemre vezette együttesét a Boglisco ellen. Soha rosszabb debütálást.

(amler)

Olasz bajnokság, 1. forduló

Telemarket Posillipo Napoli (Kásás 2, Steinmetz B. 1)-Conad Pescara (Tóth L. 1, Dala) 12-3 (2-0, 3-1, 6-0, 1-2), Florentia (Fodor)-Universo Bologna (Tóth F. 2, Kiss G. 1) 11-9 (5-2, 1-2, 3-3, 2-2), Pro Recco (Monostori)-Broker Ortiga (Gál) 13-4 (3-2, 5-0, 2-1, 3-1), Banca Nuova Palermo-Roma (Benedek 6) 9-18 (3-6, 1-5, 0-2, 5-5), Systema Brescia-Campus Canottieri Napoli (Binder 2, Regős Áron 1) 10-6 (5-0, 2-3, 2-1, 1-1), Athena Savona (Märcz 2)-Bogliasco (Petőváry 1) 12-6 (3-1, 5-1, 3-2, 1-2)

Nemzeti Sport, 2000.11.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK