FONTOS


 

Visszakoztak a válogatott pólósok
UTE: füstbe ment tervek


Aranyesélyes gárdáról beszéltek az Újpesti vezetők. Már nem így tesznek. Az ok: nem sikerült úgy az erősítés, ahogy merész álmaikban gondolták. Pontosabban, sehogy sem sikerült az erősítés, lévén eddig egyetlen új játékos sem kötelezte el magát a nem is oly rég szebb napokat látott csapathoz.

A miértre Szenci Szabó János szakosztályelnök és Dési Zsolt szakosztálymenedzser próbálta megadni a választ.

- Három fő indokot szeretnék felsorolni - kezdte Dési. - Először is nem gondoltunk arra, hogy a Vasasban négy játékos, akivel tárgyalásban álltunk, visszakozik, és a klubjában marad az új edző, Somossy József személye miatt. Azt sem hittük volna, hogy a Fradi lesz a bajnok. Ez azért fontos, mert a zöld-fehérek pólósai közül is többen jöttek volna hozzánk, ám a BL maradásra bírta őket. Sajnos a UPC-vel, egy leendő szponzorral zátonyra futottak a tárgyalásaink, és az Egert választották. Harmadszor, és ez talán a legfontosabb, szinte hihetetlen, a saját klubunk közönyössége! Egyik riválisunknál sincs úgy, mint nálunk, ahol egyetlen fillérrel sem támogatják a szakosztályt!

Nem titok, válogatott pólósok sorát csábította az UTE - hiába. Marad tehát az a csapat, amely az 1999-2000-es bajnokságban az ötödik helyen végzett, és amelyben fiatal tehetségek egész sora található, olyanok, akik a későbbiekben a bajnokság meghatározó játékosai lehetnek.

- Így is sokat köszönhetünk a szponzorainknak, a szerződését sajnos nem meghosszabbító Prangl Hungáriának, a pénzzel nem, de sportfelszereléssel támogató Arénának, a Taxi 2000-nek, valamint a Parmalatnak. Nekik is köszönhető, hogy a játékosokat a szerződésüknek megfelelően ki tudtuk fizetni. És ígérjük, az uszodabérleti díjat is hamarosan törlesztjük - folytatta a szakosztálymenedzser.

- Megmérettettünk, és könny?nek találtattunk - vette át a szót Szenci Szabó János. - Dolgozunk tovább, és nem mondunk le arról, hogy egyszer igazi nagycsapatot hozunk létre Újpesten. A célunk az, hogy elérjük, bízzanak bennünk a játékosok, ne féljenek attól, hogy hozzánk jönnek. A múlt púpjait nem akarjuk cipelni, tiszta viszonyokat teremtünk.

(a. z.), Nemzeti Sport 2000. július 13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK